Niestety, za Iwańskiego dostaną niewiele ponad 200 tys., co jest logiczne, biorąc pod uwagę, że kończy mu się zaraz kontrakt. No cóż. Oby kogoś porządnego teraz kupili.
Wersja do druku
Niestety, za Iwańskiego dostaną niewiele ponad 200 tys., co jest logiczne, biorąc pod uwagę, że kończy mu się zaraz kontrakt. No cóż. Oby kogoś porządnego teraz kupili.
Co jest z Borussią? Niestety, słaby mecz Kuby i przede wszystkim Lewandowskiego, szkoda. Ich oceny uzasadnione, 4.5 bodajże (ale to nie od kickera), natomiast Piszczek znowu 3.5, jedną z najniższych w zespole :roll: Za to mecz w Koln świetny, zagrali jak nie oni, gładkie 3:0, dobry mecz Polaków - bramka Matuszczyka i asysta Peszki. Łapcie: http://www.youtube.com/watch?v=UEIrMM0L73U - tak Matuszczyk kręci obrońcami i strzela jak Messi :lol: w ogóle obok Piszczka to największe zaskoczenie naszej kadry, urwał się nie wiadomo skąd i gra naprawdę dobrze, o Piszczu prawie każdy zapomniał, a ten wyskoczył z formą, do tego ten Perquis to też niespodzianka, co by nie mówić.
Dobrze, że gra dla Polski, niedługo by go Niemcy chcieli u siebie.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Muraws ... 1,720.html - a jednak, a już były doniesienia, że Rubin uprawiał małe hochsztaplerstwo i tylko "droczył" się z polskimi klubami. Szkoda że w lidze europejskiej nie pogra, ale może za rok ;)
Zagłębie jaki transfer :shock: król strzelców ligi łotewskiej, trafił 18 razy, ma chyba tylko 18 lat! czyli naprawdę spory talent ;)
Słyszał ktoś o takim zawodniku, jak Piotr Parzyszek? http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... m-holende/ możliwe, że największy polski talent, ma 17 lat, jest wysokim napastnikiem, wiele razy pokazywał się z dobrej strony, np. w turnieju strzelając bramkę swoim rówieśnikom z Milanu (swoją drogą, śmiesznie to brzmi, juniorzy i Milan :lol: ) i asystował przy bramce w meczu z młodzieżowym zespołem Werderem Brema, regularnie strzela, w obecnym sezonie do czasu pisania tej wiadomości w pierwszej lidze U19 w 5 meczach zaliczył 3 trafienia, nie mogę się dokopać do aktualnych statystyk :?
http://www.teczowatrybuna2012.pl/node/4 co to kur jest :shock: nie długo żadnego transparentu wywiesić nie będzie można ale za to jakąś jeb kolorową tęczę no to bez problemu :roll:
:shock: Jestem tolerancyjny (żeby nie było)Cytat:
Zamieszczone przez Milanos
Jak się idzie na mecz to się kibicuje zespołom? Więc powinno być tam miejsce na transparenty związane z grą? Tęcza ma coś wspólnego z piłką? Jeśli tak to proszę mnie oświecić. Stadiony nie mogą być miejscem do akcentowania swoich poglądów. Polecam też zajrzeć do regulaminu FIFA. Rozdział IV, art. 26, podpunkt a.
Komus sie we lbach poprzewracalo :? :!: Niech sobie zaloza gejowska lige i po klopocie :mrgreen: ;) Na meczach sie kibicuje a nie glosi wlasne poglady :!:Cytat:
Zamieszczone przez Milanos
http://4.bp.blogspot.com/_dcdi--LdAe...c/s400/wtf.jpg
Geje żadnej okazji nie przepuszczą, żeby pokazać swoją odrębność i "walczyć o tolerancję". Debilizm, gdyby cicho siedzieli i nie musieli robić wielkiej afery wokół byle czego, nikt by się ich nie czepiał i mieliby spokój, a tak sami prowokują do nienawiści. No cóż. Ich problem.
