A nie możesz ustawić napięć na sztywno?
Wersja do druku
A nie możesz ustawić napięć na sztywno?
To czekamy aż odpisze jak to działa. Tak by the way, model posiadanych przez niego pamięci jest na liście QVL tej płyty co oznacza, że działanie pamięci było testowane.
Witam . Grałem wczoraj i dziś i narazie żadnej zwiechy nie miałem co mnie bardzo cieszy ale zoabczymy jeszcze przez pare dni ...
Od początku miałem takie kości : Kingston HyperX 2x2GB KHX1600C9D3K2/4G 1.7-1.9V
a dokupiłem taką : Kingston HyperX 2GB KHX1600C9AD3B1/2G 1.65V .
Włóż z powrotem tamtą kość, wejdź w BIOS w sekcje Frequency/Voltage Control i zrównaj w DÓŁ wartości w RAM Voltage(jeśli się da). Sprawdź zachowanie takiej konfiguracji.
Nie eksperymentuj ze zrównywaniem w górę.
Masz 3 kości po 2GB ?! Zostaw pierwsze dwie, trzecią olej. Jak chcesz dorzucić więcej to albo 2x1GB albo 2x2GB nie inaczej. Takim sposobem zabiłeś dwukanałowość więc przepustowość spadła-> ogólna wydajność również.Cytat:
Zamieszczone przez AlGhouti
Własnie zmówiłem dwie kości identyczne z tymi pierwszymi 2x2GB wsumie bede miał cztery kośći 8GB . Pytam z własnej ciekawości : czyli nie mogą być 3 kości włożone ? .
Mogą, ale nie będzie wtedy działał dual channel.
i np. moga być kłopoty z restartem kompa w czasie grania ?
Nie powinno być wtedy kłopotów podczas grania, jak już powiedziano spada tylko przepustowość pamięci, bo Dual Channel przestaje działać(aż tak dużego wpływu na wydajność to nie ma w rzeczywistości). Problem może być, jak pamięci nie są zgrane napięciowo.
Chyba, że masz 1366 - wtedy działa tripple channel.