no to Rodowici udowodniają, wbrew temu co propaganda czerwonych nadawala, ze sytuacja jest zgola inna.
Wersja do druku
no to Rodowici udowodniają, wbrew temu co propaganda czerwonych nadawala, ze sytuacja jest zgola inna.
Nie rozumiem hejtów na Pawełka, czasami popełnia błędy, ale też wiele razy wyciągał niezłe piłki.
Co sie w Lechu dzieje :?: Peszko,Tshibamba a teraz Wichniarka odeslali do drugoligowego FC Ingolstadt 04 :?: Beda jakies wzmocnienia czy juz wlodzaze dali sobie spokoj z LE :?:
Tymczasem Grosik wciaz sie wacha(dzis przed poludniem mial podjac decyzje),Gilkiewicz dolaczyl do swego brata blizniaka w Slasku Wroclaw.Zas sprawa z Burhartem zaczyna wygladac dosc optymistycznie ;)
Ja niestety jestem negatywnie nastawiony do wyniku z Bragą. Sądzę, że nasi z nimi odpadną, bo Braga gra na przyzwoitym poziomie. Lech musiałby się wzbić na wyżyny swych umiejętności. W meczu z Man City wiadomo niestety, że gdyby Mancini zmobilizował swoich piłkarzy to roznieśliby oni naszych w pył. Z kolei jeśli przejdziemy z Bragą to obstawiam na awans z Liverpoolem :D Choć ostatnio wzięli się się w garść i jako tako grają. Pewnie ktoś powie, że Man.City by ich rozniósł, a Liverpool już nie. Cóż... wystarczy spojrzeć na tabelę :)
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... 724&kom=ok
Mourinho trenerem roku. Jak skomentujecie?
Moim zdaniem był to bardzo trudny wybór i gdyby ode mnie zależało to bym dał ex aequo Mou/del Bosque. Z jednej strony Hat trick Mourinho, a z drugiej strony najważniejszy puchar jaki może istnieć w piłce nożnej.
no, jak widac nie trzeba wcale nic pokazac na ms aby zgarnac zlota pile, zamiast Messiego trzeba bylo Sneijdera wstawic, chociaz go wyroznic.
Messi wygrał... hm i ciesze się, i jest mi smutno...
Ciesze się, bo piłka klubowa triumfuję nad reprezentacjami. Ciesze się, bo wygrał ten, którego uznaje się za najlepszego, a to nagroda indywidualna i wedle mojego uznania powinien ją zgarniać najlepszy w danym roku zawodnik występujący w topowym klubie, który daje mu możliwości grać o najwyższe cele.... a nie lider zespołu, który wygrał coś tam, a sam lider grał, jak w całym roku, jak grał = Canna za 2006.
Smutno mi, bo wolałbym Xaviego zobaczyć na 1 miejscu, należało mu się... od Messiego nie odstaje, tylko inne obowiązki na boisku.
Brak Wesley'a w pierwszej "3"(za Iniestę) to największa klapa tegorocznego plebiscytu...
ps. jak dla mnie kluczem do wszystkiego było to, że Hiszpanie nie mieli lidera i głosy "rozmyły się" na wielu....
Akurat co do Iniesty to się nie zgodzę. On i Xavi w Barcelonie są niezbędni. Gdyby nie ich piękne rozegrania piłki, cudowna gra i doskonałe podania Messi prawdopodobnie, by nie wygrał. Zazwyczaj wygrywają właśnie ci, którzy najbardziej błyszczą i mówię tu o strzelcach bramek. Na asystentów i rozgrywających już zwraca się mniejszą uwagę. I tak jak napisałem wyżej, gdyby nie ta dwójka to Leo zdobywałby jakieś 1/3 bramek mniej niż teraz. Xavi i Iniesta to serce Barcelony. Messi to oczywiście cudowny egzekutor i bez wątpienia najlepszy piłkarz na świecie jeśli chodzi o indywidualne umiejętności. Sneijder co prawda odgrywa podobną rolę jak ci wypisani wyżej, ale najzwyklej w świecie moim zdaniem w tym sezonie błyszczał mniej. Jeszcze za prowadzenia Interu przez Mourinho było o nim słychać ale to mniej więcej w finale i półfinale LM. Oczywiście na MŚ też spisywał się doskonale. I znów patrzymy na to jak grali Xavi i Iniesta w reprezentacji i znowu dochodzimy do wniosku, że zasłużenie znaleźli się w "trójce" :D
jak dla mnie zeby uznawac kogos za najlepszego pilkarza swiata, to trzeba sie wykazywac z repra, zawsze tak bylo.
bylem za Xavim (juz raczej nie powtorzy sie, Iniesta jeszcze moze miec szanse, jest mlodszy, zamiast Leo powinien byc Sneijder wstawiony)
to jak juz uznaja klubowe osiagniecia - to gdzie Ronaldo? bo mial super wyniki 49 bramek w 47 meczach. zenada i tyle, fifa to jedno, wielkie, bagno.
