A jak ktoś kto handluje z Odrysami to też ma niewolników i od niego też ich dostaniesz :)
Wersja do druku
A jak ktoś kto handluje z Odrysami to też ma niewolników i od niego też ich dostaniesz :)
Zainstalowałem to nowe oświetlenie od Azteca,
Padłem i leże :D Ogólnie gra wygląda tak niesamowicie, że teraz można śmiało mówić o najładniejszym total war! Wrzuciłbym screeny ale nie oddają tego jak to wygląda na ekranie monitora. Świetne, polecam.
Nie wiem tylko czy to od tego, bo dawno nie włączałem Rome ale wydajność mi padła niesamowicie.
Zamiast Gem'u i no hdr mod, dla polepszenia wydajności w DeI , ogólnie w Rome 2 lepszym rozwiązaniem wydaje się Radious Graphics Mod . Oświetlenie Azteca jest w packu submodów ToonTotalWar i faktycznie gra odrobinę spowalnia.
Mój lapek: i7, gt 240m, 6gb ram, ustawienia w grze wysokie co razem zapewnia płynność gry.
Idąc za Twoją radą pobrałem Radiousa, lecz nie wykrywa mi go w mod managerze. Nie wiem czy jest aktywny.
Jest aktywny. Część modów posiada specyficzny format (movie), który ładuje się zawsze jako pierwszy.Cytat:
Idąc za Twoją radą pobrałem Radiousa, lecz nie wykrywa mi go w mod managerze. Nie wiem czy jest aktywny.
Na mapie kampanii aktywację moda zauważysz chociażby poprzez dwa efekty: nie ma cudacznego podświetlenia postaci sugerującego ich natychmiastową teleportację z gry :lol: , w odkrytym obszarze mapy nie ma przesuwających się obłoków. Intencją Radiousa jest polepszenie wydajności gry, zatem w jego wersji zmiany szaty graficznej mapy kampanii związanej z porami roku nie ma deszczu ani śniegu, tylko występuje zmiana kolorów.
Przecież Radious wpływa na zupełnie coś innego, niż GEM, więc nie wiem po co go dawać "zamiast", skoro dużo lepiej jest "obok". GEM zwiększa znacząco u większości graczy wydajność gry, ale do tego sprawia, że nawet na niskich detalach wygląda ona dobrze, a Radious po prostu wyłącza kilka efektów z mapy kampanii i bitew.Cytat:
Zamieszczone przez marengo
Grając w DEI zauważyłem że oddziały łuczników z krety mają na plecach tarcze, ale gdy wybierzemy walkę wręcz tarcze z pleców znikają i nie pojawiają się w ręce. Czy można to jakoś naprawić. Lubie grać tą jednostką i trochę razi po oczach ten bug.
No cóż, powinienem ściślej wyrażać się.
Co do GEM'u:
Tak z miesiąc temu, zgodnie z zaleceniami użytkowników forum zainstalowałem gem oraz no hdr. Wszystko pięknie śmigało. Swoim zwyczajem, zamiast grać, wiecznie coś testuję, więc eksploracja twcenter doprowadziła mnie do Radious Graphics Mod. Wgrałem ten mod. Gra na mapie kampanii natychmiast scrashowała. Pozostałem przy Radiousie. Mój czteroletni lapek lepiej znosi jego obecność.Cytat:
Radious
It should be compatibile, but better to ask GEM creator, his graphics work is bit more complex.
Co do produkcji Mech Donalda, Radious sam napisał:
mając na uwadze bardziej efekty krwi.Cytat:
If i should check ingame files of all other mods i guess i would be very much suprised how many have exact same numbers and lines. Inactive values i have all over my mods while i am working on my mods, theres nothing wrong on it, cause you hardly can know when CA often adding parts from older games which dont work any longer. I look at other peoples work, thats absolutely normal, i even test mods from others to see how they work, if i can get some inspiration to my own modding and doing similiar tests, but i when i release something its my own work or i have permission, this graphic mod has nothing to do with permission from somebody else. Its mine own work and all working files are completely different then other mod, so there is no disscussion in asking about anything. Point is that there are now 2 mods which changing blood effects, they are both completely different, look different, have different effects and results are totaly different. Its up to players which they like more. Mine basicaly slightly edited vanilla, Mechs is more complicated rework. When i used mods from anyone i always asked for permision - check every single topic here that i always asked for permission and credited everyone who deserved it. Its highly impolite to say otherwise. Thats the reason why i do 95% work by myself to avoid these issues exactly, yet sometimes they still hunt me down as i see.....
Może to wina no hdr, może gem'u? Nie wiem. Nie potrzebuję ich obu. Cenię sobie kompleksowe modyfikacje już zawierające interesujące mnie elementy, kompatybilne w grze. Gem pomaga? Gdybyś to Ty tego nie napisał, nigdy bym w to nie uwierzył :) Przecież czytam o tym dopiero od kilku miesięcy. Dziękuję za jeszcze jedną informację od Ciebie. ;)
Czy moglibyście mi powiedzieć jak odinstalować GEM bo jak ja probuje to mi sie gra psuje i musze od nowa sciagac na steam :evil: