Re: Patche - temat zbiorczy
Cytat:
Zamieszczone przez fjij
czy wie ktoś co zmienia nowy patch 5.1 beta?
The Public BETA for Patch 5.1 is now available! We have added the following fixes:
• Fix for terrain turning black during Campaign and Battles when changing the “Texture Quality” setting. This was listed as a “Known Issue” in the Patch 5, but is now fixed.
• Fixed French and German campaign audio from playing very quietly (e.g. when selecting armies on the Campaign map).
• Fix for the game failing to launch in some circumstances when running as a Windows Administrator.
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Ale z was ignoranci. 5.1 to tylko hotfix. Czego się spodziewacie. Nawet nie kiwniecie palcem by zobaczyć changelog czy odpowiedni temat na odpowiednim forum. Poczekajcie z polskim narzekaniem na patch 6.
Cytat:
Zamieszczone przez nowy2142
Ale z was ignoranci. 5.1 to tylko hotfix. Czego się spodziewacie. Nawet nie kiwniecie palcem by zobaczyć changelog czy odpowiedni temat na odpowiednim forum. Poczekajcie z polskim narzekaniem na patch 6.
A Ty tam najlepiesz wiesz kto co oglada. Chyba,ze po sobie tak wnioskujesz ;)Ta, bo narzekanie na ta gre, to takie polskie. Wedlug mojej skromnej opinii ta gra juz powinna po 5 patchach byc gotowa. Ile mozna ja poprawiac. Przeciez taki super produkt :D
P.S. Moze maly zaklad. Ja stawiam,ze 10 patchy wyjdzie a pozniej juz nie bo CA bedzie sie wstydzic ;)
Oj adi adi.
Widzisz nie zrozumiałeś mnie.
Jeżeli ktoś piszę coś takiego:
Cytat:
Pewno znowu pozmieniane jakies bzdety,a nie to co wazne...
i
Cytat:
Pogralem iles tur na najnowszym patchu i nie widze zauwazalnych zmian.
To w takim wypadku równa się "ignorant" i "polski narzekacz".
Ponieważ jest to tylko mały fix i nawet nie raczyli zajrzeć co zmienia.
I nie miałem na myśli narzekania na grę bo te są tutaj właściwe, a durne zdania użytkowników forum powyżej na temat tego fixa i ich lenistwo/brak ogarnięcia.
I dlatego to też radzę z narzekaniem poczekać na normalny patch. :)
Cytat:
a stawiam,ze 10 patchy wyjdzie a pozniej juz nie bo CA bedzie sie wstydzic ;)
Pff głupie myślenie. Po pierwsze oni niczego się nie wstydzą ;), a po drugie co w takim razie ze starcraftem? Dota? Guild wars 2? Deweloperzy od tych tytułów zapadli się pod ziemię ze wstydu z powodu ilości łatek do swoich gier?
@down
Ehh... spamu nie na temat nie będę kontynuował.
Zastanów się trochę nad tym co czytasz.
Mi po ostatnim patchu przestały działać bitwy w trybie kampanii, przy próbie rozegrania bitwy automat/manualnie wywala grę do pulpitu. Kampania Spartą na Legendarnym posiadając 134 osady i 200 tur za sobą poszła się kochać...
Nie wiem czy po ostatnim patchu, dopiero wczoraj dane mi to było sprawdzić - w kampanii multi ciągła desynchronizacja podczas ręcznego rozgrywania bitew o stolice prowincji.
Witam!
Moja kopia już na mnie czeka. Z niecierpliwością jej oczekuję. I nie chcę się rozczarować! Błędy w grze są licznie wskazywane. Na szczęście wychodzi, że patche je pomału eliminują. Na wszelki wypadek jednak, wolałbym wspomóc grę modami.
Jakie mody polecacie na początek? Czytałem, że walki są nieco zbyt szybkie? Coś za lekkie spowolnienie "umieralności" by się zdało.
Acha, ja potrzebuję polskiej wersji, także pewnie nie wszystkie mody pasują...
Gdyby ktoś zechciał napisać jaki mod/mody są warte instalacji na początek, będę wdzięczny :)
hmm... poszukałem, znalazłem... (mam nadzieję że nadal aktualne)
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Moja (zwycięska) kombinacja to:
-wszystkie nacje grywalne
- Ars Gratia na bitwy - co tu dużo pisać, to najlepszy mod bitewny, poza tym co wspominałem zmienia też liczebność oddziałow, czyli piechota to 160 ludzi, a jazda 100, wyjątkiem są Berserkerzy i Druidzi, których jest 100. Rydwany także dostały więcej ludzi. Nowe rozmiary oddziałów wymagają rozpoczęcia nowej kampanii, oddziały startowe zachowają i tak stare rozmiary, czyli startowa jazda to 80 ludzi, ale już pierwszy zrekrutowany oddział jeźdźców będzie liczył 100.
- Radious AI i Radious Campaing - to akurat Radiousowi najlepiej wyszło i póki co nic lepszego nie ma
- No food mod - i to jest chyba bardzo ważne, nie jest to wcale cheat mod, tylko mod który najlepiej ratuje właśnie ekonomię w Rome, przez brak żarcia wcale nie jest łatwiej, bo dalej trzeba niańczyć zadowolenie, lecz AI zaczyna żyć! Radious pod tym względem dał ciała, ponieważ dał ogromne bonusy zarówno dla gracza jak i AI, przez co nie można było zbankrutować, natomiast ten mod tylko usuwa jedzenie, a nagle AI zaczyna "dobrze" działać i tworzyć logiczne, duże armie, chociaż nie ma mowy o spamie
Mam pytanie czy do powyższego moda można dodać moda polepszające go grafikę. Zwie się GEMod https://www.youtube.com/watch?v=0bws4D9 ... ata_player
Tak, najlepiej wybierz to co podałem :) Jest to kompatybilne z GEM, bo też na nim gram. Zamiast No Food możesz ewentualnie wybrać Radious economic lub zostawić jak jest, zależy od gustu ;)
Mody nie kłóca się z polską wersją, do niektórych trzeba tylko dograć małe spolszczenie, ale przeważnie jest podane w temacie samego moda.
Dzięki za podpowiedzi :-)
A czy wiesz coś o https://www.youtube.com/watch?v=85RhAwk ... ata_player ?
To jakiś zestaw radiusa w komplecie. No i nie wiem, czy GEM można wtedy użyć.
Po prostu byłoby mi nieco łatwiej. Nie czuje się zbyt pewnie z taką ilością modów osobno, tak miałbym tylko dwa :-)
E tam, nie patrz na ilość, bo to tylko kilka mb więcej ;) Radious ma skopaną ekonomię i bitwy tak samo słabe jak podstawka plus kilka swoich dziwactw. Nigdy nie ukrywał, że nie interesuje go realizm.
Jak odpalasz grę to program pyta się Ciebie jakie mody chcesz używać, zresztą nic Ci wspomniane mody nie nadpisują. Ot po prostu kilka paro megowych pliczków w folderze data.
GEM działa z każdym modem, tak uprzedzam już pytania ;)