Rozpocząłem kampanie brutusami pograłem dość długo bez bitwy i gdy do niej doszło zobaczyłem że mam ten limit czasu bitwy jak go wyłączyć podczas rozpoczętej kampanii?
Co się stanie gdy limit dojdzie do końca?
Wersja do druku
Rozpocząłem kampanie brutusami pograłem dość długo bez bitwy i gdy do niej doszło zobaczyłem że mam ten limit czasu bitwy jak go wyłączyć podczas rozpoczętej kampanii?
Co się stanie gdy limit dojdzie do końca?
Limit czasu bitwy ustalasz przy rozpoczynaniu, nie da się go zmienić w trwającej kampanii.
Jeśli dojdzie do końca, wygrają obrońcy albo będzie remis [nie jestem pewien]
Jeżeli limit dojdzie do końca bez pokonania wroga - zostanie ogłoszony remis.
Jest to świetna sprawa szczególnie podczas obrony miasta - jeżeli mamy o wiele słabsze jednostki, lecz możemy wroga uszczuplić, np łucznikami, to możemy wyjść z miasta, wystrzelać co mają łucznicy i poczekać na koniec czasu (na przyśpieszeniu x2 czas ten mija bardzo szybko). Jeżeli nie ma włączonego czasu bitwy, to po wystrzelaniu wszystkiego możemy jedynie przerwać bitwę poprzez klawisz ESC, lecz wtedy komputer rozgrywa bitwę automatycznie i bezsensownie tracimy ogromną część armii.
Co kto lubi, ja nie lubię pośpiechu podczas bitew, jak atakuję mury to wolę spokojnie najpierw robić jakieś podjazdy, manewry i dopiero potem stopniowo przechodzić do ataku, a nie cały czas patrzeć czy nie zabraknie czasu :P
Wystarczy że schowasz wojsko z powrotem za mury miasta, a wtedy po wciśnięciu Esc wyświetli się:Cytat:
Jeżeli nie ma włączonego czasu bitwy, to po wystrzelaniu wszystkiego możemy jedynie przerwać bitwę poprzez
klawisz ESC, lecz wtedy komputer
rozgrywa bitwę automatycznie i
bezsensownie tracimy ogromną część armii.
"Twój wypad zakończył się sukcesem. Możesz opuścić bitwę"
i znowu masz remis ;)
Dzięki:D
Mam świetnego generała i nie chce by mi padł ze starości jest jakiś kod lub jakies pogrzebanie w plikach by mój generał stał się nieśmiertelny, ale nie tak że podczas walk nie zginie tylko by żył wiecznie. Nie piszcie mi komentarzy typu po co chcesz grać na kodach, zabawe tym sobie popsujesz.
Nie ma. Musisz często robić zapisy stanu gry, po czym w przypadku śmierci odczytać ostatni stan, gdy generał żył.
Rownie dobrze mozesz "przerzucic" cechy tego generala na mlodszego i w ten sposob kontynuowac wojskowa kariere ;)Cytat:
Zamieszczone przez Alvadan
nie chodzi mi by nie zginął w walce tylko to by nie padł ze starości wydłużyć mu okres życia.Cytat:
Nie ma. Musisz często robić zapisy stanu gry, po czym w przypadku śmierci odczytać ostatni stan, gdy generał żył.
Jak przerzucać cechy generała do innego? Czy grzebiąc w plikach mozna go chociaż odmłodzić?