1. Doszło Podlasie (Grodno) i startowo masz Szczecin grając Polską.
2. To nie jest normalne. Jaki masz system operacyjny? Gdzie zainstalowana gra? Używasz programów do poprawy wydajności kompa? Np. stąd: viewtopic.php?f=367&t=11404
Wersja do druku
1. Doszło Podlasie (Grodno) i startowo masz Szczecin grając Polską.
2. To nie jest normalne. Jaki masz system operacyjny? Gdzie zainstalowana gra? Używasz programów do poprawy wydajności kompa? Np. stąd: viewtopic.php?f=367&t=11404
System to Windows XP, lecz na win 7 ten problem także się pojawiał.gra zainstalowana na dysku D: nie używam żadnych programów.
Z góry dziekuje za pomoc :)
To jest normalne :D Chodzi zapewne o przejście z bitwy gracza do menu kampanii? :) Większość modów przy tym wywala ;)Cytat:
Zamieszczone przez Yakamura
No dokładnei tak. Dziekuje za pomoc :)
Ups. Ja myślałem, że Ci wywala z kampanii. Nie można za wiele grymasić przy wyborze nacji. :mrgreen:
No ja już tak mam :D
A jeszcze jedno - dlaczego w Submodach nie działają kampanie feudalne?
Bo w kampaniach feudalnych są forty na stałe, a ai słabo sobie z nimi radzi.Cytat:
Zamieszczone przez Yakamura
Do osób, które pisały o rozgraniczeniu liczebności. Tak, jednostki wschodnie lub motłoch mają większe oddziały :) Takiej jazdy wschodu jest więcej niż jazdy zachodniej, wschodnia ma także przeważnie lepsze pancerze, lecz same umiejętności bojowe są gorsze, więc zachodnia jazda i tak wygrywa, zwłaszcza szarżą.
Co do oddziałów po 200-250. Na początku chciałem takie dać, bo takie mam w moich statach do MXL, jednak tutaj dałem mniejsze, bo jednak Bellum ma trochę szybsza rozgrywkę. Jak będzie dużo chętnych to mogę zrobić kiedyś dodatkowe EDU w którym zwiększę wszystkim jednostkom obecną liczebność o około 60-66%, wtedy włócznicy, milicje i inne lekkie będą mieć zamiast 150 aż 250 ludzi, ciężka jazda zamiast 60 aż 100 itd :)
Co do kolejnej wersji megasubmoda to pozwolę sobie wyrazić moje oczekiwania jako zaawansowanego użytkownika (fana Królestwa Jerozolimy):
1) Wszystkie opcje, które się sprawdziły (a gram na wszystkich) powinny się stać standardem, a nowe pomysły jako opcje w kolejnym wydaniu megasubmoda.
2) Sytuacja dyplomatyczna i gospodarcza oraz terytorialna w roku rozpoczęcia gry powinna być jak najbardziej historyczna - chodzi o tworzenie alternatywnej historii, a nie całkowitej fikcji!
3) Koszty jednostek, o ile to możliwe, powinny również odzwierciedlać historyczne uwarunkowania, a nie realną siłę - patrz punkt nr 2. Choć z drugiej strony polska piesza drużyna książęca wydaje się zbyt droga.
4) Proszę nie przesadzać z ilością żołnierzy w oddziałach - gram na laptopie i nie chciał bym doświadczać spadków wydajności...
Będę niezmiernie wdzięczny i szczęśliwy jeżeli choć po części moje oczekiwania zostaną spełnione.
To sobie zmień w opcjach rozmiar jednostek na mniejszy.Cytat:
Zamieszczone przez radax