Gdzie tego Panzerfausta można dorwać? :D
Wersja do druku
Gdzie tego Panzerfausta można dorwać? :D
https://wspieram.to/2670-kraftwerk-n...ntraktowy.html ja piłem w jednej z knajp w Lublinie, gdzie miał promocję. Genarlnie bedzie problem to dostać i trzeba poszukać.
Braniewo Jasne Pełne
Smak jakiś taki średni, ale wchodzi zdumiewająco szybko.
U mnie pod degustację poszły 3 piwka, 2x AIPA (Podróże Kormorana i Ciechan) oraz 1x IPA (Rowing Jack).
Jak Kormoran i Rowing Jack to dla mnie najwyższa półka to na Ciechanie się zawiodłem... Żałuję, że nie miałem okazji spróbować legendarnego Ciechana Grand Prix, został po nim tylko ze zmienioną recepturą Ciechan AIPA, który w zapachu powala tak w smaku już ustępuje 2 wymienionym.
Książęce chlebowo - miodowe. Nie polecam
Ani to chlebowe ani miodowe...
Z podrozy kormorana mozna wszystko smialo brac, bo wszystko jest pyszne :)
3 piwa:
Kristal Weizen Alter Beer od Sulimara - pszeniczniak, średniawy, brak mętności to jak dla mnie wada w tym przypadku, ale w całkiem dobrej cenie 6,50 (czy tam 5,50 - nie pamiętam) za 2 - w tej cenie lepszego pszeniczniaka nie znalazłem
Polski Chmiel - browar taki sam co powyżej - czuć chmiel, mocna goryczka, piwo wyróżnia się zdecydowania na plus wg mnie, bodajże w tej samej cenie co Kristal Wiezen
Koźlak od Ambera - generalnie to nie jestem w stanie powiedzieć czy to piwo smakowało wyraźnie lepiej kiedyś (Amber parę miesięcy temu jakoś mocno obniżył loty - coś im nie wyszło 20-lecie), ogólnie bardzo dobry ciemny browar - polecam
Szwagier na urodziny nakupił mi jak dla niego "dziwnych piw", na początku byłem zachwycony ale teraz jak zobaczyłem Brown Foot, Doctor Brew Ris i Barney Wine z IBU 80 to mnie ciarki przechodzą... a jeszcze mam Pinte ŻytoRillo IBU 63.
Jeszcze jest Noc Kupały z Peruna oraz jakiś porter truskawkowy (Erdbeer) i jak się z tego ostatniego śmiałem, to chyba jak dla mnie będzie najbardziej znośne piwo.
edit-
"Brązowa stopa" poszła przeszła ;) Nawet spoko smak, po prostu ja wole piwa ciemne i te mogą być nawet 80 IBU, a te wszystkie American IPA są dla mnie niepijalne, mimo, że goryczka mniejsza... Zobaczymy co z resztą.
Popróbowałem wczoraj kilku nowych dla mnie piwek z kija, ale wszystkich nazw nie pamiętam :champagne:
Najbardziej zaciekawił mnie "Leśny Dziad" z Kraftwerku. Piwo z nieznanego mi gatunku - wędzony lager. Duża, puszysta piana (musiałem czekać z 10 min, aż będzie gotowe), powąchałem i... wow, faktycznie pachnie wędzonką :) Pierwszy łyk - znowu wow. Też dobrze wyczuwalny posmak wędzonki :D Piana jednak później dosyć szybko zaczęła opadać, a zapach wędzonki trochę zanikł. Mimo to piwo bardzo dobre i napewno ciekawe, polecam.
Kolejne piwo to "Nr. 4" z Pracowni Piwa, gatunek Coffe Nelson Belgian Blond. Mocno wyczuwalny posmak kawy, ale to jasne piwko, a nie porter :) Kawoszem nie jestem, ba, w ogóle nie piję kawy, więc nie mnie to oceniać, jednak może kogoś zaciekawi.
Następne nowe piwo to "Strzała południa" z browaru Podgórz. Dobrze wyczuwalne owocowe aromaty, prezentuje naprawdę przyzwoity poziom jak na AIPA, ale postawiłbym je w rankingu za "Rowning Jack'iem" i "Podróżami Kormorana"
Ostatnie piwo, które pamiętam to czeski "Skalak Ležák" z browaru Rohozec. Z zasady to pils jak pils, nie jest może czołówką w swojej klasie, ale tak jak w poprzednim znajduje się niedaleko podium :)
Więcej nie pamiętam, sorry :geek:
A ja ostatnio bardzo słabo z piwami. Wypiłem 8 lechów zielonych. Najgorsze piwo jak dla mnie - ale dostałem za darmo to przecież nie wyleję :D