co powywalać(poza całym medkiem :D ) aby działały bitwy po rozpakowaniu ?
Wersja do druku
co powywalać(poza całym medkiem :D ) aby działały bitwy po rozpakowaniu ?
chyba map.rmw i descr_geograpfy -tak mi się zdaje
data\descr_geography_new.txt
data\descr_geography_new.db
zapomniałem że pisze w readme ale dzięki ;)
Myślę, że co do pytania pierwszego to da się zrobić ;D O ile odpowiednio poszpera się w plikach gry ^^Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Dobra mam jeszcze parę pytań.
Jaki polecacie mod, który da mi ogromną ilość frakcji i znacznie powiększy mapę? Polityka i jednostki średnio mnie obchodzą ;)
Ile można wyciągnąć max kasy na turę z ameryki ? Słyszałem, że są to bardzo duże dochody, ale pytanie jak duże...
co do moda, to może ten:
viewtopic.php?f=30&t=193
połączenie dodatków do medka w jedno
Tak, ten mod jest nawet dobry, ale... Dodaje zaledwie parę nowych frakcji...Cytat:
Zamieszczone przez Matisek
Słyszałem o Anno Domini, rzekomo dobry jest, ale czy mógłby ktoś pokazać jak wygląda ta ''Big Mapa''? Szukam takiego moda, który doda mi ogromną mapę z ogromną ilością frakcji ^^
Zakładając, że jeden kupiec na tytoniu zarabia średnio 1500d, a możesz ich postawić po 20 na jednym, a jest tego tam chyba po 2-3 tytoniu i czekolady(ta sama wartość), to sam sobie policz... ;)Cytat:
Zamieszczone przez DonQ
Eras Total ConquestCytat:
Zamieszczone przez DonQ
viewtopic.php?f=30&t=1152
W kampanii zaczynającej się od roku 1547 masz cały świat, do wyboru klan Ashikaga z Japonii, Chiny, plemiona w Amerykach i Afryce, królestwa w Azji i cały świat do podboju!
Czy możecie mnie uświadomić jak ustawić kilku kupców na jednym surowcu? bo z tego co wiem to nie da się ich zgrupować tak jak armii, a jak chce drugiego postawić na dobro, to poprzedni się odsuwa i już nie daje zysków.
I jeszcze jedna sprawa: w pliku descr_strat są 2 "wpisy" które mnie ciekawią: gladiator_uprising_disabled oraz marian_reforms_disabled. czy jeżeli obydwie zmieni się na enabled, to będą powstania gladiatorów(?) i reformy militarne wprowadzone przez Gajusza Mariusza?
Witam. Co do kupców to zbuduj fort generałem na surowcu a do fortu wstawiaj kupców. W niektórych modach to działa w podstawce też działa o ile pamiętam. Co do wpisów w descr strat jakie podałeś, to pozostałości po Rome i nie próbowałem ich zmieniać bo w średniowieczu nie mają racji bytu. Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez PowiewWiatru