Cytat:
Dla mnie kontrowersyjna decyzja tylko ze względu na poprzednie edycje, które przy indywidualnym charakterze nagrody jednak zawsze skupiały się na sukcesach klubowych i reprezentacyjnych, przy takim werdykcie razi brak C. Ronaldo, bo faktycznie - jeśli się odsunie na bok wszystkie drużynowe osiągnięcia - to ta dwójka może rywalizować ze sobą
Ale Real w poprzedniej LM grał słabo, Ronaldo bramki może i strzelał ale cały Real jakoś wybitnie nie grał. Z kolei Barcelona zaszła do półfinału o ile się nie mylę. To dużo większy sukces niż odpadnięcie w 1/8 z tego co pamiętam. Pewnie chodziło im o to.
Zatrzymał się na 1/8 LM i vicemistrzostwie Hiszpanii... jak pisałem to jest nagroda indywidualna, ale jednak klub musi coś osiągnąć, grać choćby w tym ćwierćfinale, półfinale, musi gdzieś dojść... Real przegrał 6 ostatnich GD, od sześciu lat 1/8 LM to dla nich za wysoko, więc chyba to co mówi Ferguson to prawda, gdyby CR grał dalej w Man Utd. miałby większe szanse na nagrody indywidualne....Cytat:
to gdzie Ronaldo?
A Messi to nie grał kiepsko ? Barca też w Lidze miała czasami pod górkę. Moim zdaniem Złotą piłkę powinien dostać jak już ktoś z Barcelony to nie Messi a Xavi i to nie za grę w Barsie a raczej za grę w Reprezentacji Hiszpanii na ostatnim Mundialu. ;)
Ty chyba nie oglądasz LL żeby pisać jakoby Barca w lidze miała pod "górkę".... chyba, że tak traktować mecze w których do 30 min jest remis. Bez żartów, porażki/remisy w lidze odnośnie Barcy i Realu można zliczyć na palcach jednej ręki i to od dwóch sezonów... tym drugim oczywiście handicapem trzeba dodać dwie porażki z Barca ;)
Jak coraz dłużej o tym myślę, to mimo krzywdy Xaviego(i Wesleya) coraz bardziej się ciesze.... głównie z tego powodu, że wygrał piłkarz, który te zwycięstwo zawdzięcza swojemu skillowi i statom, oczywiście bez kolegów z drużyny by się nie odbyło, ale jednak mimo braków, olśniewających sukcesów, wygrywa ten o którym się mówi, że jest najlepszy, a nie ten który zagrał kilka dobrych meczów na cały sezon... Po drugie jak już wspominałem dla większości piłka klubowa zostawiła reprezentacyjną w tyle, bardzo się na tę okoliczność cieszę.
Każdy może mieć swoje zdanie. Ja akurat uważam że piłkarz który nie wnosi do reprezentacji zbyt wiele mimo że gra czasami fenomenalnie w klubie nie zasługuje na Złotą Piłkę i to po raz wtóry. Dlatego uważam że Xavi jest pokrzywdzony bo on daje różnicę nie tylko w klubie ale i w Reprezentacji co niestety przy całej sympatii do Messiego nie mogę o nim tego powiedzieć. ;)
W hiszpanskiej prasie az sie gotuje od zarzutow wobec FIFA ze swiatowym spiskiem wlacznie ;)
Powodzenia i sukcesow na tureckich boiskach Grosik ;)
http://www.jagiellonia.net/?co=aktualnosci&id=4917
Ciekawe, czy jak Barca w tym sezonie nic nie ugra to Messi też dostanie nagrode? :D
Już nie mówię że Inter był w miniony sezonie prawdziwym objawieniem. Więc moim zdaniem to wszystko to jedna wielka podpucha i kumoterstwo w tym FIFA. Nie jest to nic lepszego od PZPN-u tyle tylko że skala ich przekrętów jest 100 razy większa. ;)Cytat:
Zamieszczone przez kizi
Buachachachacha a to moga byc wielkie jaja z pzpn :lol: :lol: :lol: :lol:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/i-liga ... omosc.html
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-e ... omosc.html GENIALNY RANKING! Bayern wyprzedza Barcelonę, Atletico Madryt na 4 miejscu (czy oni nie odpadli przypadkiem z ligi europy? :shock:) i tak dalej, a z polskich zespołów prócz Lecha jest tylko ... Ruch Chorzów :lol:
6. (8.) Liverpool FC (Anglia) - 232,0
8. (6.) Manchester United (Anglia) - 222,0
:lol: :lol: :lol:
Ci sami Panowie chyba uznali Wengera najlepszym trenerem dekady.
Takie rankingi można o kant d**y rozbić.
Można się pośmiać trochę ze znajomości języka angielskiego naszych piłkarzy. Wywiad z Pawełkiem i Robakiem http://ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=85437
Ale przynajmniej sie Pawelek dogadal, a tamten ani be, ani me. 8-)
Potrzebne to wszystko im jak Wołu Kareta.Cytat:
Ale przynajmniej sie Pawelek dogadal, a tamten ani be, ani me. 8-)
Kicker ma chyba jakieś problemy, 2 dni temu ocenił Lewego chyba na 3, teraz nagle za ten sam mecz na 2.5 i go chwali :lol: a redaktorzy uwzięli się na Piszczka, zawodnik regularnie łapiący się do 11 kolejki i będący w niej w półrocznym zestawieniu dostaje za występ, w którym całkowicie zneutralizował lewy atak Bayeru i zaliczył asystę, 3.5, najgorzej z obrońców Borussi ... i to nie pierwszy raz.
