Re: MEDIEVAL II TOTAL WAR - dyskusje ogólne
chodzi mi o cel podróży i w którym miejscu i jak żołnierze się ustawią po przybyciu
jak nacisknie się prawym przyciskiem myszy i przesuwa się na bok to wyskakują takie kulki fioletowe i można ustawienie zrobić czy będą stali w linii ni np. w takim kwadracie z żołnierzy
jak im każę iść w jakieś miejsce i ustawić się jakoś to zanim dojdą to chce widzieć ich cel podróży i jak ustawią się gdy tam dojdą :)
już chyba lepiej nie umiem tego wytlumaczyć
O ile dobrze Cię rozumiem, to robi się to wciskając Prawy Shift
Witam...
Piszę gdyż nie znalazłem nigdzie w innym miejscu takiego tematu i opracowania... Jeśli przegapiłem coś to przepraszam, przeglądałem zarówno nasze forum jak i google, ale tylko w języku polskim (nie przeglądałem stron angielskojęzycznych bo pewnie i tak neiwiele bym z tego wywnioskował...), otóż prosiłbym o opracowanie i rozpis - wszystkich budynków, oraz Świty (nauczyciele, doradcy, os. tow.) jakiejkowleik nacji (dla przykładu niech będzie Wenecja (jakieś mające możliwość dużego rozwoju handlowego lub kulturowego, więc wenecja byłaby dobrym przykładem, lub inne Włoskie). Jest to dla mnie porządane i w przypadku zebrania takiej wiedzy, może uporządkuje to wszystko razem i przedstawie to graficznie. Mile widziany także rozpis jakie budynki gwarantują jaką nową świte i rozpis wszystkich do jakich mozna dojść grając w TW bez końca. Ale najbardziej mi zależy wogóle na samym spisie całej świty i/lub budowli.
Jeśli temat był już wcześniej to przepraszam,, jak wspomniałem na początku, szukałem, nie znalazłem.
Cytat:
Zamieszczone przez Raskolnikovv
Witam...
Piszę gdyż nie znalazłem nigdzie w innym miejscu takiego tematu i opracowania... Jeśli przegapiłem coś to przepraszam, przeglądałem zarówno nasze forum jak i google, ale tylko w języku polskim (nie przeglądałem stron angielskojęzycznych bo pewnie i tak neiwiele bym z tego wywnioskował...), otóż prosiłbym o opracowanie i rozpis - wszystkich budynków, oraz Świty (nauczyciele, doradcy, os. tow.) jakiejkowleik nacji (dla przykładu niech będzie Wenecja (jakieś mające możliwość dużego rozwoju handlowego lub kulturowego, więc wenecja byłaby dobrym przykładem, lub inne Włoskie). Jest to dla mnie porządane i w przypadku zebrania takiej wiedzy, może uporządkuje to wszystko razem i przedstawie to graficznie. Mile widziany także rozpis jakie budynki gwarantują jaką nową świte i rozpis wszystkich do jakich mozna dojść grając w TW bez końca. Ale najbardziej mi zależy wogóle na samym spisie całej świty i/lub budowli.
Jeśli temat był już wcześniej to przepraszam,, jak wspomniałem na początku, szukałem, nie znalazłem.
Ponizszy link z pewnoscia bedzie wielce pomocny ;)
http://totalwar.honga.net/faction.php?v=m2tw&f=venice
no dzięki... są wszystkie budynki, jednak chodzi też głównie o świte, cała świta dostępna w grze, oraz jakie budynki odblokowują możliwość pozyskania następnej nowej świty. Jak ktokolwiek ma spis/opis świty, lub budynków które je odblokowują byłoby przydatne. Przypominam, że świta to co innego niżeli jednostki.
jeśli masz oryginalną wersje gry, to w drugiej płycie "bonus Cd" jest mapa przedstawiająca to co jest w linku, który nadesłał ci twój poprzednik ;)
no i know, ale jak wczesniej - chodzi o członków świty (czyli kapitan najemników itp itd, jacyś nauczyciele którzy są odblokowani po budowie akademiii czy unikalny personel pojedyńczych frakcji itp itd).
A do tego to już byś musiał rozpakować pliki. Pełny wykaz świty i warunki jej uzyskania są w pliku export_descr_ancillaries.txt Nie tylko budynki wpływają na pojawianie się świty.
o... tego potrzebowałem. Dzięki wielkie, pobrałem gotowy wypakowany plik w formie kopii do wglądu z serwera
w jakim modzie do medievala jest Polska Husaria?