Re: Patche - temat zbiorczy
U nie bitwy jak dotąd śmigają ładnie, ale po zaraz po ich zakończeniu i na mapie kampanii mam przycinki kursora, których na poprzednich patchach nie było. Poza tym nie wiem czy to od tego patcha, czy też od poprzedniego, w oknie dyplomacji po najechaniu kursorem na znacznik frakcji od razu pokazują się szczegóły jej nastawienia do naszego państwa - bez konieczności wybierania tej frakcji i najeżdżania kursorem na symbol twarzy. Jak na razie to jednak kosmetyka, innych zmian nie zauważyłem.
Gram na jednych ustawieniach od miesiąca i po kolejnych patchach mój najniższy fpees obniżył się z 18-1.4 , 16-1,5 , 14-1.6 , .... jak tak dalej pójdzie to przy patchu 2.5 będę miał 0 :lol:
Niestety na nowym paczu gra wiesza się na oknie dyplomacji. :cry:
Umnie gra chodzi dobrze wzasadzie bez widocznych zmian, co prawda raz mi sie zdarzylo ze rzeczywiscie nie bylo widac ikonki jednostki.Ale gra juz chodzi plynnie i komputer tez juz przynajmniej na mapie kampani gra poprawnie.Co do bitew to dalej mozna napinac w jednostki a ci stoja i sie patrza :/ , chociaz jest maly postep .
Ja widzę małą poprawę po patchu bo fps mi wzrosły nieznacznie do 60 w benchmarku z opcji.
Mam nadzieję że coś zrobili z tym deszczem bo 1 klatka na sekundę to trochę za wolno, no chyba że grają winniczki.
U mnie na laptopie po aktualizacji wszystko się spierniczyło. Wykrywa tylko zintegrowaną kartę graficzną i tylko na niej gra się uruchamia. Nie pomaga ingerowanie w preferences.script jak wcześniej, gdyż wszystkie zmiany wprowadzone przeze mnie przywracają się do domyślnych. Wyłączenie karty też nic nie daje, jedynie do pulpitu mnie wyrzuca. Na stacjonarce za to wszystko ok. Ma ktoś jakieś pomysły? :D
Póki co to po nowym paczu grałem tylko w multi, mam nadzieję że wrócę do kampanii o ile nowy pacz naprawi problem notorycznego wieszanie się gry przy odpalaniu bitew.
Jeżeli chodzi o zmiany jakie zauważyłem to przede wszystkim potwornie zwiększyła się skuteczność oddziałów miotanych i art. Artyleria jest piekielnie celna i strasznie duże straty zadaje. Podobnie ma się rzecz z procarzami i łucznikami - właściwie podczas szybkiego marszu do ataku 2 oddziały procarzy potrafią zmasakrować elitarny oddział pikinierów. Wydaje mi się to lekką przesadą.
Cytat:
U mnie na laptopie po aktualizacji wszystko się spierniczyło. Wykrywa tylko zintegrowaną kartę graficzną i tylko na niej gra się uruchamia.
Także gram na lapku - ale u mnie odpukać wszystko ok. Z doświadczenia wiem, że często przy tego typu problemach pomagają aktualizacje windy - jaki masz system...?
Cytat:
Zamieszczone przez {{B-S}}Dziab
Póki co to po nowym paczu grałem tylko w multi, mam nadzieję że wrócę do kampanii o ile nowy pacz naprawi problem notorycznego wieszanie się gry przy odpalaniu bitew.
Jeżeli chodzi o zmiany jakie zauważyłem to przede wszystkim potwornie zwiększyła się skuteczność oddziałów miotanych i art. Artyleria jest piekielnie celna i strasznie duże straty zadaje. Podobnie ma się rzecz z procarzami i łucznikami - właściwie podczas szybkiego marszu do ataku 2 oddziały procarzy potrafią zmasakrować elitarny oddział pikinierów. Wydaje mi się to lekką przesadą.
Cytat:
U mnie na laptopie po aktualizacji wszystko się spierniczyło. Wykrywa tylko zintegrowaną kartę graficzną i tylko na niej gra się uruchamia.
Także gram na lapku - ale u mnie odpukać wszystko ok. Z doświadczenia wiem, że często przy tego typu problemach pomagają aktualizacje windy - jaki masz system...?
Niestety, ale windowsa mam najbardziej aktualnego jak tylko się da :D No i może w tym właśnie jest problem. Może coś pochrzanili w 8.1 :cry:
Ja używam siódemki 64 - a o ósemce słyszałem masę niepochlebnych opinii - być może problem u Ciebie leży po stronie systemu.
No niestety po ostatnim paczu gra na singlu ciągle mi się zwiesza... I bardzo często nieprawidłową operację wykonuje starter gry.
U mnie z kolei 1.6 umożliwił rozgrywanie bitew w deszczu, dotąd rzecz niemożliwa. Był pokaz slajdów, a teraz jest tylko lekka zawieszka przy nagłych zwrotach kamery.
Choć możliwe, że to nie patch a aktualizacja sterowników do mojego słabiutkiego GeForce'a 260M, którą zrobiłem mniej więcej w tym samym czasie.