Możliwe, że to po prostu prowokacja.
niech tylko usiąda kolo mnie tacy tęczowi, to szybko zrezygnuja z ogladanie meczow.
Ciekawe jak beda wygladac gejowskie ustawki :shock: :lol: :oops:
połowa zasiadających na takiej trybunie to musieli by być panowie policjanci :lol:
oczywiście także w pełnym ekwipunku kaski pałeczki itd :D
Pałeczki by im ukradli.
Lub by potrzasali paleczkami w rytm:
http://www.youtube.com/watch?v=Kp8SEfFK_2Y
No ale juz skonczmy bo nam bany porozdaja w imie poprawnosci polityczno-obyczajowej :lol: ;)
Edit...Czyzby UEFA jest swego rodzaju "rzadem ogolnoeuropejskim" mogacym wywierac naciski na niepodlegle panstwa pragnace uporzadkowac wlasne federacje pilkarskie :shock: :?: Jesli tak to przetrzymajmy czas do Euro 2012 a pozniej zabierzmy sie za pzpn tak jak to chca uczynic obecnie Ukraincy ;)
http://ligamistrzow.goal.pl/index.php?d ... kul=189211
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/euro-2 ... omosc.html
http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001, ... rwach.html
Idiota i ogólnie bydło... a myślałem, że na Lechu jest ogólnie lepiej, mimo tej nagonki na Wiarę Lecha, ale jak się widzi takie rzeczy to porażka...
to samo wrzuciłem do 'teraz jest zle, ale bedzie gorzej czy jakoś tak' ;)
hehe. Patrioci z Poznania!
http://www.youtube.com/watch?v=jsqdjunqkAECytat:
Zamieszczone przez zajac
glaca zaraz wyjdzie, że ten kolo sam ich zaczepiał, był pijany i w ogóle, że rodzina była w przewadze... w końcu 5 na 1 biednego szefa Wiary Lecha(z szacunku tylko za to co widziałem wcześniej na meczach piszę to z dużej litery, choć powinienem ze względu na ich szefa zaprzestać to robić).
Ogólnie to doping dopingiem ale za tym stowarzyszeniem idą interesy i wydaje mi się, że nie tylko chodzi tu o kiełbaski...
ps. a z tej tęczowej trybuny to nie wiem czy się śmiać czy płakać?
No jakos nie zauwazylem na tym filmiku zeby ktokolwiek dal pretekst do tak chamskiego zachowania...no chyba ze barwy bialo-czerwone obok Bossa Lechitow sa juz prowokacja ;) Generalnie zenada i wszystko :?
Przed pójściem na mecz się myśli, a bez tego widać można narazić siebie i swoją rodzinę. Nic szczególnego.
Szczegolnie idac na mecz reprezentacji w bialo-czerwonych barwach? Rownie dobrze mogloby sie to tak samo skonczyc, jakby np temu panu nie spodobaly sie ich buty...Cytat:
Przed pójściem na mecz się myśli, a bez tego widać można narazić siebie i swoją rodzinę. Nic szczególnego.
Nie no, bo jak ci popie***leńcy mogli założyć barwy reprezentacji idąc na jej mecz? Ja wiem, co "prawdziwi" kibice sądzą o barwach reprezentacyjnych, i to jedna sprawa, ale opluwanie i atakowanie kobiet z dziećmi to już co innego...Cytat:
Zamieszczone przez MateuszKL
hahahah ale news XD kur na każdym meczu repry czy zepołu są podobne sytuacje a gówno wartej udało się zdobyć nagranie ich wroga nr 1 (bo u michnika pewnie wisi na samym szczycie osób które trzeba zniszczyć hehe) i nagle ogromna sensacja może odrazu niech dla Poznania dadzą ultimatum że albo go wywalą ze stadionu albo zabiorą Euro hahaha paranoja jakaś :D, zresztą co ja będę mówił za darmo to pewnie nie było a że to nie jedyny na tym meczu przypadek kiedy jakieś wynalazki np próbowały powiesić fanę typu "kocham mój sedes" itp na tle biało czerwonym na tej trybunie i zostały przegonione. Mnie też by nie obchodziło jakby na naszej trybunie ktoś by robił jakąś hałe czy to przedszkolaki czy inne panny i takie coś by się przegoniło ( no może nie w taki sposób :mrgreen: ) kurde szkoda że nie ma dawnych lat że za nie śpiewanie można było oberwać liścia :mrgreen: choć na Legi staruch nadal z tego co słyszałem rzuca butem XD.
