Re: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna
Jeżeli go subskrybowałeś to przestań. Mogłeś też używać jakiejś wcześniejszej wersji, ewentualnie czyjegoś profilu. Generalnie, jak zaleca autor tematu:
Cytat:
To Uninstall: "Simply delete the files from your Rome 2 folder: Anything with sweetfx in the file name in addition to shader.fx, dxdgi.dll,d3d9.dll and the GEM_settings.txt"
z głównego folderu gry.
Lista potencjalnych szkodników ;) :
1) folder GEM
2) skrót GEMSteamInstaller
3) folder SweetFX
4) pliki d3d9.dll, dxgi.dll,
5) pliki tekstowe: GEM_settings, SweetFX_preset, SweetFX_settings.
Po przerwaniu subskrypcji, w data może zostać gem.pack i obrazek o podobnej nazwie, też bądź bezlitosny 8-)
Cytat:
Zamieszczone przez marengo
No cóż, powinienem ściślej wyrażać się.
Może to wina no hdr, może gem'u? Nie wiem. Nie potrzebuję ich obu. Cenię sobie kompleksowe modyfikacje już zawierające interesujące mnie elementy, kompatybilne w grze. Gem pomaga? Gdybyś to Ty tego nie napisał, nigdy bym w to nie uwierzył :) Przecież czytam o tym dopiero od kilku miesięcy. Dziękuję za jeszcze jedną informację od Ciebie. ;)
I po co średnio udana ironia na koniec? Nie napisałem tego do Ciebie, tylko do innych, którzy mogą zasugerować się Twoją radą i wybrać samego Radiousa bez GEMa, podczas gdy mody te są jak najbardziej kompatybilne, u mnie oba działają bez problemu. Przy czym GEM wprowadza po prostu więcej zmian niż Radious i może mieć większy wpływ na słabsze komputery, dlatego zawsze warto go promować, bo a nuż ktoś przespał kilka ostatnich miesięcy. ;)
Zacytowałeś mnie, więc się do tego odniosłem. Ocenę ironii pozostawiam innym, Ty mogłeś odebrać to zbyt osobiście.
U mnie nie działało, choć jak sam zauważyłem oraz pośrednio potwierdza to Radious złą robotę mógł wykonać mod Mech Donalda.
Ja w Twoim poście rozpoznałem oburzenie, Ty w moim ironię. Na przyszłość polecam nam obu powściągnięcie temperamentu.
Witam
Od czasu do czasu zaglądam na forum aby zobaczyć jak idzie innym gra :D
Od jakiegoś czasu gram w DEI.W porównaniu z podstawką, niebo a ziemia. Gram na poziomie legendarnym kampanie i bitwy. Musze naprawdę nagimnastykować się by utrzymać państwo. Dyplomacja tu jest najważniejsza, ale bitwy tez mega wymagające są. Bitwy w Afryce dość łatwe, gorzej jest z kolei z germanami tam da się wygrać jedynie 1:1. Obecnie posiadam 5 pełnych prowincji i kilka pojedynczych regionów. Podstawą na poziomie legendarnym jest wyzwalanie państw, nie da się tylko zajmować kolejnych regionów. No i oczywiście zwalczanie obcych agentów :evil: potrafią na psuć krwi, ale mamy za to też swoich komandosów :lol: :lol: :lol:
W ostatni weekend udało mi się troszkę więcej pograć w DeI Rzymem i nieco posunąć swoją kampanię( b.trudna + bitwy normal). Po pobiciu Kartaginy w Afryce zająłem ich posiadłości w Hiszpanii. Kartagińczycy widząc iż szala zwycięstwa przesuwa się widocznie w moją stronę proponowali kilkakrotnie pokój wraz z daniną, która zaczęła wzrastać w miarę odrzucania ich propozycji. W końcu Kartaginie pozostała tylko Tolosa i z litości zgodziłem się na protektorat ( podobno leżącego się nie kopie :) ) Po przegrupowaniu sił zdobyłem cały Półwysep Iberyjski podbijając tubylcze plemiona. Tak oto w 217r p.n.e stałem się posiadaczem całej Italii, Afryki do granicy z Egiptem, oraz Hiszpanii. Gospodarka rozwija się prężnie dając co turę ~19K przy 10 legionach i 4 flotach. Po kilku latach pokoju mój wzrok padł na posiadłości w Galii Przedalpejskiej i Galii Właściwej których właścicielami byli Ardiaei z Bałkanów. Jako że po podpisaniu umowy handlowej i sojuszu obronnego z Icenami moje stosunki z państwem Ardiaei bardzo podupadły, wypowiedzieli mi bowiem umowę handlową i pakt o nieagresji. Tak wiec decyzja o wojnie zapadła. Byłem nieco rozczarowany kampanią, gdyż spodziewałem się zaciekłych walk a tymczasem podbicie Galii Przedalpejskiej i części Galii właściwej było prawie spacerkiem. Ardiaei byli bowiem wykrwawieni wojnami z Icenami ,oraz Bojami i przymierali głodem a odkryłem to dopiero wysławszy szpiegów w głąb ich terytorium. Większy opór stawili mi jedynie w ich mateczniku na Bałkanach i na Adriatyku, tu jednak po wielkiej bitwie morskiej 5v5 flot oraz dwóch bitwach na lądzie stali się mym protektoratem.
