@Araven niestety ponowne wyszukanie elemntu docelowego nie podzialalo. Dalej mam ten problem, czy to przy launcherze czy przy setupie. No nic, chyba sobie tego moda daruje, chyba, ze ktos moze jeszcze pomoc?
Wersja do druku
@Araven niestety ponowne wyszukanie elemntu docelowego nie podzialalo. Dalej mam ten problem, czy to przy launcherze czy przy setupie. No nic, chyba sobie tego moda daruje, chyba, ze ktos moze jeszcze pomoc?
Prócz poprzedniego problemu z powtórkami, chciałem się jeszcze spytać o dwie sprawy
1) Zmiana upływu czasu (lata-tury), jak go zmienić? W SS 1 tura to tylko pół roku, i w dłuższej rozgrywce psuje dynamikę (postacie nie umierają, ogólnie wolno idzie).
Jak mogę to zmienić, i czy nie zwali to mojego zapisu? (Francja, 40 tura, 1100 r.)
2) Zmiana skali wojsk- jak ją zmienić?
1. Upływ czasu sie zmienia w pliku descr_strat w katalogu world w tej kampanii jaką grasz early albo late. Na save to nie działa, od nowa trzeba zagrac, zmień time scale na 1.0 to tura będzie w rok. Jak zmienisz na 0.25 to 4 tury = rok.Cytat:
Zamieszczone przez Riekann
2. Ustawienia kamery ustaw skalę na huge, ogromną.
Arquek, to zagraj w Bellum Crucis 6.2. :P
Szlag by to trafił- znów musiałbym świeżo rozpoczętą kampanię porzucać! No dobra, pogram jeszcze tą Francją, a potem zmienię upływ czasu.
Tylko... czy przyspieszenie upływu lat nie wpłynie negatywnie na moda? Bo boję się że przyspieszę do 1 tura=1 rok, ale za latami nie będzie szła mechanika gry i w 1400r. będę walczył chłopskimi łucznikami :P
Eventy sa przypisane do konkretnych lat, więc nie powinno być problemu, za to generałowie mogą być długowieczni ale poczytaj niedawno tu jeden Kolega wyjasnił co zrobic by po zmianie czasu w grze generałowie starzeli sie normalnie, trzeba usunąc konkretny wpis z campaign_script. Odszukaj sobie powyżej. I zmień wszystko na raz przed nową kampanią. Ale rób zawsze kopie bezpieczeństwa zmienianych plików. :mrgreen:
P.S. Zirilla i jak tam submod na księzniczki działa z SS 6.2?
Udało mi się ściągnąć i uruchomić SS 6.2 Gracula, ale po zainstalowaniu submodu gra przestała działać, założyłam więc, że to nie jest właściwa wersja. Ściągam teraz SS 6.2 RR/RC PointBlanka i mam nadzieję, że tym razem wszystko zadziała. :) Dam znać, czy się udało. Cały czas czekam niecierpliwie na wersję pod SS 6.4 ale autorowi na razie się chyba nie śpieszy.Cytat:
P.S. Zirilla i jak tam submod na księzniczki działa z SS 6.2?
Pozdrawiam
Zirilla.
Zirilla już była beta tego submoda pod SS 6.4 to niedlugo będzie kolejna wersja. SS 6.4 się łatwiej instaluje niż RR/RC. Pozdrawiam. :P
SS 6.2 ciągle odmawia mi posłuszeństwa, więc sądzę, że nie mam innego wyjścia. :?Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Pozdrawiam,
Zirilla
Przecież jest wersja 6.3 i mega dodatek? Nie ma tam tego co ciebie interesuje?Cytat:
Zamieszczone przez Zirilla von Rabenhorst
Witam,
Podczas rogrywania kampani hotseat w SS6.4 po każdej większej bitwie w momencie wychodzenia z ekranu podsumowania gra wysypuje się do systemu z komunikatem "Medieval 2: Total War encountered an unspecified error and will now exit". Używam win 7 64bit a gra śmiga na maksymalnych ustawieniach bez najmniejszych oporów. U kolegi na Viscie 32bit występuje identyczny problem. Opisany crash występuje niezależnie od rozgrywanej kampanii ani od frakcji czy też ilości graczy. Czy ktoś z szanownej społeczności zna rozwiązanie omawianego problemu. Jest to sprawa bardzo pilna gdyż rozgrywanie prawie wszystkich bitew automatycznie na dłuższą metę zabiera całą radość z gry. Z góry dziękuję za jakiekolwiek próby udzielenia pomocy.