Re: DYSKUSJA MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven)
Oczywiście, że teraz mam ustawione na normalną/standardową ilość żołnierzy w oddziałach, ale czytałem na poprzedniej stronie, że są plany zwiększenia tej ilości odgórnie i zrozumiałem, że to ma być w MEGASUBMODZIE, jeżeli się mylę to proszę o sprostowanie...
Spokojnie, najpierw musi powstać kompletny nowy unit do Megasubmosda III, jaki Kam2150 nadal opracowuje. Po testach, czyli po wydaniu Megasubmoda III, jak ludzie pograją na nim i będą szersze opinie co ew. poprawić, powstanie ostateczna wersja pliku unit. Dopiero wtedy jak unit będzie przetestowany i w wersji ostatecznej, ew. Kam2150 zrobi jego wersję z większą liczebnością obok tej jaka jest obecnie.
Edit: Co myślicie o ew. skróceniu w Megasubmodzie III czasu budowy o 2 tury każdego budynku? Minimimalny czas budowy to 1 tura oczywiście.
Trochę to będzie za łatwe, nie można zrobić jak pisałem?:
-Miasto lub zamek z drewnianym murem - budujemy jeden budynek
-Miasto lub zamek z kamiennym murem - budujemy dwa budynki jednocześnie
-Miasto lub zamek na przed i ostatnim stadium rozwoju - budujemy 3 budynki jednocześnie.
Coś z tą budową trzeba jednak zrobić, bo zanim doprowadzę prowincję do takiego stopnia, że mam z tego bonusy militarne to granice mam już na tyle oddalone, że traci ono militarne znaczenie. Ciężko jest zrobić jak w RTW? - kilka budynków stawianych równocześnie? problemem będą wtedy tylko pieniądze a realia zostaną zachowane jak najbardziej bo prowincje bardziej rozwinięte mają więcej ludnośći i jest więcej inwestycji - to się nie zmieniło od starożytnośći.
Aravenie - napisz jasno, bo to już 3-ci lub 4-ty raz gdy to proponuję. - Jest wykonalne bez dużego wkłądu pracy czy nie?
Odpowiadam jasno, wg mojej wiedzy to co proponujesz jest niemożliwe do wprowadzenia na silniku Medka (konsultowałem się z Mietkiem77). Jeśli jednak jest to możliwe to nie wiemy jak to zrobić.
Gnejusz, niestety Twoja propozycja jest niemożliwa do wykonania. Od kiedy w RTW można stawiać kilka budynków jednocześnie?
Mam inne rozwiązanie, a może dodać budynek, który by po prostu skracał budowę? Np: cech murarzy = wszystkie kamienne budowle -15% do budowy. Chyba to jest wykonalne, bo zdaje mi się, że już takie budowle widziałem w jakimś modzie. Budynek sam by nie generował dochodów tylko skracał sam czas stawiania, swoje mógłby też kosztować i miały kolejne poziomy, np na I 5% mniej, na II już 10% mniej itp.
Co do powiększonych oddziałów - zrobię to tylko jak będzie sporo próśb o coś takiego, ale nie będzie to integralną częścią moda. Jak ktoś będzie chciał to sobie stąd ściągnie i tyle ;)
Tylko chyba nowy cech wymagałby nowego budynku a limit chyba już osiągnięto dzielnice ormiańskie bodajże wpłynęły na usunięcia zakonu Thau
Takie bonusy w postaci szybszej budowy są z Gildii masonów, hm można by je dodać jako bonus do trybunału królewskiego, tego w stolicy np. I szy poziom -20% czasu budowy a II poziom trybunału -40% globalnie na całe państwo. A w gildii masonó zmienię by taniej budowała a nie szybciej jak obecnie i git będzie.
A Masoni nie dają tylko tańszego kosztu budowy? W każdym bądź razie tak było w zwykłym medku, więc tutaj może właśnie widziałem ten skrócony czas budowy :D
Dobry pomysł z tym trybunałem i krótszą budową :)
Nawet nie wiedziałem o limicie budynków, zwłaszcza po tym co widziałem w 1648 xD Ale tam jak dla mnie źle to zrobili, bo jest aż przesyt, na dzień dobry ma się kilkadziesiąt budynków, dobre kilka linijek ikonem z budynkami w każdym mieście.
Ale -10% do czasu budowy to nawet nie jest jedna tura dla budynku, który buduje się 5 tur. Zbyt wiele to chyba nie poprawi?
To się da taki bonus, żeby coś dawało ;)