Na jakich detalach powinien pójść Rome II na i7-4720hq, gtx960m 2 GB i 16 GB RAM?
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Wersja do druku
Na jakich detalach powinien pójść Rome II na i7-4720hq, gtx960m 2 GB i 16 GB RAM?
Zapoznaj się z tym portalem.
http://www.game-debate.com/games/ind...r:%20Rome%20II
W mojej ocenie na maksymalnych.
Osobiście mam pentium g3258 podkręcony do 4ghz, antyczną kartę graficzną Radeon hd4670 512 mb Ram, najszybszy na rynku hdd i 4gb Ram.
Pozwala mi to przy nieco niższej( w stosunku do monitora 1600:900) rozdzielczości, na wysokie ustawienia.
Jak patrzyłem w benchmarku to na extreme ma średnio 26
Niestety benchmark nie wiele mówi. Mając w nim średnio nawet 40-50 fps, w dużej (nawet nie wielkiej) bitwie leci do 30 i niżej:/. Płynność animacji nie jest tu najważniejsza ale spada komfort gry. Ale na ultra czy bardzo wysokich i tak pograsz przy bardzo ładnej grafice;).
No to może pomóc;).
Co jest blokadą dla gry? Prędkość GPU czy ilość RAM? Jak to pierwsze to go mogę lekko przyspieszyć, gdzieś o 5-10% bez wielkich problemów. Jak RAM to aktywuje tą opcję z gry o RAM, bo jak patrzyłem na wykresy, to jakaś jego połowa była tylko wykorzystywana.
Wydaje mi się, że RAM tu niewiele wnosi. Ja mam 8 gb i ta opcja z udostępnieniem całej pamięci nic nie robi, niezależnie czy włączona czy nie, fps'y się nie zmieniają. Możesz spróbować z RAM'em ale to raczej procesor gra tu pierwsze skrzypce.
Czy jeżeli na pierwszej wersji gra (kilka lat temu) chodziła "raczej płynnie" (20-35 fps) To czy teraz po patchach będzie chodziła dużo płynniej?