Tu zauważyłem dość irytującą sytuacje , a mianowicie ciągłe wojny mych protektoratów miedzy sobą co podaje w wątpliwość sens ich ustanawiania. Jedynie mają one uzasadnienie na granicach zewnętrznych jako swoisty bufor. Z tego też powodu brakuje mi w opcjach dyplomatycznych opcji „zaprzestaj wojny z……”. Według mnie dobrym rozwiązaniem byłby również brak możliwości prowadzenia samodzielnej polityki przez państwa będące protektoratami.
Te ciągłe wojny spowodowały, iż zlikwidowałem resztki Kartaginy, która to po ostatnich podbojach znalazła się w środku mego państwa. Inny mój protektorat, a mianowicie pustynne plemię Garamantów rozpoczęło wojnę z Macedonią, podbiło cały Egipt należący do Macedończyków i dopiero zostali powstrzymani pod Jerozolimą. Cóż, zobaczymy jak sytuacja rozwinie się dalej, pokój trwa zbyt długo i chyba znów trzeba będzie wyciągnąć gladius ku chwale Rzymu ;)
A ja właśnie kończę doinstalowywanie modó i submodó do nowej Rome2 - na macierzystym Steam, koniec problemó z instalacją modów. Trochę drogo to w sumie wyszło ale drugą grę kupiłem za 37.90 pln.
Man nadzieję, żę submody na utrącenie agentów uratują tą grę. Wacham się tylko nad założeniem nowej kampanii, wiem, że nowy patch - łatka do moda jest już blisko.
Przy okazji takie pytanie - po zainstalowaniu na drugie konto z bitwy gracza zniknęła mi Sparta. Być możę zniknęło coś jeszcze ale na chwilę obecną nie jestem w stanie tego wyłapać. Gryzą się pliki z dwóch kont czy jest jakiś inny powód?
Edit:
Nia ma też Aten i Epiru, z frakcji Diadochó chyba też coś ubyło bo są tylko 4 dostępne. Brakuje ich też w wyborze kampanii Macie jakieś pomysły?
Edit:
Spójność plików już sprawdziłem, nadal brak kilku frakcji
Cytat:
po zainstalowaniu na drugie konto z bitwy gracza zniknęła mi Sparta.
Na drugim koncie nie masz zakupionego DLC z frakcjami helleńskimi.
Cytat:
Gryzą się pliki z dwóch kont czy jest jakiś inny powód?
Nie ma znaczenia to, z jakiego konta odpalasz Rome2 na swoim PC. Steam zawsze będzie korzystał z tego samego folderu.
Na koncie z grą zakupioną jako pierwsza mam frakcje brakujące w drugiej a brak obecnych na tamtej....
Jakieś schody niesamowite mi się porobiły, coś się ewidentnie jednak gryzie. Można to odinstalować z jednego konta w sposób tali żeby zostało na drugim czy trzeba usunąć grę i zainstalować od nowa?
Cytat:
Na koncie z grą zakupioną jako pierwsza mam frakcje brakujące w drugiej a brak obecnych na tamtej....
Czy są to Ateny, Epir, Sparta, Massageci, Scytowie Królewscy i Roksolanie? Jeżeli tak, to jest tak jak pisałem wcześniej. Pliki się nie gryzą , zwyczajnie te frakcje są dostępne tylko wtedy, gdy masz zakupione odpowiednie DLC (Ateny, Epit, Sparta - za free w preorderze) albo są z freelc, które można było aktywować przez tydzień (Massageci, Scytowie Królewscy i Roksolanie). Reinstall gry nic nie da.
Na poprzedniej wersji miałem te frakcje bez żadnych obwarunkowań dodatkami... Właśnie usunąłem grę z komputera i instaluję od nowa. Obyś nie miał racji Rafikosie, bo nie mam już ochoty kolejnych pieniędzy na R 2 wydawać, jeżeli dobrze Cię rozumiem to w R2 bez dodatku helleńskiego nie można zagrać Spartą, Atenami czy Epirem.