ja nie mam w pobranych zadnego instalatora
Wersja do druku
ja nie mam w pobranych zadnego instalatora
Spróbuj do part jeden dopisać .exe jak to nic nie da spróbj wypakowac part 1 po wypakowaniu powinien to byc instalator. Nie pamietam jak było w ss 6.3 bo dawno instalowałem a ja co jakis czas inne mody instaluje. :mrgreen:
czym wypakowac? mowilem ze nie moge ani 7 zipem ani winrarem
Robercik poza partami od 1 do 5 tam jest instalator plik setup (plik SS6.3.exe) taka ikonka z konnym rycerzem napewno jest do pobrania oprócz 5 partów. Klikasz na nią i instalacja leci sama, ale sprawdź czy instalator podaje prawidłową lokaliazcję Medka, jak nie trzeba zmienić samemu na właściwą.
Tu masz link do instalatora http://www.speedyshare.com/files/29504795/SS6.3.exe
Zacząłem grać w tego moda i nawet nawet, ale myślałem, że rozwiązali jakoś problem z dziedziczeniem tronu niestety nic z tych rzeczy, jak król umiera, a jego syn jest niepełnoletni to chociażby korona przeszła w ręce jego brata, ale oczywiście nie :? trafia się ona jakiemuś kuzynowi i to nie najstarszemu, no cóż trudno :(. Mam jeszcze pytanie, czasami wyskakują komunikaty co do innych państw, że wygasła u nich dynastia co się wtedy dzieje pojawia się jakiś nowych generał jak to wygląda?
W jaką grasz wersję? U innych państw w SS o ile pamiętam to jak wygaśnie dynastia tron przejmuje kolejny generał o ile jakiegoś jeszcze mają , ale dawno nie grałem w SS. Może zagraj np. w Bellum Crucis 6.2 ze spolszczeniem... 8-) Powinieneś być zadowolony. Pozdrawiam.
Gram w 6.1, a w tym Bellum Crucis to sprawy dziedziczenia są jakoś lepiej rozwiązane?
No wg mnie lepiej i wszystkie inne kwestie też lepiej. Dziedziczenie jest w łonie dynastii panującej i wiesz kto jest wyznaczony na następcę, jak Ci nie pasi możesz go wyeliminować, np. poprzez śmiec w walce. ja tam jestem zadowolony gram na submodzi 4 tury na rok bo normalnie są 2 i rzadko mam zmiany dynastyczne a Bellum wymiata. Mało kto gra w SS 6.1 ale trochę grałem ale jak nie było spolszczenia. Poczytaj temat o Bellum w Zbrojowni (sa dwa - jeden krótki z poradnikami moimi i drugi ogólny na 70 stron). Ale posty czyta się szybko. Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez ordenus22
Witajcie. Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie mogę znaleźć jednostki dostępne w SS 6.4 w poszczególnych państwach? Co się stało z np husarzami w Państwie Polskim. Wiem że kiedyś byli dostępni teraz ich nie widzę.
Pozdr. Adam
Ustaw w Custom battle inny okres niż early. Husarze powinni być w późniejszym okresie gry. W SS 6.4 wiele jdnostek się pojawia dopiero jak zaistnieje konkretny event w grze, np. wynalezienie zbroji płytowej itp. W export_buildings znając nazwę jednostki możesz zobaczyć kiedy jest rekrutowana (z jakiego budynku i czy wymaga np. eventu jakiegoś lub hidden_resources). Pozdrawiam.