A gdzie się podział Hodor i spółka?Jak dla mnie ostatni 05 epizod GoT był do tej pory najciekawszym.Jednak to nie ma większego znaczenia gdyż już się pojawił teaser drugiego sezonu "True detective":
Wersja do druku
W książce ten wątek się urywa. Wprawdzie mamy jeszcze trochę historyjek z Brannem ale generalnie sytuacja się rozwiązała.Cytat:
A gdzie się podział Hodor i spółka?Jak dla mnie ostatni 05 epizod GoT był do tej pory najciekawszym.Jednak to nie ma większego znaczenia gdyż już się pojawił teaser drugiego sezonu "True detective":
To i ja opiszę swoje ostatnie przeżycia.
1. Wikingowie - tak jak cały ten sezon całkiem mi się podobał tak finałowy odcinek nie wyglądał jak finałowy. No czekałem na jakieś na prawdę mocne pierdyknięcie i nic. Skończyło się tak jakbym miał za tydzień obejrzeć kolejny. No trochę słabo. Ale tak jak już pisałem wcześniej. Serial idzie na szczęście w górę, jest coraz lepszy. Mam nadzieję, że i kolejny sezon nie będzie taki zły.
2. Last Man On Earth - Volo zaciekawił mnie tym serialem i łyknąłem go od razu. Fajnie lekko się go oglądało. Główny bohater szuja jakich mało ale mimo wszystko to ciekawa postać. Ciekawe co będzie w następnym sezonie (mam nadzieję, że powstanie). Mogę polecić do obiadu.
3. Gra o Tron. Żadnej książki nie przeczytałem więc bazuję tylko na tym co widzę w serialu. I to jak do tej pory mi się podoba. Szkoda, że w ostatnim odcinku nic nie było z małą Starkówną bo ten motyw tych assasynów mi się widzi. Może w kolejny poniedziałek coś będzie ;)
5. True Detective - jeżeli nowy sezon będzie podobny do tego co mogliśmy wcześniej zobaczyć to chętnie obejrzę. Ale żebym się jakoś mocno jarał to raczej nie.
No i teraz mam dylemat co by obejrzeć. Zastanawiam się nad tymi waszymi piratami ale jakoś ten okres w historii nigdy mnie nie fascynował.
Co otrzymamy z polączenia "Twin Peaks" i "Lost"?Mianowicie dość intrygujący pierwszy odcinek nowego serialu jakim jest "Wayward Pines".Jest klimat,intryga oraz dobrzy i znani a przede wszystkim świetnie dobrani aktorzy:
A o czym to dokładnie jest? Bo filmwebowy opis jest tutaj niezwykle ubogi.
Nie spodziewaj się szczegółowego opisu na podstawie jednego odcinka.
Byłbym zapomniał o "Gotham".Pamiętacie Dany de Vito grającego Pingwina w jednym ze starych Batmanów?Więc powiem że ów się umywa do tego serialowego:
http://i60.tinypic.com/i3iedv.jpg
No właśnie, napisz coś więcej. Szczerze to mi trochę brakuje seriali w typie Lostów (oczywiście pomijając fakt, że od 3-4 sezonu coraz trudniej się to oglądało). Brakuje mi ponurego klimatu thrilleru z elementami sci-fi/horroru. Jeśli wiecie o co mi chodzi;)
Co do Gotham to nie wiem, odrzuciła mnie idea dziecięcych wersji przeciwników batmana. Zajechało mi to jakąś wersją teenage x-men, teenage DC dla małolatów.
Jestem po obejrzeniu pierwszego i jak na razie jedynego odcinka więc niezawiele mogę powiedzieć po za faktem że czekam z niecierpliwością na dalszy ciąg.Jednak skoro nalegacie to rzeknę że są pewne analogie z filmem "The Village" ;)
W tym serialu nie ma żadnych superheroes.Cała akcja ma wymiar czysto ludzki a raczej gangsterski.
Obejrzałem ostatni odcinek GoT... Jestem przerażony w jakim kierunku idzie ten serial. Nigdy nie czepiałem się naginania historii z książek, ale to co dzieje się teraz to powolne burzenie tego co stworzył Martin!
Spoiler:
Także drodzy scenarzyści, jesteście bez porównania słabsi od Martina. Ba! Jesteście fatalnymi scenarzystami i to co robicie, przekształcacie ten serial w jakąś tandetną Xenę. Na prawdę, jak poprzedni sezon podobał mi się najbardziej, tak ten pokazuje upadek serialu z winy scenarzystów. Ale z nimi zawsze było coś nie tak. Wprowadzanie nowych wątków - bezsensownych zapychaczy, jak Rose, która tylko pokazywała cycki (bo w z GoT to jest mało cycków). W zamian usuwanie wątków z książki i do tego dosyć istotnych, a na pewno dużo ciekawszych.
Dziękuję za ten spoiler bo uświadomił mi że podjąłem dobrą decyzję o zaprzestaniu oglądania.... Czwarty sezon również uważam za rewelacyjny, tym większa szkoda że tak to zaprzepaszczono, może zmieniła się ekipa odpowiedzialna za scenariusz?