Oczywiście, że niemożliwe. Jak przez ileś tam tur nikt nie zajmie to się kończy tak samo jak Jihad
Wersja do druku
Oczywiście, że niemożliwe. Jak przez ileś tam tur nikt nie zajmie to się kończy tak samo jak Jihad
Dziwne, bo u mnie póki była jedna armia biorąca udział w tej wyprawie to tak długo trwała krucjata.
gdzie znajdę papieża ? bo chce podpisać z nim sojusz, ale on nie ma zadnej prowincji , wiem że tylko jest to węgierski papież ale nigdzie na wegrzech go nie ma
wpisz kod na zniknięcie mgły wojny( chyba toggle_fow) i poszukaj jego armii ;)
Co do krucjaty trwa dopóki chodź jedno państwo ma zamiar podbić dane miasto i wysyła armie z tym krzyżykiem... Grając Egiptem szły 4 państwa (2 doszły) Polacy po 3 próbie zawrócili i odłączyli się od krucjaty jednocześnie ją kończąc. Przy każdej turze ściągałem mgłe bo byłem ciekaw jak komputer robi te swoje krucjaty ^^ i nie powiem bo z 50 tur to im zajeło...
Więc krucjata trwa dopóki jest jedna armia a okres zbierania tam wojsk (te 7 tur po ogłoszeniu krucjaty minie :P)
U mnie Tatarzy zajeli osade Mongolii (Na którą była wyprawa) i krucjata trwała dalej.Cytat:
Zamieszczone przez Wald
MichalKruk, to akurat mnie by za bardzo nie zdziwiło. I to, i to Islam. ( Chyba islam :P ). Gdyby frakcja przykładowo prawosławna zajęła osadę krucjata zakończyłaby się.
Oczywiście jeszcze innym powodem zakończenia krucjaty może być odparcie przez daną osadę wszystkich armii które do takowej krucjaty dołączyły.
mam pytanie jak sprawdzać ustawienie wojsk podczas bitwy ?
np. ustawiam sobie wojska i gdy ustawiam np. kolejny oddział to chce zobaczyć gdzie będzie stał poprzedni tak żeby ten ustawić obok niego
chodzi mi o te fioletowe "kulki" :) którym klawiszem się to sprawdza
nie wiem czy dokladnie to wytlumaczylem
Klikasz na dana jednostke :arrow: prawy przycik myszy :arrow: mozesz sie bawic w dowolny kat oraz liczbe szeregow dostepnych dla tejze jednostki ;)
Jemu chyba chodzi o to jak sprawdzić cel "podróży" oddziałów.Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Dokąd który oddział idzie sprawdfzasz Którymś z klawisz: Spacja, alt albo Shift :)