Re: Komputery,programy,sprzęt itd. - temat ogólny
F-secure najlepszy zdaniem moich znajomych informatyków. Najlepszy , mimo ze kilka "poważnych" czasopism komputerowych całkiem pominęło go w testach - w ogóle go nie sprawdzali!!!.
No cóż - w tych samych "poważnych" czasopismach widywałem porady w stylu "posmaruj łożysko wiatraczka czymkolwiek - choćby kuchennym olejem do smażenia" :lol:
:evil: :evil:
Czy ktoś jeszcze ostatnio porzucił Firefoxa? U mnie wersja 6.0.2 łapie zwiechy co jakiś czas. Denerwujące :evil:
Też zauważyłem zawieszanie się firefoxa ale na Viście.W pracy mam xp i jest git.Wersję mam tą samą 6.0.2.
Na 7 64 bit działa jak należy. Chyba że tydzień nie był restartowany, no to wtedy się mu zwiechy zdarzają.
Zresztą spora część zwiechów to wina jakichś Flashy czy innych Silverlightów na stronach, a nie crashy przeglądarki jako takiej.
Cytat:
Zamieszczone przez Mac
Na 7 64 bit działa jak należy. Chyba że tydzień nie był restartowany, no to wtedy się mu zwiechy zdarzają.
Zresztą spora część zwiechów to wina jakichś Flashy czy innych Silverlightów na stronach, a nie crashy przeglądarki jako takiej.
Heh no ja akurat mam Win7 64b i nie działa jak należy. Dziwnym trafem przed tą aktualizacją było wszystko ok.
Też mam z tym problem. Potrafi zawiesić się już na stronie startowej... Jest jakaś stabilna przeglądarka z możliwością blokowania reklam?
Dobra, może ktoś mi pomoże.
Mam Acer Aspire 5740g z windowsem 7 home 64 bity.
Moją stację dysków... otóż prosto i szybko: Zaczyna strzelać fochy.
Wczytuję tylko niektóre płyty. Starego Medievala II po dłuższej chwili, płyty z Ospreyów od razu. Ale takiego World in Conflict, którego kupiłem wczoraj - nie. Podobnie płyty z CDA, Napoleona, Wiedźmina 2... ale Overlorda nadal wczytuje.
Sęk w tym iż jeszcze 2-3 miesiące temu wczytywał mi wszelkie płyty.
Wkładam płytę. Miga dioda. Przez kilka sekund słyszę jak się zbiera (YYY....uuuuu.... yyyy.... uuuu... tra ta ta ta.... tra ta ta ta... ( z z 30 razy)... szru szru szru szru benc (razy 3).... rozruch trwający z 3 sekundy, tra ta ta ta, rozruch, tra t\a ta ta... stoi)
Stacja dysków w laptopie, 14 miesięcy, użytkowana jako tako (np. maj cały se odpoczywała w kochanych czechach, gdzie jest serwis Acera). Ma ktoś jakieś pomysły?
Kurczę, też mam Acera. Co prawda Aspire 5735Z, ale strzela takie same fochy. Obawiam się, że w tych laptopach to normalne. Mój po gwarancji przestał się włączać i zaczęły szwankować przyciski od touch pada.
Mój ma jeszcze gwarancje, ale jak pomyślę iż najbliższy serwis jest w Czechach to mnie krew zalewa. Ostatnim razem nie miałem laptopa przez 6 tygodni, tyle było z tym wszystkim załatwiania... i dałem jeszcze 600 złotych, bo uznali iż uszkodzenie LCD jest z mej winy (aczkolwiek płyta główna i dysk twardy było już wada fabryczną).
Jak trzeba będzie to wyślę, ale wolałbym tego uniknąć. Jeżeli u ciebie też tak robi to może jest to wina oprogramowania. Aktualizuje się samo, to może coś schrzanili jakiś czas temu...