Czemu lojalność w tym modzie leci generałom na łeb na szyję?
Wersja do druku
Czemu lojalność w tym modzie leci generałom na łeb na szyję?
Wcale nie leci na łeb na szyje. Leci w dół niekiedy, jak masz Króla z niskim albo zerowym autorytetem albo Król ma cechy w stylu obraża szlachtę. Jak Królowi wzrośnie mocno Autorytet to i generałom powinno przybyć punktów lojalności. Król musi wygrywać bitwy, zdobywac nowe ziemie. W poradnikach opisałem szczególowo jak utrzymać wysoki prestiż królewski i autorytet przy okazji.
Ja wiem, od czego to zależy, gram w medka od 4 lat. Inaczej nie zadawałbym tego pytania :P. Tak się składa, że królem cały czas walczę, król (Bolesław Kędzierzawy) jest największym generałem, chodzi mi o to, że nawet jego synowie, którymi też walczę, mają niską lojalność a pochodzą z rodu panującego. Dodam, że król ma autorytet na maksa i nie ma cechy "obraża szlachtę" To, że Piastom Wielkopolskim i Gryfitom spadają to jeszcze przełknę, ale Piastom Małopolskim?? Gram teraz Anglią zobaczę jak się to tutaj rysuje.
Mi sie wyłącza ten mod, przy ruchu agentem na mapie wyskakuje komunikat medieval napotka.
Misiek zrób defragmentację dysku, ogólnie porządki. Bugfiksera 1.2 wgrałeś przy instalacji? jakieś submody wgrywałeś. I kim grasz oraz jaki to agent i w jakim regionie masz to ctd?
Chaładziatko - przy wysokim autorytecie króla nawet gienki z niską lojalnością sie nie powinny buntować. Mnie sie nie zdarzył bunt generała o ile pamiętam.
Po wgraniu bugfiksera 1.2 jest ok.
Aha. Czyli Kolega nie wgrał bugfiksera... To teraz powinno być ok. Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez misiek1205
Witam
Mam kolejny problem a mianowicie gram obecnie Królestwem Jerozolimskim i podczas przechodzenia z tury 62 na 63 wywala błąd "Medieval 2 Total war napotka "
(podczas przejścia z Abbasydów na państwo Papieskie). Przeszukałem forum i nie znalazłem żadnej konkretnej odpowiedzi .Może jednak istnieje jakieś rozwiązanie tego problemu.
[attachment=0:c9jpv8rb]błąd.jpg[/attachment:c9jpv8rb]
Istnieje, wczytanie poprzedniego sava, ruszenie jakiegoś agenta (lub/i jednostki) i ponowny zapis i próba przejścia tury. Rzadko, ale czasem sie zdarzaja takie błedy. ja robie zapisy co kilka tur, minimum 2 o róznych nazwach, w razie probleów mogę się cofnąc do rezerwowego savu, jak podstawowy sprawia niespodzianki.
Edit: W poście nr 1 w submodach czyli w tym temacie: viewtopic.php?f=367&t=10087 dałem nowy alternatywny plik unit - nowe statystyki jednostek. Teraz na nim gram, mnie się bardzo podoba.
Zauważyłem bug w dyplomacji. Jeśli proponujesz trybut to w pierwszej turze nic nie dajesz frakcji ai, dopiero później Ci zabiera, więc proponuje trybut 100,200,300,500,700,1000,1500 i tak do relacji 10/10 wszystko za jednym razem, proponuje sojusz, potem anuluje trybut po anulowaniu relacje spadają do 8/10 i tak mam sojusznika z relacjami 8/10 za darmo :P (a i nie warto proponować dostępu wojskowego przy zawieraniu sojuszu, wtedy częściej AI odrzuca propozycję). Normalnie po jakimś czasie komp uznałby, że jesteś niesłowny i nie chciał prezentów ale w Bellum opcja reputacji jest chyba wyłączona.