Re: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna
Cytat:
jeżeli dobrze Cię rozumiem to w R2 bez dodatku helleńskiego nie można zagrać Spartą, Atenami czy Epirem.
Dokładnie tak, dodatkowo bez DLC nomadic factons nie zagrasz nomadami i bez Cezara w Galii nie zagrasz dodatkowymi dwoma frakcjami barbarzyńskimi. Raczej by się zgadzało, że na pierwszym koncie masz te dwa DLC, bo Ateny, Epir i Spartę dostawało się za preorder, więc mogłeś zamówić grę w preorderze lub kupić klucz, który je miał, jeśli chodzi o DLC nomadów, to wystarczyło, że włączyłeś grę ma przełomie października/listopada (jak dobrze pamiętam) to dostawałeś je za darmo, potem były dostępne jako zwykłe, płatne DLC.
No, to mała lipa bo będę miał znowu problemy z kompletnośćią gry. - ech... życie.
Edit:
Jest jak piszesz, nie mam Hellenów i Nomadów, założyłem po raz któryś kampanię Rzymem, mam nadzieję, że tym razem submod na agentów wyeliminuje te RPG-owskie katusze i jeszcze ominie mnie bug z brakiem rozwoju miast.
Korcą mnie jeszcze dodatkowe submody na Rzym ale nie znam ang. i nie potrafię dowiedzieć się o nich właściwie to niczego.
Póki co mam nadzieję na tak świetną kampanię jak poprzednia, czekam też na nową łatkę a jak będzie równie dobra jak obecna to możę dokupię ten hellenistyczny DLC. Pisałęm już, żę twórcy powinni moderom pomnik postawić.
Za 2-3 dni wyjdzie wersja 0.7, pracują nad ostatnimi poprawkami ;) Ponoć jeszcze szykują dla nas jakąś niespodziankę w oczekiwaniu na wersję 0.8! Brzmi bardzo ciekawie ;)
Jest PIEKIELNIE dobra informacja od CA! Wydanie Total War: ROME II – Assembly Kit!! Tak więc do zobaczenia w świecie 3d ;)
Czym jest Assembly Kit, moze nie wszyscy wiedza:
The Assembly Kit is essentially a collection of tools and example data files that will help modders create bigger and better mods. It contains:
TWeak with the following two plugins
DaVE – the game database editor
Variant Editor – for editing the look of characters, units and ships
BOB – for processing data including:
Textures
Models
Animations
Database tables
Group formations
Campaign starting positions
Packing files into mod pack
Exporters
3ds max for models
Motion Builder for animations
Maya for animations
Data
Example data for each supported data type
The complete database backend
These tools will allow for the creation of mods that can then be uploaded to the Steam Workshop via the Launcher. You can find instructions for this here:
Wczoraj rozegrałem w DeI na patchu 8.1 najkrótszą kampanię w życiu.
Rzym na poziomie legendarnym. Pobiłem Etrusków i zająłem Velathri. Musiałem jednak użyć oddziałów z Brundisium. Epir wykorzystał sytuację zajmując południe a z Ligurii spadła horda barbarzyńców wraz z pokaźną flotą. Tych jeszcze powstrzymałem, ale zza gór niedobici Etruskowie wystawili nową armię (nie mam pojęcia jak ich było stać na to, by jedna prowincja tura w turę wystawiła 12 jednostek włóczników italskich) - po trzech godzinach gry było pozamiatane. 12 lat gram w TW, ale tego to jeszcze nie było.
Ten mod to super robota, a spolszczenie to temat na osobną pochwałę.
Jest moc!
I takie pytanie, mieliście problemy z DeI+GEM?
Niech ktos obeznany w temacie sie wypowie, czy da rade za pomoca tego zestawu podmienic muzyke w grze.
Jesteś niepoprawnym optymistą :)
viewtopic.php?f=573&t=14692
Cytat:
Jesteś niepoprawnym optymistą
Tak właściwie, to dodanie ich do Assembly Kit było bardzo prawdopodobne, niestety, nie zostało to odblokowane w aktualnej wersji paczki. Pozostaje tylko czekać na update'y i mieć nadzieję, że dodadzą znacznie więcej narzędzi.
Mógłbyś zapodać jakiś link do newsów w tej sprawie. Tego co dzieje się wokół podstawki nie śledzę, później i tak większość rzeczy jest do poprawienia. Na miejscu CA, z uwagi na rozmiar piractwa, nigdy w życiu nie zgodziłbym się na takie rozwiązanie.