-
Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
To jest wlasnie cala koszerna polityka.Jezeli cos jest nie po pejsatej mysli jest blee.Coz jest takiego wyjatkowego u zydow ze nawet postanowienia na miedzynarodowym szczeblu maja w czterech literach i beda robic co wedlug nich jest sluszne.Przy okazji wyszlo,co juz jest oczywiste od dlugiego czasu,kto jest maciwoda na Bliskim Wsch. ;)
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/decyzja ... ylka/2s8zr
Cos na poprawe humoru :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
http://agdlab.pl/porady,356/unia-europe ... 60732.html
-
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
To jest wlasnie cala koszerna polityka.Jezeli cos jest nie po pejsatej mysli jest blee.Coz jest takiego wyjatkowego u zydow ze nawet postanowienia na miedzynarodowym szczeblu maja w czterech literach i beda robic co wedlug nich jest sluszne.Przy okazji wyszlo,co juz jest oczywiste od dlugiego czasu,kto jest maciwoda na Bliskim Wsch. ;)
http://i1162.photobucket.com/albums/...psdf7a8bc3.jpg
-
-
Dobre Pallywood nie jest złe ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez PaskudnyPludrak
Pisze o lekcewazeniu miedzynarodowych postanowien przez Izrael a Ty mi wyskakujesz z jakimis demotywatorami :mrgreen: PaskudnyPludrak litosci...kazda fotke mozna przerobic w zaleznosci od potrzeb ;) Zydzi sami pracuja na swoja opinie
http://www.upadeknarodu.cba.pl/cytaty.html
Jak prawicowy dzialacz dochodzi do wladzy natychmiast podnosi sie lewacki chor o ksenofobii i rasizmie.Przypominam ze wybory byly demokratyczne i kazdy wyborca zaglosowal wedlug swojego upodobania ;)
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/slowacj ... gaja/lwh36
-
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Pisze o lekcewazeniu miedzynarodowych postanowien przez Izrael a Ty mi wyskakujesz z jakimis demotywatorami :mrgreen: PaskudnyPludrak litosci...kazda fotke mozna przerobic w zaleznosci od potrzeb ;) Zydzi sami pracuja na swoja opinie
http://www.upadeknarodu.cba.pl/cytaty.html
Iran w ogóle nie uznaje istnienia państwa Izrael, zatem absolutnie nie dziwi mnie postawa Izraela,Ty za to wyskakujesz z jakimiś wyświechtanymi( powtarzynymi w kółko przez tzw Żydosceptyków-tak to się dziś nazywa :roll: ) tekstami kilku nawiedzonych syjonistów(czyli skrajnej PRAWICY izraelskiej) i ze śmiesznymi przebiarańcami aktorami z Pallywood.
-
Cytat:
Iran w ogóle nie uznaje istnienia państwa Izrael, zatem absolutnie nie dziwi mnie postawa Izraela,Ty za to wyskakujesz z jakimiś wyświechtanymi( powtarzynymi w kółko przez tzw Żydosceptyków-tak to się dziś nazywa :roll: ) tekstami kilku nawiedzonych syjonistów(czyli skrajnej PRAWICY izraelskiej) i ze śmiesznymi przebiarańcami aktorami z Pallywood.
Co nie zmienia faktu ze pejsy uwazaja ze moga byc ponad prawem miedzynarodowym gdyz uwazaja sie za "narod wybrany" w dodatku opetany syndromem "oblezonej twierdzy" :mrgreen: :mrgreen:
Rownie dobrze moge powiedziec ze caly Holocaust to jedna wielka zydowska manipulacja.Nie osmieszaj sie z tymi "palestynskim aktorstwem" :mrgreen:
Tak na marginesie musze przyznac ze umiejetnie starasz sie skierowac polemike o Izraelu na antyizraelski ton.To juz norma ze wszelka krytyka tego panstwa i jego narodu z miejsca jest definiowana jako antysemityzm;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Co nie zmienia faktu ze pejsy uwazaja ze moga byc ponad prawem miedzynarodowym gdyz uwazaja sie za "narod wybrany"
Syjoniści na pewno, ale nie wszyscy Żydzi to Syjoniści, np spora część ortodoksyjnych Żydów to zagorzali przeciwnicy Syjonizmu i w ogóle istnienia obecnego państwa Izrael,są też żydzi lewacy,ateiści, istnieją również biedni Żydzi co niektórym wydaję się niepojęte itd a ja odnoszę wrażenie, że Ty wszystkich Żydów do jednego worka wrzucasz, czyli taki wzorcowy Żyd z "Protkołów mędrców Syjonu" spreparowanych przez carską ochrane bądź z filmu "Żyd Suss" .
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
w dodatku opetany syndromem "oblezonej twierdzy" :mrgreen: :mrgreen:
To akurat nie jest syndrom tylko fakt, i tylko i wyłącznie dzięki takiej a nie innej postawie Izrael ciągle istnieje.
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
.Nie osmieszaj sie z tymi "palestynskim aktorstwem" :mrgreen:
'Pallywood' to twór palestyński, aczkolwiek trend dotarł już do sąsiednich krajów
http://shoebat.com/2013/08/09/propagand ... -in-egypt/
Jednak Palestyńczycy w tej kwestii nie mają sobie równych
http://www.youtube.com/watch?v=uL8ANySuSuk
-
Znaczy sie ze Palestynczycy wskakuja w izraelskie mundury i buduja atrapy okupowanych terytoriow zeby pozniej bombardowac siec fotkami umeczonego narodu.Sorry nie kupuje tych bzdur :lol: ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Sorry nie kupuje tych bzdur :lol: ;)
A ja nie kupuję bajeczki o biednym,uciśnionym narodzie palestyńskim pragnącym jedynie pokoju i niepodległości :lol:
-
Ten link byl istota mojego postu lecz ty pieknie go zaspamowales kolejnymi postami nawet sie do niego nie ustosunkowujac ;) Classic trolling :lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/decyzja-mocarstw-ws-iranu-wywolala-oburzenie-izraela-netanjahu-to-historyczna-pomylka/2s8zr
Ten link byl istota mojego postu lecz ty pieknie go zaspamowales kolejnymi postami nawet sie do niego nie ustosunkowujac ;) Classic trolling :lol:
Widocznie nie czytałeś uważnie bo jak najbardziej się ustosunkowałem
Cytat:
Iran w ogóle nie uznaje istnienia państwa Izrael, zatem absolutnie nie dziwi mnie postawa Izraela,
-
Cytat:
Iran w ogóle nie uznaje istnienia państwa Izrael, zatem absolutnie nie dziwi mnie postawa Izraela,
I to daje prawo koszernym do olewania orzeczen mocarstw nuklearnych?Nic dziwnego ze nikt zydow nie cierpi za takie ich nastawienie do swiata ;)
Z innej beczki:
http://wiadomosci.onet.pl/krakow/radni- ... glem/nhvrg
Jezeli radni pokryja koszty wymiany instalacji grzewczej oraz dadza swoje wynagrodzenia na pokrycie rachunkow to nie mam nic przeciwko.Po za tym to jeszcze wolny kraj i kazdy ma prawo decydowac jakim opalem ogrzewa wlasne mieszkanie.Polska na weglu stoi a zabraniaja uzywac najtanszego opalu.Dziekujemy ekologom oraz wojownikom Greenpeace za ten skromny wklad w ochrone Matki Ziemi przed efektem cieplarnianym :? ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
I to daje prawo koszernym do olewania orzeczen mocarstw nuklearnych?
Orzeczeń w sprawie Iranu, który nie uznaje istnienia państwa Izrael wbrew rezolucji ONZ z 1947.
"Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie"
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Nic dziwnego ze nikt zydow nie cierpi za takie ich nastawienie do swiata ;)
Może i nikt ich nie cierpi, za to wszyscy robią z nimi interesy, i się z nimi liczą ;)
-
Cytat:
Może i nikt ich nie cierpi, za to wszyscy robią z nimi interesy, i się z nimi liczą ;)
W przeszlosci tez wszyscy z nimi robili interesy ;)
-------------------------------------------
Zaczynam lubic Putina ;)
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... ysly/q0y3s
-
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
W przeszlosci tez wszyscy z nimi robili interesy ;)
Tak, ale w przeszłości nie istniało państwo Izrael, obecnie istnieje i jak pokazuję historia współczesnych konfliktów na bliskim wschodzie związanych z Izraelem, to państwo nie daje i nie da sobie w kaszę dmuchać, czy aż tak bardzo boli, że Żydzi jednak potrafią się bronić/walczyć ? ;)
-
Cytat:
czy aż tak bardzo boli, że Żydzi jednak potrafią się bronić/walczyć ? ;)
Szczerze to mi splywa jak deszcz po ortalionie.Jak dla mnie Araby z Zydami moga sie powybijac do ostatniego niemowlaka byle tylko innych do tego nie mieszali.Z checia sie pozniej tam przeniose bo cholernie lubie slonce i upaly ;)
-
Cytat:
W jednej ze scen młody aktor mówi: "Zygmunt Krasiński napisał "Nie-Boską komedię", która jest straszliwym paszkwilem na Żydów, to sztuka antysemicka". Następnie każdy z tej grupy przedstawia się z imienia i nazwiska i mówi: "W związku z tym, że "Nie-Boska komedia" jest tekstem antysemickim, nie chcę być Polakiem, chcę być Żydem". Tylko jedna aktorka się wyłamuje: "Jestem Polką, to reżyser kazał mi mówić, że jestem Żydówką, ale ja tego nie zrobię". Po czym grupa młodych rozbiera się i pisze sobie na piersiach "Holocaust = towar". Następnie sięga po mydło (z tłuszczu Żydów) i zmywa napis.
Brzmi i hymn Polski. "Mazurek Dąbrowskiego" śpiewany jest po rosyjsku, ale i po polsku, na melodię "Deutschland, Deutschland über alles", co poprzedza scenę gwałtu zbiorowego na jednej z młodych. Następnie bierze ona ślub w obrządku katolickim (w tragedii Krasińskiego jest to ślub hrabiego Henryka z Marią), po czym uczestnicy obrzędu plują na młodą parę, by następnie przebrać kobietę w welon ikonograficznie upodabniający ją do Maryi Niepokalanej.Potem zgwałcona rodzi dziecko, co sugeruje scena z charakterystycznym zawiniątkiem. Tyle że wysypują się z niego ciasteczka w kształcie Gwiazdy Dawida. W tym momencie grupa młodych przemienia się w czworonogi, które ciasteczka wyjadają, po czym krążąc na czworakach wokół ni to stołu, ni to ołtarza, gdzie owa Maria siedzi, kładą jej kolejno głowy na kolanach w akcie spowiedzi. Muczą przy tym głośno, co na próbach bawiło reżysera i jego ekipę. Aż zwierzęta padają, a Maria kładzie na nich karteczki z nazwiskami: Miłosz, Szymborska, Wojtyła.
Taa. To się teraz nazywa kultura.
-
Cytat:
Zamieszczone przez CBA
Cytat:
W jednej ze scen młody aktor mówi: "Zygmunt Krasiński napisał "Nie-Boską komedię", która jest straszliwym paszkwilem na Żydów, to sztuka antysemicka". Następnie każdy z tej grupy przedstawia się z imienia i nazwiska i mówi: "W związku z tym, że "Nie-Boska komedia" jest tekstem antysemickim, nie chcę być Polakiem, chcę być Żydem". Tylko jedna aktorka się wyłamuje: "Jestem Polką, to reżyser kazał mi mówić, że jestem Żydówką, ale ja tego nie zrobię". Po czym grupa młodych rozbiera się i pisze sobie na piersiach "Holocaust = towar". Następnie sięga po mydło (z tłuszczu Żydów) i zmywa napis.
Brzmi i hymn Polski. "Mazurek Dąbrowskiego" śpiewany jest po rosyjsku, ale i po polsku, na melodię "Deutschland, Deutschland über alles", co poprzedza scenę gwałtu zbiorowego na jednej z młodych. Następnie bierze ona ślub w obrządku katolickim (w tragedii Krasińskiego jest to ślub hrabiego Henryka z Marią), po czym uczestnicy obrzędu plują na młodą parę, by następnie przebrać kobietę w welon ikonograficznie upodabniający ją do Maryi Niepokalanej.Potem zgwałcona rodzi dziecko, co sugeruje scena z charakterystycznym zawiniątkiem. Tyle że wysypują się z niego ciasteczka w kształcie Gwiazdy Dawida. W tym momencie grupa młodych przemienia się w czworonogi, które ciasteczka wyjadają, po czym krążąc na czworakach wokół ni to stołu, ni to ołtarza, gdzie owa Maria siedzi, kładą jej kolejno głowy na kolanach w akcie spowiedzi. Muczą przy tym głośno, co na próbach bawiło reżysera i jego ekipę. Aż zwierzęta padają, a Maria kładzie na nich karteczki z nazwiskami: Miłosz, Szymborska, Wojtyła.
Taa. To się teraz nazywa kultura.
POstepowa kultura bo co polskie wszak jest nienormalne i zasluguje na totalne wypaczenie ;)
Czekoladowy orzel,swieto flagi bez narodowych barw,redukcja lektur szkolnych,antypolskosc na deskach teatralnych,zero sprzeciwu wobec szkalowania Polakow przez zagraniczne media,etc....
Europejskosc wkracza na nowa droge
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/belgia- ... ieci/djnv6
-
Bardziej pasuje do tematu o ateiźmie gdzie kilku nowo(do)czesnych broniło eutanazji :mrgreen:
A tu co nieco o innej grupie wiodącej nas do świetlanej przyszłości:
http://wsumie.pl/polityka-i-biznes/7210 ... pedofilem#
http://www.rp.pl/artykul/388324.html
-
Zadziwiajacy jest fakt ze zwolennicy eutanazji zazwyczaj sa przeciwko karze smierci ;) Lecz na tym polega nowoczesna europejskosc,czyli na postawieniu wszystkiego do gory nogami...
-
Cytat:
Zadziwiajacy jest fakt ze zwolennicy eutanazji zazwyczaj sa przeciwko karze smierci Lecz na tym polega nowoczesna europejskosc,czyli na postawieniu wszystkiego do gory nogami...
Żyjemy w coraz bardziej popapranym świecie. :oops:
-
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Zadziwiajacy jest fakt ze zwolennicy eutanazji zazwyczaj sa przeciwko karze smierci ;)
Co w tym zadziwiającego? W końcu kara śmierci i eutanazja to dwie różne rzeczy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Baal-Melkart
Co w tym zadziwiającego? W końcu kara śmierci i eutanazja to dwie różne rzeczy.
Kara smierci to akt barbarzynski niegodny wysokorozwinietej cywilizacji zas eutanazja jako akt laski jest jej kwintesencja :lol:
-
Ja tam popieram oba, ale nie widzę między nimi jakiegoś wielkiego związku. Chyba, że zaczniemy się bawić w rzucanie tekstami typu "cywilizacja śmierci" itd. Ale to bzdurne gadanie. Jak mityczne pokolenie Jana Pawła 2
-
Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
Ja tam popieram oba, ale nie widzę między nimi jakiegoś wielkiego związku.
Wspolnym mianownikiem jest pozbawienie drugiego czlowieka zycia.Chociaz z roznych powodow to z tym samym finalem.
-
Tylko że chyba decyzję o eutanazji podejmuje sam zainteresowany (a przynajmniej tak powinno być, bo inaczej to zwykłe zabójstwo).
-
Cytat:
Volomir pisze:
Ja tam popieram oba, ale nie widzę między nimi jakiegoś wielkiego związku.
Wspolnym mianownikiem jest pozbawienie drugiego czlowieka zycia.Chociaz z roznych powodow to z tym samym finalem.
No i? Jedno jest karą, drugie "wybawieniem". Także nie spinałbym ich jakąś jedną ideologiczną klamrą.
-
Na tej samej zasadzie można się dziwić, dlaczego ci, którzy są za karą śmierci zazwyczaj są przeciwko aborcji. Pomijając bzdurne generalizowanie, to będzie to także porównanie z kija wzięte, choć nieco lepsze niż z eutanazją, bo przynajmniej nie ma czynniku woli bezpośrednio zainteresowanego. ;)
-
Cytat:
Tylko że chyba decyzję o eutanazji podejmuje sam zainteresowany (a przynajmniej tak powinno być, bo inaczej to zwykłe zabójstwo).
Już tu był link o tym, że wprowadzają w co bardziej "nowoczesnych" krajach eutanazję dla dzieci za zgodą rodziców:
Potem jeszcze zgodę zaczną wydawać lekarze i macie swój wymarzony ateistyczno-tolerancyjny raj.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Cytat:
Już tu był link o tym, że wprowadzają w co bardziej "nowoczesnych" krajach eutanazję dla dzieci za zgodą rodziców:
Potem jeszcze zgodę zaczną wydawać lekarze i macie swój wymarzony ateistyczno-tolerancyjny raj.
Zgodnie z prawem, do 18-roku życia za dziecko odpowiedzialność ponoszą rodzice, i to oni decydują w największym stopniu o jego życiu.
Dalej o ateistycznym raju...
-
Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
Ja tam popieram oba, ale nie widzę między nimi jakiegoś wielkiego związku. Chyba, że zaczniemy się bawić w rzucanie tekstami typu "cywilizacja śmierci" itd. Ale to bzdurne gadanie. Jak mityczne pokolenie Jana Pawła 2
Założyłem wątek na ten temat tyle tylko, że jaśnie nam panujący go zamknęli bo przylazł jakiś młokos i zaczął obrzucać innych. Miło, że ktoś jednak go kontynuował.
--
Zgodnie z definicją morderstwa
eutanazja = pozbawienie życia poprzez czynność drugiego człowieka| czyli morderstwo
kara śmierci = pozbawienie życia j/w| czyli j/w
wcale nie ma między nimi żadnego związku :roll:
uwielbiam czytać jak ktoś zaczyna zdanie od "Ja" hehe
-
Cytat:
eutanazja = pozbawienie życia poprzez czynność drugiego człowieka| czyli morderstwo
Masz rację! Nie ma między nimi związku!
Cytat:
uwielbiam czytać jak ktoś zaczyna zdanie od "Ja" hehe
fascynujące
-
Cytat:
Zamieszczone przez Gaius Julius
Zgodnie z definicją morderstwa eutanazja = pozbawienie życia poprzez czynność drugiego człowieka| czyli morderstwo
wcale nie ma między nimi żadnego związku
Eutanazję wykonuje się w określonych, unormowanych prawnie okolicznościach pod pewnymi warunkami i w wyniku aktu woli człowieka w celu skrócenia jego cierpienia.
Kara śmierci to pozbawienie życia człowieka bez pytania go o zgodę (co akurat nie dziwi, ale stanowi różnicę) w celu trwałego pozbycia się go ze społeczeństwa.
Faktycznie, to samo :roll:
-
Cytat:
Eutanazję wykonuje się w określonych, unormowanych prawnie okolicznościach pod pewnymi warunkami i w wyniku aktu woli człowieka w celu skrócenia jego cierpienia.
Pavulonu też nie wolno było dawać w celu zdobywania skór :roll: Twoja niezachwiana wiara w prawo stanowione i nieomylność ludzi je stosujących jest naprawdę zaskakująca. Szkoda, że rzeczywistość nie jest taka różowa, ale tym gorzej dla rzeczywistości :roll:
-
Ale Ty ciągle omijasz główny temat! To, że ludzie mogą próbować czy próbują eutanazję wykorzystać nie ma wielkiego znaczenia w tym momencie. To, że ludzie zabijają przy pomocy broni, nie znaczy, że mamy zniszczyć jej cały nakład. Ludzie również handlują organami, to nie znaczy, że przeszczepy mają być nielegalne. Eutanazja sama w sobie nie jest czymś złym. Jest wyborem cierpiącej osoby i tyle. Zaś zabezpieczenie, przed tym złym wykorzystaniem eutanazji, wiąże się z odpowiednim przygotowaniem prawnym całej "otoczki". Możesz sobie nie popierać, możesz zdecydować się cierpieć bo to podobno uszlachetnia, ale ja chciałbym mieć wybór.
-
Rozumiem dawac noge z matmy lub fizy ale zeby omijac szerokim lukiem W-F :shock:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/nik-abse ... soka/nnyw0
-
Jak ja chodziłem do szkoły, to szkoda było nie ćwiczyć na wuefie :< Ale to smutne, rodzice z byle powodu, załatwiają zwolnienia, a potem to nie otyłość - to geny :mrgreen:
-
Za moich czasow byly SKS i Olimpijki.Jak sie bylo w danej sekcji to laba na lekcjach bo szkole sie reprezentowalo i ciagle treningi.Jednym slowy luz,blues i marmolada ;) Teraz co drugi gimbus to szerszy niz wyzszy :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez Gaius Julius
Poczytaj sobie najpierw definicje słów, których używasz, bo potem zabawne kwiatki wychodzą. :lol: Chyba, że to jakaś ironia, to przepraszam. Ale nie, pozbawienie kogoś życia przez drugiego człowieka to nie jest definicja morderstwa, czy zabójstwa.
Na dobry początek możesz sobie poszukać w kk definicji zabójstwa eutanatycznego i porównać ją ze zwykłym zabójstwem, potem szybki skok do nieumyślnego pozbawienia życia i już widzisz, jak Twoje wyobrażenia o rzeczywistości nijak się do niej mają. ;)