A i wierzcie dalej że to było za to że przyszli w barwach repry :lol: to tak samo jak ktoś mi przez cały rok pieprzy że ruscy wywołali mgłę bo tak napisali :lol:
G**** mnie obchodzi za co to było... kobietom się w twarz nie pluję, ale widać na stadionach polskich panują inne zasady. Zresztą każdy normalny, niezaangażowany człek nie musi nic czytać, wystarczy obejrzeć filmik i all widać... Buractwo, wieś i tyle, to już na wichurach na głębokiej mazowieckiej wsi jest większa "kulturka" niż ta o której nam szanowny Milanos pisze. Pieprznąć kary jak w Anglii i zobaczy się wtedy co będzie, tam piłka klubowa m.in. dzięki temu poprawiła swoje loty, sponsorzy przyszli dopiero wtedy, gdy na stadionach zaczęło być spokojnie.
Swoją drogą jesteś Milanos tak zakręcony, że Ci nawet wyrok skazujący sądu by nie przemówił do rozumu, tylko wierzyłbyś spisek GW na świat kibolski itp...
uważaj bo ci żyłka pęknie :lol:
tak nasze piękne prawo mnie nie pozbawi mojej pasji a i nie pozbawi jej masę osób żyjących w tym kraju bo to nie Anglia tylko Polska, zresztą słowiańskiej krwi chyba jeszcze nikt na świecie nie ostudził ^^
swoją drogą w tej Anglii żeby nie ogromy spadek wśród młodych ludzi w latach 90 zainteresowaniem fanatyzmu i zamiast pójścia na mecz chęć pójścia do klubu do tej pory by to u nich było , hej ale kurcze przecież co ja gadam ja bluźnię bo jak można pani Thatcher zabierać jej sukcesu :mrgreen:
a i jeszcze hehehe jaki spisek? przecież tutaj nie ma żadnego spisku tlyko jest otwarta wojna czasami nam uda się coś znaleźć na GW a czasami im ot znaleźli sensację bo jakoś udało im się dotrzeć do nagrania, a to jest sprzedajne i warto o tym napisać, zresztą na Lecha i jego stowarzyszenie zawsze będą czegoś szukać bo dla żydów oni zabrali 40% zysków z woj Wielkopolskiego a zabrać dla żyda pieniądz to kara najwyższa za takie coś.
edit jeszcze Barsa nigdy nie spotkałeś takiego zachowania na podwórku w klubie itp? bo ja na własne oczy widziałem jak ludzie potrafią siedzieć z dziewczyną a po jakim czasie od szmat ją wyzywać oblać ja piwem walnąć ja z liścia, a nawet kiedyś w klubie się spotkałem z tym że gość w w twarz dla dziewczyny z partyzanta wjechał
Ale już o tym, ze ten pajac byl tak spity ze ledwo stal i sie awanturował to gazetka na opał juz nie napisze. WL to dla nich wrog nr.1
barsa pewnie chcialby sie wbic do Kotła w barwach tego klubiku z Katalonii i liczyć na pochwały. nie pekaj kochaniutki, przed tym zasranym euro jeszcze nie raz uslyszysz o dzialaniach zlych kiboli w jedynej prawdziwej gazetce.
pajac nie wiedział że tam sie nie toleruje spitusów ? mogl przejsc tam gdzie mu kazano i tyle.
Wszyscy wiemy panowie (dwaj powyżsi) że jesteście w tej sprawie ostoją bezstronności i obiektywizmu :lol:.
I uważasz, że to jest w porządku :|?Cytat:
edit jeszcze Barsa nigdy nie spotkałeś takiego zachowania na podwórku w klubie itp? bo ja na własne oczy widziałem jak ludzie potrafią siedzieć z dziewczyną a po jakim czasie od szmat ją wyzywać oblać ja piwem walnąć ja z liścia, a nawet kiedyś w klubie się spotkałem z tym że gość w w twarz dla dziewczyny z partyzanta wjechał
nie bo sam mam zasady że na kobietę nigdy palca bym nie podniósł ale jak basra na pisał że "to już na wichurach na głębokiej mazowieckiej wsi jest większa "kulturka" niż ta o której nam szanowny Milanos pisze" to się trochę zdziwiłem jakby nigdy takiego zachowania nie widział
edit czik co do bezstronności ja chociaż wiem co piszę bo to na żywo widzę, a nie walę bajek przykładowo typu "a bo ruscy zrobili mgłę i ja w to wierzę" hehe
No ale sam przyznajesz ze takei syucje maja miejsce, wiec o co chodzi? Mnie sie to nie podoba, ale co ja robaczek mam do gadania.Cytat:
edit czik co do bezstronności ja chociaż wiem co piszę bo to na żywo widzę, a nie walę bajek przykładowo typu "a bo ruscy zrobili mgłę i ja w to wierzę" hehe
Milanosie i mRe... mnie naprawdę mało obchodzi kto był pijany, o co była awantura itd.... Ja nie pluję na kobiety, nie wyzywam ich itd. i to uważam za zdrowe zachowanie, a Wy do tej pory nie potępiliście tego tylko piszecie, "na stadionach tak jest", "nie zdarzyło Cie się tego widzieć" itp., raz mi się zdarzyło(no niestety tylko raz, bo nie obracam się w towarzystwie gdzie nagminnie się takie rzeczy zdarzają) stanąć w obronie kobiety, którą ktoś obłamywał, raz też rzuciłem na glebę kumpla, który po pijaku tłukł głuchoniemego, który na migi wcześniej coś mu chciał wyjaśnić(swoją drogą ciekawa była akcja) i to uważam za "ludzkie postępowanie" a nie bronienie kogoś, kto pluję kobietom w twarz... a nie policzkowanie kogoś za to, że nie śpiewa, ma bilet na dane miejsce i kij komu do tego w czym przyszedł, z kim, śpiewa czy nie, oby zachowywał się zgodnie z regulaminami stadionowymi... moja wolność kończy się na czubku Twojego nosa- to jest moje kredo.
AAAA i jeszcze jedno. zważcie, że nawet w samej Wierze Lecha jest "wyłom" i z tego co widziałem, ktoś przeprosił, komuś tam jest żal itd.... ale widzę, że Wy jesteście nawet po za tym, dla was to "zwyczajność na stadionie"... nic zdrożnego. Na stadionach panują inne obyczaje niż w życiu codziennym?
ps. tak, na dyski na które chodziłem, trwało się sztachety, były dymy nie raz, ale kobiet się nie ruszało, o kobiety się biło... no znałem takie z jednej wsi co lepiej spiryt od facetów piły i nieraz lepiej się biły, ale to cóż ich wybór ;).. nijak ma się to do tej sytuacji...
to niezly jesteś jak na podstawie filmiku tak kiepskiej jakosci widzisz kto na kogo pluje.
a no kij - tylko nie placz potem jak wylapiesz za to. masz do wyboru 15565680 innych miejsc w ktorych mozesz mecz ogladac bez spiewania, nie prowokujac nikogo tam gdzie sie spiewa. nie chcesz spiewac - idziesz na trybune obok i git, nie ma problemu.Cytat:
a nie policzkowanie kogoś za to, że nie śpiewa, ma bilet na dane miejsce i kij komu do tego w czym przyszedł, z kim, śpiewa czy nie, oby zachowywał się zgodnie z regulaminami stadionowymi... moja wolność kończy się na czubku Twojego nosa- to jest moje kredo.