Niemcy zawsze faworyzują swoich. Borussia to wyjątek, bo tam chyba koleś odpowiedzialny za transfery ma żonę z Polski i bardzo lubi Polaków, co widać patrząc na skład klubu; dobrze, że tak się dzieje, bo może dzięki sukcesom Borussii Polscy piłkarze wyrobią sobie lepszą renomę w Niemczech (co według niektórych już następuje, np przypadek Peszki).
hmmm... to w Krk nic nowego... jak zawsze chore klimaty. teraz wszystko odzyje na nowo.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 69NDVKFoY#!
Mój piłkarski idol mimo 37 lat na karku nadal potrafi strzelać niesamowite bramy 8-)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html - jak na zarząd Lecha to kosmiczne pieniądze :lol: ale myślę, że będzie przydatny, w ogóle samo kupienie napastnika będącego 2 poziomy wyżej niż Czibamba czy Wichniarek to krok do przodu. Liga Serbska jest w końcu całkiem niezła, a tu pewnie się jeszcze rozwinie, w końcu 22 lata tylko, tyle co Rudnevs.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/eks ... 84400,5719 w zasadzie już podpisano kontrakt, teraz dopiero to zobaczyłem. Ciekawe, co z dalszymi transferami, i oby Kiełb spełnił pokładane w nim nadzieję.
Smutna prawda. Ciekawi mnie, co zrobili z 4,5 mln euro za Lewego i (podobno) 6 mln zarobionymi w LE :?: Ale, jest krok do przodu. Może w końcu Rudnevs będzie miał faceta, z którym będzie mógł sensownie zagrać.Cytat:
Zamieszczone przez Dragonit
Na Ślusarskiego takie wjazdy, ale ludzie zapomnieli o jednej rzeczy: Rudnevs nie będzie grał wszystkich spotkań w pełnym wymiarze czasowym, a taki Ślusarski właśnie z powodzeniem może go zastąpić w meczach np: z Cracovią czy inną Arką.
Co do Kiełba. Na Remes Cup w piątek strzelił piękną bramkę "krzyżakiem". Warto sobie znaleźć na yt, bo naprawdę ładna ;)
Ja widziałem, oglądałem większość ;) Ale niestety znowu zdrowie mu siadło, szkoda chłopaka. Mi też czasami odzywa się coś w okolicach ścięgna Achillesa, ale szybko przechodzi. Wołąkiewicz, tak jak się spodziewałem, od wiosny, czyli powiedzmy, że wydali już na transfery milion, przydałoby się drugie tyle. A mediom się nudzi i nagle że niby Arsenal kontaktował się w sprawie Rudnevsa :roll:
wg mediow to Sernas juz byl w Poznaniu... ten Ubipara cos tam moze byc ciekawy, bo chyba nie sadze aby za 600 tysi wzieli jakiegos ogora jak ciabamba albo gumozuj, oby byl jak inni z Bałkanów, a nie jak golik (paranoik, niezly przmul z goscia...)
Z całym szacunkiem ale Wołąkiewicz chyba nie jest tej klasy zawodnikiem co Peszko ? I to ma być Hit transferowy Lecha. A gdzie ten obiecany Litewski Napastnik którego chcieli jeszcze niedawno pozyskać (Zapomniałem jak mu było).
Wołąkiewicz to OBROŃCA, nie pomocnik. Obiecany litewski napastnik :shock: przecież Mre pisał post wyżej o Sernasie. Nie wypaliło, bo chcieli za dużych hajsów, w sumie rozumiem, bo nie jest on warty aż tyle. Zobaczymy, kogo jeszcze kupią, ale Kiełb jak wyzdrowieje może grać nawet lepiej niż Peszko, chodź trochę inaczej.
wydaje mi sie ze to bedzie taka roznica - mijanie wszystkich, ale troche wolniej niz Peszko, to co Kielb robil z Manchesterem :shock:
Iwański odchodzi do Manisasporu. Turcy mają chyba szał sprowadzania Polaków, a nasi futboliści najwyraźniej posmakowali w shishach i kebabach. Co najlepsze - wg niektórych źródeł, Legia ma za niego dostać 700 tys. Ojro. Świetna kasa za Pączka. Nie wiem, jak Legia poradzi sobie bez jego słynnego pressingu i atletycznej sylwetki :D.
ej, a na kogo mowicie 'fotka.pl' na ktoregos z mlodych ?
Nie kibicuję Legii ale odpowiedź znam: na Rybusa.
Maciej "fotka.pl" Rybus jest ulubieńcem wszystkich kibiców zaraz za Pączusiem :D. Zresztą sam wspominałem o tej jego ksywie gdzieś w tym temacie.