Re: MEDIEVAL II TOTAL WAR - dyskusje ogólne
1. Olej wylewa się automatycznie i nie pamiętam by kiedykolwiek podpalił on taran w rome/medival ;). By mieć taki bajer musisz mieć mury na odpowiednim poziomie. Chyba już pierwsze kamienne mury mają wrzący olej nad bramami.
2. Hmm? W medku możliwość szkolenia danych jednostek zależy od kontrolowanych regionów? Od kiedy to tak?
Widocznie rozgrywasz mało oblężeń.
Trzeba też na bramie ustawić wojaków, bo któż będzie ten olej wylewał? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez nowy2142
1. Olej wylewa się automatycznie i nie pamiętam by kiedykolwiek podpalił on taran w rome/medival ;). By mieć taki bajer musisz mieć mury na odpowiednim poziomie. Chyba już pierwsze kamienne mury mają wrzący olej nad bramami.
Z tym że nie w podstawce. Wrzący olej masz tylko w dodatku/modach.
1. Ja rozgrywam dużo oblężeń, i jeszcze ANI RAZU niezlał mi się wrzący olej. Tak więc zgadzam się z Asuryanem.
2. Przecież, aby mieć np. Łuczników ze Sherwood czy Giermków z Trypolisu trzeba mieć to miasto/ten region.
Cytat:
Zamieszczone przez Krzyżak2
2. Przecież, aby mieć np. Łuczników ze Sherwood czy Giermków z Trypolisu trzeba mieć to miasto/ten region.
Co do giermków zgoda, ale owi łucznicy nie są uzależnieni w podstawce od regionu, a tylko od odpowiedniej gildii. Inna regionalną jednostką jest gwardia Waregów.
Co do gwardii szkockiej - ostatni poziom murów w mieście, równie dobrze może być Paryż, gdy będzie maksymalnie zaludniony i miał owe mury.
Jak dokonać edycji statystyk jednostek>jakich programów potrzeba by tego dokonać?
Jak chcesz zmienić statystyki to musisz najpierw wypakować Medka, szczegółową instrukcję jak to zrobić znajdziesz w poradnikach modowania do M2 do których odsyłam, jak już to zrobisz wchodzisz w datę Medievala następnie szukasz export_descr_unit i tam zmieniasz co chcesz.
dzięki
niestety dalej nie wiem jak. :(