PS: wy na prawde myslicie, ze ta akcja to za barwy narodowe ? :lol: z dyskotek tez spitych wyprowadzaja i nikt nie robi z tego afery. albo w ogole bramka nie wpuszcza najepanych.
przychodzi taki na mecz sie uchlac to niech sie pozniej nie zastawia "damami" swoja droga niezlymi, jakies wioskowe kurw*ska.
tylko że ja nigdzie nie napisałem że uważam że bardzo dobrze postąpił plując w kobietę, bo i przymnie nikt tak jak przy tobie tego barsa by nie zrobił bo także bym zwrócił uwagę (ostatnio na 18 koleżanki kumpel pijany ostro rzucał się do swojej panny i nie powinno mnie to wogólę obchodzić ale jak się rozpłakała a on niechciał jej puścić to i kumplowi przywaliłem ), wiesz nic go nie usprawiedliwia ale on także był pod pewną presją i działał pod wpływem emocji, w Poznaniu dawno repra nie grała WL starało się przez ostanie lata pokazywać sztywne zasady co do spitych osób a tam na tej trybunie siedziały same kumate osoby z innych klubów pewnie chciał pokazać się przy ekipach z całej polski że w Poznaniu te zasady są zawsze przestrzegane (bo jakby nie nie zareagował to pewnie by mu później wypominali), zresztą pewnie jak normalny człowiek pzreprosi publicznie za to zachowanie i się skończy a takie pisanie o to tylko GW chodziło żeby zrobić poruszenie i nic więcej, bo jakby w polsce nie było ważniejszych tematów.
Ale co Ruscy ze swoją domniemaną mgłą mają wspólnego ze stadionem Lecha? Przestań, proszę, rzucać argumenty z d*py wzięte. Bójki się zdarzają, są regulaminy stadionowe których trzeba przestrzegać, po prostu kobiet nie powinno się ruszać i koniec tematu.Cytat:
I nie zasłaniajcie się źródłem, GW jest jaka jest, ale obracanie tematu w żart, bo tam o nim napisali, to przesada.
Skończcie ten lekki offtop :D
Bardziej interesujące są transfery w Serie A. Inter zakupił Pazziniego z Sampdorii, Milan wzmocnił się Van Bomellem. Szykuję się ciekawa rywalizacja o mistrzostwo między drużynami z Mediolanu. Obstawiam osobiście zwycięstwo Rossonerich . Choć niestety jestem zawiedziony, że gra tam opiera się tylko i wyłącznie na Ibrahimovicu. Moim zdaniem przydałby się też jakiś skrzydłowy, bo trójka Cassano, Ibrahimovic i Pato ( Robinho ) nie bardzo mi się widzi. Szczególnie, że Cassano to raczej typowy środkowy napastnik.
Milan ma bardzo ciekawą ekipę, jak zwykle dziwny miks starych dziadków, młodych talentów i graczy niechcianych w innych klubach i ogólnie kupowanych z "dobrych okazji". Dobrze, że wreszcie Inter nie jest bezkonkurencyjny. Ciekawe tylko, co będzie z Ibrą po sezonie, pewnie go wykupią, do Barcelony mógłby wracać gdyby nie pożarł się z trenerem.
W Liverpoolu ciekawie, kupili za srogą kasę Suareza, a Torres prosił zarząd o transfer i się nie zgodzili. W efekcie, jeśli ci panowie będą grać na poziomie swoich możliwości, szykuje się jeden z najlepszych duetów ofensywnych w Europie.
Sevilla jak zwykle robi biznes w stylu holenderskim, 22-letniego Rakitica z Shalke kupili za 1.5 mln Euro, korzystając z kończącego się kontraktu - genialny interes, pewnie sprzedadzą go za 20 razy tyle.
