Mnie interesuje tylko:
a) czy będzie postęp w mechanice gry, funkcjach od czasów shoguna2?
b) na ile to co otrzymujemy w formie"screenów" nimi jest
Wersja do druku
Mnie interesuje tylko:
a) czy będzie postęp w mechanice gry, funkcjach od czasów shoguna2?
b) na ile to co otrzymujemy w formie"screenów" nimi jest
To co dostajemy przy previewach frakcji na 100% jest screenami, a jest na nich za dużo mechanicznych błędów.
Wiecie, nie rozkminiajcie czym się sugerowali ludzie z CA, bo oni naprawdę nie wnikali czy kolczuga była wtedy noszona czy nie. Oni skopiowali to z rysunków Ospreyowych tak jak potrafili, nie zastanawiajac się nad fizyką czy materiałami z jakich wykonano te zbroje.
Pech...akurat z "jedynki" nie lubiłem Partów(i Scytów), a z tego obrazka też mi się nie podobają...
Więc jako ósma frakcja bedzie Egipt Lub Seleucydzi, liczyłem że będa odrazu obie te frakcje, ale pozostaną jeszcze mody, niesławne dlc itp...
Tak, też mi sie wydaje że Egipcjanie to potężny konkurent Selediuków (Dobrze napisałem?) i Ptolemeuszy następną frakcje zobaczyny prawdopodobnie za tydzień więc okaże się która frakcja będzie ostatnia ;)
Cytat:
Zamieszczone przez MichalKruk
Ptolemeusze to Egipcjanie ;P
Wtopa :oops: Nie wiedziałem, Sorrki :oops:
Jeśli Cię to interesuje to poczytaj o Diadochach choćby w wiki :) ... Od razu można dowiedzieć się wile o pochodzeniu choćby nazw tamtejszych mocarstw czy dynastji..Cytat:
Zamieszczone przez MichalKruk
Oby Seleukidzi... powtarzam - jeśli będą Lagidzi, a nie Seleucja to CA może być pewne, że ja tej gry nie kupię. Już się wściekłem, że kosztem niewiele wartych - politycznie w epoce - Germanów, Galów i Brytów możemy stracić Seleucję - nie wspominając o Poncie czy Armenii - a teraz moje obawy zaczynają się potwierdzać.
Cóż, CA na tym nie straci raczej, a Ty nie zyskasz możliwości pogrania w, jak się zapowiada, całkiem fajną grę. ;) Obstawiam jednak, że Seleucydzi będą dodatkową, preorderową nacją.
Btw: Odpaliłem sobie właśnie dla porównania Rome 1 w wersji vanilla, której przez mody nie widziałem już ładnych parę lat i oniemiałem. Tak ohydnej, totalnie ahistorycznej mapy (w 270 roku p.n.e Partowie rozwinięci na kilka olbrzymich obszarów, terytorialnie niewiele mniejsi od 6-prowincjowych Seleucydów, za to Epir reprezentowany przez jedną maleńką, praktycznie niebronioną rebeliancką wioskę, zjednoczone Brytania, Galia, Germania, Rzymianie na Sycylii, Numidowie obok Egiptu, można tak długo wymieniać) się nie spodziewałem! A my w to graliśmy z wypiekami na twarzy, ach wspomnienia. ;) Wniosek: jakkolwiek Rome 2 na pewno nie ustrzeże się wielu błędów, to chociażby pod względem wierności historycznej będzie co najmniej kilka(-naście?) klas wyżej, niż jej poprzednik. ;)
Być może, ale jeśli wracając do tradycji, zapomną potędze nr 3 w basenie Morza Śródziemnego - Seleukidach, to ta gra straci wiele na uroku. Ale niech zrobią porządnie przynajmniej Macedonię.Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir