A ja zgodnie z zapowiedzią przestałem oglądać GOT, trzeci odcinek wyłączyłem w połowie. Może kiedyś wrócę do tego serialu ale to dopiero po wichrach zimy.
Wersja do druku
A ja zgodnie z zapowiedzią przestałem oglądać GOT, trzeci odcinek wyłączyłem w połowie. Może kiedyś wrócę do tego serialu ale to dopiero po wichrach zimy.
Skomentuje tak: etam!
A oglądał ktoś serial Daredevil? Naczytałem się opinii, że nowa nadzieja, nowa jakość, że to nie komiksowa bajeczka, że sraty taty. Obejrzałem jeden odcinek i totalnie nic nie zachęciło mnie do oglądania następnego. Już ten bajeczkowaty Arrow podobał mi się bardziej :P Tutaj zaś mamy jakiś średni serial kryminalny z mistrzem kung fu. Jak za starych czasów - co uważam za minus, bo stare seriale były do bani. Oczywiście nie wszystkie, ale te typówki sensacyjno-detektywistyczne były trefne :P
Martin zrobi Ci niespodziankę i jako Wichry Zimy wypuści scenariusz do serialu :P . Szczerze mówiąc serio się tego obawiam. Książka już sama z siebie obniżała poziom, a serial jest maszynką do forsy i zdecydowanie już "przebił" "istotność" tomów. Sądzę więc że Martin może chcieć to jeszcze jakoś połączyć. Samo to że mówił podajże coś w stylu "w serialu może ktoś inny zdobyć tron niż w książce" jest niepokojące, to czytelne nawiązywanie do tytułu, a przecież wygląda na to że w książce to kto zdobędzie władzę traci na znaczeniu.
.Spoiler:
Dagorad też mnie to zastanawia jakim cudem jeden obóz może założyć tak szczelne oblężenie że obrońcy zaczynają głodować?? No i co z odsieczą dla miasta, przecież wszystkie siły nie były w nim skupione zwłaszcza że mały kraj to nie jest.
Black Sails 1 sezon zaliczony. Jak ten ma być tym słabszym (wszyscy oglądający to potwierdzają), to biorę się z kopyta za drugi! :cool: Laski z serialu już zamieszczałem wyżej w temacie ;). Polecam!
Jak wrazenia po pierwszym odcinku drugiego sezonu "Penny Dreadful"?Motyw kapieli Elizabeth Bathory powoli zaczyna sie robic oklepana wstawka w tego typu serialach.
Asur, miałeś rację! Drugi sezon jeszcze lepszy. John Silver też przestał mnie irytować! :D Ostatni odcinek creme de la creme! Jak ktoś lubi klimaty pirackie z pocz. XVIIIw na Karaibach-polecam!
Kurcze ale smaka mi narobiliście na to Black Sails, wskoczył na pierwsze miejsce w mojej serialowej liście do obejrzenia, jestem pewien że mi się spodoba zwłaszcza że AC4 Black Flag to jedna z moich ulubionych części :cool:.
Potwierdzam Black Sails sezon II jest mocny, potrafi zaskoczyć i to nie raz.
Nie wiem czy wiecie, ale w 6 odcinku GoT ma się (podobno) pojawić:
Spoiler: