a nie da się za pomocą konsoli odbudować tego portu w turze Polski? powtórzenie ruchów to dla mnie mordęga :(
Wersja do druku
a nie da się za pomocą konsoli odbudować tego portu w turze Polski? powtórzenie ruchów to dla mnie mordęga :(
Nie da się w turze innego państwa zbudować zdalnie budynku w mieście innego niestety. Mogę cię natomiast może jakoś wspomóc w wykonaniu tych ruchów. Napisz mi na PW.
Generalnie przepraszam graczy za niedogodności. Jeśli będę mógł pomóc to pomogę.
A Bizancjum dostanie 500 florenów za port, tak samo zdobywca miasta będzie musiał wydać 1500 za teoretyczną odbudowę. Tak jak by miało to miejsce normalnie. Taka praktyka miała już miejsce w wko34 np.
Ehh....No ale dobra,jak trzeba to trzeba....
To chodzi mi o porty w Warnie i Iraklionie
Nie da się przenieść prowincji do innego państwa, zbudować portu i z powrotem oddać Bizancjum? Stworzyć armię, przenieść pod Iraklion, zdobyć miasto, zbudować port, oddać itd.? Może jakieś takie kombinacje?
Prowincji przenieś się nie da, natomiast drugi sposób jak najbardziej - Zdobyłem Węgrami obie prowincje i odbudowałem porty, co eliminuje buga. Niemniej do zdobycia Irakilonu musiałem zdjąć oblężenie Egiptu, a obie prowincje oczywiście należą teraz do Węgier, co miesza szyki dyplomatyczne frakcji.
Robimy to?
Ewentualnie mógłbym to zrobić w turze Egiptu i zarówno on jak i Polska musieliby powtórzyć ruchy.
A ja ne byłbym za bardzo stratny na tym wszystkim? W końcu dochód z 2 prowincji
Czy oddanie dochodu nie jest rzeczą oczywistą?
PS: Oba porty są wadliwe, nie tylko Warna.
Po głębszej analizie okazuje się, że oblężeniem Egiptu nie należy się przejmować. Mogę je odtworzyć w następnej jego turze. Tymczasem Węgier przekaże Irakilon (EDIT: i Warnę) Bizancjum. Gorzej z Warną, którą najprawdopodobniej obległby Gruzin.(nieaktualne) Dlatego tę zostawię w rękach Węgra i po skończonym oblężeniu po prostu podpiszą pokój, a formalnie uznamy, że wojna nigdy nie zaszła.(nieaktualne)
Bizancjum otrzyma - zależnie od tego czy Gruzin oblegnie, nie oblegnie, czy od razu zajmie (nieaktualne)
946 florenów z Irakilonu - 140 florenów za garnizon = 806 florenów
1050 florenów - 477 za garnizon = 573 floreny lub
1726 florenów - -..- = 1249 florenów lub
0 florenów z Warny
Zależnie od scenariusza.
XXX tu był link XXX
Aaaa to róbcie jak chcecie
tak będzie znacznie szybciej :)