Witam:D
Moje pytanie brzmi: Wie ktoś może czy w Bellum Crucis 7.0 jest już max. liczba jednostek 500?
Wersja do druku
Witam:D
Moje pytanie brzmi: Wie ktoś może czy w Bellum Crucis 7.0 jest już max. liczba jednostek 500?
Prawdopodobnie tak, gdyż wpisów jednostek jest tam 527, z tym, że część jest nieaktywna, trudno powiedzieć ile dokładnie. Najlepiej po prostu spróbuj dodać kolejną jednostkę :)
Dzięki HellVard za szybką odpowiedź:D Mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie z których konkretnie plików mam usunąć starą jednostkę by wstawić nową, żeby nie powodowała ctd?
Tylko i wyłącznie z export_descr_units :)
Ponowne dzięki. Jeszcze jedno zasadnicze pytanie. Otóż mam w planie przenieść kilkanaście jednostek z SS 6.4(z submodem SSHIP) oraz Broken Crescent 2.4 do Bellum Crucis 7.0. Można w ogóle dokonać takiej podmianki? Dodam, że to będzie moja dziewicza przygoda z poważnym modowaniem i chciałem wzorować się na poradnikach na naszym forum;D
Można poza Helvardem Exar dokonał takiej podmianki w Bellum Crucis 6.3 przenosząc kilka jednostce z Broken Crescent 2.3 w miejsce kilku z Bellum 6.3. Na pliku battle_models też popracujesz, łatwe to nie jest. Ja dawno temu przerabiałem istniejące jednostki na najemne, i na tym się zatrzymałem. Raczej anglojęzyczne poradniki z TWC tu się przydadzą. Exar coś planował w BC 7.0 zmieniać z jednostkami, ale nie wiem jak stoi z czasem obecnie.
Przeniosłem na próbę jedną jednotkę z SS6.4 do Bellum Crucis 7.0 i gdy włączam grę wywala mi komunikat "Starczy tego grania. Zrób coś w koncu, psa wyprować, smieci wywal albo co" Nie wiem o co chodzi zrobiłem wszystko tak jak w poradnikach, nawet jedną jednostkę usunąłem z edu, edb, descr_merceniares oraz descr_strat.
Sorry już nieaktualne, chodziło o spacje w battle_modeldb, co nie zmienia faktu, że gra nadal się nie włącza pokazuje się ekran startowy i znika. W logu pokazuje się takie coś:
12:36:06.706 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis7/data/export_descr_unit.txt, at line 8444, column 1
Could not find soldier battle model for unit type 'novgorod_home_guard'.
12:36:06.706 [data.invalid] [error] DATABASE_TABLE error found : error reading record from file mods\BellumCrucis7/data/export_descr_unit.txt.
Domyślam się o co może chodzić. W pliku export_descr_unit na samej górze jest podpowiedź ze linijkę soldier bierze się z pliku descr_models_battle.txt jednak ja go nie mam. Skąd wziąść wartość pod linijkę soldier?
W linii "soldier" podajesz to samo, co w "armour_ug_models", jeżeli jest kilka poziomów pancerza, to w "soldier" dajesz tylko ten pierwszy.
Zrobiłem jak napisałeś, jednak dalej mam ten sam error w logu... Już nie wiem co zrobiłem nie tak
No to podstawowe pytanie: Masz model ujęty w linijce "soldier" w pliku battle_models.model.db? ;)