Valencia zrobiła podobnie genialny ruch, kupując najlepszego strzelca ligi brazylijskiej ubiegłego sezonu, Jonasa, za 1.25 mln Euro, wykorzystując zapis w słabo sformułowanym kontrakcie zawodnika. Też pewnie zrobią na nim niezły interes, co jest wskazane, biorąc pod uwagę ich zadłużenie.
Na chwilę obecną to nie widze Ibry w Barcy ;) sprzedać go jaknaszybciej i ładną kase zgarnąć ;) Dziś Barca grała z Herculesem i po WYRÓWNANYM jak dla mnie i dla komentatoró meczu wygrała 3-0, Messi nie grał dobrze przez cały mecz chyba z 15 strat a 3 min przed koncem trafił 2 bramki :P
A tak wracając do zamierzchłej przeszłości: kto oglądał mecz Blackpool-ManU ?;) Co to był za mecz... świetny, cud miód i orzeszki :D oby więcej takich :twisted:
Dzisiaj był Southampton ManUtd, i też po lipnej 1-szej połowie (1:0) Manchester wygrał w drugiej 1:2Cytat:
Zamieszczone przez ThorGal77
Jak na Bommela przystało, już zarobił czerwoną kartkę (w swoim bodajże drugim występie dla Milanu). Nie cierpię gościa.Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
Trudno mi coś powiedzieć o Cassano, bo w sumie nie śledziłem jego poczynań. Nawet gdy był w Realu Madryt to jakoś nie interesował mnie zawodnik. Jakiejś wielkiej kariery nie osiągnął przez co mi trudno zrozumieć słowa Tottiego, który powiedział: "Cassano to najlepszy zawodnik, z którym przyszło mi grać".
Oglądałem pierwszą połowę, ale chłopaki z Old Trafford grali dość nietęgo. Stwierdziłem, że mój Manchester w FIFA 11 gra ciekawszy futbol :DCytat:
A tak wracając do zamierzchłej przeszłości: kto oglądał mecz Blackpool-ManU ?;) Co to był za mecz... świetny, cud miód i orzeszki :D oby więcej takich :twisted:
Suarez mógł popełnić błąd przenosząc się do Liverpoolu. Obecnie grają słabo i Suarez raczej nie może liczyć na występ w Lidze Mistrzów w następnym sezonie.
Co do Van Bommela też go nie cierpię. Lubi kopać innych graczy, ale jest waleczny i gra do końca, więc chwała mu za to.
Ibra powinien odejść, bo tak jak napisałem przedtem gra opiera się teraz przede wszystkim na nim, a grać powinien cały zespół. W następnym sezonie na szpicy wystawiłbym Pato, na lewym skrzydle Robinho, a na prawym to już nie wiem :D Nie znam za bardzo tego Emanuellsona, ale coś kojarzę, że robił ładne rajdy Milanowi w LM, gdy grał jeszcze dla Ajaxu.
Jeśli chodzi o Liverpool to na papierze mają nawet dobrą ekipę. Ale niestety nie przekładają tego w grę. Co zresztą widać po wynikach.
Ja dokładnie to samo :D Z tym, że grałem inną drużyną.Cytat:
Oglądałem pierwszą połowę, ale chłopaki z Old Trafford grali dość nietęgo. Stwierdziłem, że mój Manchester w FIFA 11 gra ciekawszy futbol :D
Torres juz za dlugo sie kisi w tym przecietnym Liverpoolu. Swoje zrobił, drużyna do dupy ogólnie, pojawia się kupa hajsu, warto go puścić. Ile można sie marnowac i ludzic ze gramy o najwyzsze cele ? nie dziwie mu sie.
60 milionow ladna kasa :D
Ibra jest jaki jest... chamski cygan ogólnie, ale szczajcie to
http://www.youtube.com/watch?v=bgWG9bpO_hw
0:21 hahahahahaha :DCytat:
Zamieszczone przez Aquila