Ok tylko podaj instrukcje jak to zrobic
Wersja do druku
Ok tylko podaj instrukcje jak to zrobic
Może ja pomogę, wchodzisz w datę moda, a następnie szukasz export_descr_unit, tam masz staty wszystkich jednostek, podam Ci z innego moda akurat bo OiM 2 aktualnie nie mam, ale we wszystkich modach i podstawce jest analogicznie.
[spoiler:dxfes1w1]type eorlingas
dictionary eorlingas ; Eored Lancers
category cavalry
class heavy
voice_type Heavy
banner faction main_cavalry
banner holy crusade
soldier eorlingas, 30, 0, 1
officer rohan_captain_early_flag
mount eorlingas horse
mount_effect elephant -4, camel -4
attributes sea_faring, hide_forest, hardy, can_withdraw, can_formed_charge, knight, free_upkeep_unit
formation 2, 4.4, 3, 6, 2, square
stat_health 1, 3
stat_pri 7, 9, no, 0, 0, melee, melee_blade, piercing, spear, 25, 1
stat_pri_attr no
stat_sec 5, 5, no, 0, 0, melee, melee_blade, blunt, mace, 25, 1
stat_sec_attr ap
stat_pri_armour 6, 4, 4, metal
stat_sec_armour 0, 0, flesh
stat_heat 6
stat_ground 0, 0, -2, -1
stat_mental 15, normal, trained
stat_charge_dist 45
stat_fire_delay 0
stat_food 60, 300
stat_cost 1, 950, 330, 100, 100, 950, 3, 150
armour_ug_levels 2, 3
armour_ug_models eorlingas, eorlingas_upg
ownership milan
era 0 milan
era 1 milan
era 2 milan
recruit_priority_offset 10[/spoiler:dxfes1w1]
To co zaznaczyłem na zielono to atak jednostki, ta siódemka to atak, a dziewiątka szarża, w OiM 2 będzie tak samo ALE inne wartości będą. Na niebiesko obrona, pierwsze to pancerz, drugie umiejętność obrony, trzecie tarcza, mam nadzieje że zrozumiale wytłumaczyłem, w razie niepewności napisz, ale pamiętaj by zrobić kopię zapasową tego co zmieniasz :)
http://medieval2.heavengames.com/m2tw/m ... ndex.shtml
Prosze bardzo, dodam jeszcze, ze dla urozmaicenia roywki, wszystkiemu własciwe oprcz altylerii, bodyguardów oraz husarii, dałem koszt 100 razy mniejszy. I nagle mnie nachodza armie po 10-15 tys w kilku oddziałach. Jest Chrunchips, jest impreza ;)
Tylko koło 100-150 tury gdy już wybije się 3 mln wojsk Szwedów to gra się może Ci trochę znudzić Rzodkiewko ;P
Do tego czasu już dawno Chrunchips się skończą (i impreza też).Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Wielkie dzieki Panowie Szlachta.
E, to sie zainstaluje wresje 0.93 i wszystko wedle upodban bede zmienial od nowa.
Z export_dscr_unit jetesmy strymi znajomymi jeszcze z ROME TW, wiec spokojnie, robie tak, zeby było fajnie. Z tym nowymi AI ostatnio 2 armie szwdzkie kawalerią suneły na linie obronne RP, jakbym miał lepszy sprzęt to hohoho... :) Ale i tak bitwa udana.
Czekam teraz na tabory kozackie i te moskiewskie drewniane coś tam, ktoś może wie, kiedy 0.93 wyjdzie?
Lwie Serce pomogłeś mi bardzo tym postem, powiedz jeszcze która wartość to morale?
To żółte, pierwsze to wysokość morale, drugie reagowanie na rozkaz, ostatnie to trzymanie formacji, pozdrawiam :) Edytowałem poprzedniego posta.
Osobiście, to obawiam się zepsuć przetestowany przez twórców balans, trzeba jednocześnie zmieniać statystyki bojowe, ale także opłaty i dostępność.
Najlepiej gdybyśmy w kilka osób opracowali wspólnie np "nakładkę urealniającą wojska Najjaśniejszej".
Trudno jest zrobić dobre staty, osobiście bardzo chwalę te z SS, w innych modach często walka wygląda na mozolną, lub odwrotnie, zbyt szybkie ginięcie- a staty wydają się odpowiednie.