Chcąc zamieścić wszystkie jednostki których brakuje i licząc, że Lord Pack=jedna nowa jednostka możemy się spodziewać przynajmniej 16 Lord DLC:P
Wersja do druku
Chcąc zamieścić wszystkie jednostki których brakuje i licząc, że Lord Pack=jedna nowa jednostka możemy się spodziewać przynajmniej 16 Lord DLC:P
Modderzy na ten przykład za friko to zrobili. Wg mnie winny powstać jeszcze DLC na Kislev, Estalię i Tileę, bo to też są jednak frakcje, które winny mieć całkowicie osobne rostery. Z tym, że za każdym razem SEGA walnie zapewne zaporową cenę...
Kolejne ludzkie frakcje? Chciałoby się? Ale z tego co widać po przecieku- jeśli wszystko się sprawdzi; to jednak kolejnych frakcji ludzi nie będzie w DLC
Wiesz, tu raczej chodzi o usunięcie powtarzalności u frakcji ludzkich. Kislev na ten przykład winien mieć całkowicie osobny roster - zwróć uwagę, że nawrzucali tych jednostek po podręcznikach do Warhammera (4 edycja Imperium, osobna broszura w 6 edycji, roster w Mordheim, Warmaster: Armies, a nawet osobna domena magii, do której w RPG'u się doczłapali). Następnie Tilea - u nich to mamy Dogs of War + podstawową milicję. Estalia z kolei wg mnie mieszanka tego, co nawrzucali w III Edycji bitewniaka, fanowski AB 8 edycji, część najemników z Tobaro i mamy materiały na DLC.
Materiałów na DLC/FLC mają po prostu od groma, ale wolą iść po najmniejszej linii oporu, co widać po Warriors of Chaos, gdzie nawet Ogry Chaosu zabrali. Rozumiem, że tak znana marka jak Warhammer Fantasy/40.000 (żeby nie było, to 2 osobne uniwersa) to maszynka do zarabiania pieniędzy, ale jeśli podpisali umowę na wydanie gry o tym, to winni to wykonać przynajmniej w zadowalający dla graczy sposób. A tymczasem mamy nie dość, że wybrakowane rasy z jednostek, to do tego chamską politykę wydawania DLC nie tylko wybrakowanych, ale też ograniczających gracza pod względem grywalnych frakcji i w końcu za całkowicie przesadzoną cenę.
Ano dobra. Moim zdaniem winna jest cała koncepcja Lord Packów; powinni dać 2LL, 2 Lordów, 5 jednostek- do normalnej rekrutacji, a nie jako najemników; z jednej frakcji i to by było rzeczywiste wzmocnienie/uzupełnienie frakcji.
Ja na początku miałem teorie że inne frakcje ludzi będą w kampanio-pakach, a teraz zmieniłem na albo flc albo raso-paki.
Przy czym zakładam że na przyszły rok dostaniemy nową rozpiskę flc (oczywiście raczej mniejszą) która będzie obowiązywać do czasu wydania Warhammera2. Celem tych flc byłoby uzupełnienie ras z DLC np. zwierzoludzi i następnych które się pojawią. Bo jako flc może pojawić się pojedyncza jednostka.
Sam pomysł zły nie jest, bo:
1. Nie widzę powodów, by tak nie było.
2. Na ten przykład w Lustrii pojawiają się też Amazonki, osada Norsów (Skeggi), co chwila inwazje Estalii, by zasiedlić Lustrię ludźmi, do tego też Tilea się tam wyprawiała. W sumie ciekawie by wyszło ewentualne dowalenie Amazonek, Norski i Estalii z Tileą do FLC/DLC.
http://wiki.totalwar.com/w/Gorebull_Blog
Odcinek blogu poświęcony Zwiastunowi Rzezi.
Czyli będzie nowy Lord dla zwierzaków- Minoturopodobny; tak?