Zależy jaki masz komputer i jakie ustawienia. Bez tego trudno powiedzieć, ale raczej jest poprawa o kilka, kilkanaście klatek.
Wersja do druku
Zależy jaki masz komputer i jakie ustawienia. Bez tego trudno powiedzieć, ale raczej jest poprawa o kilka, kilkanaście klatek.
Tylko procesor to 2 rdzenie (3,6 ghz) , poza tym reszta w okolicy zalecanych (ale nie niżej)
No to przy podobnych ustawieniach jak wcześniej powinno być trochę lepiej, może nawet 10-15 fps więcej.
Czy na moim drewniaku dałoby radę odpalić grę na najmniejszym rozmiarze jednostek w rozdzielczości 1280x768 z w miarę sensownym FPS?
Intel Core 2 Duo E4500
GT 520
2 GB ram
Witam
to mój pierwszy post na forum, pozdrawiam wszystkich serdecznie :D
mój laptop ma taką konfigurację:
dane:
Dell Inspiron 15 3543 i7-5500U 8GB 1TB
seria 3000
system Win. 8,1
Procesor Intel® Core™ i7 5gen 5500U 2,4 - 3,0 GHz
Grafika nVidia® GeForce 840M + Intel HD Graphics 5500
Pamięć karty graficznej 2048 MB
Ekran 15,6'', WXGA 1366 x 768 pikseli (16:9)
Chciałbym spróbować sił w grze, tylko nie wiem jak będzie z jakością gry?
co sądzicie?
lapek grzeje się dosyć przy grze world of tanks, po kilku grach zaczyna nawet przerywać gre!!
Jak nie będziesz świrował z ustawieniami graficznymi to powinno w miarę ciągnąć. Chociaż karta graficzna w tym modelu to tragedia. :)
Chciałem się zapytać ile mniej więcej będzie FPS i czy gra Total War Rome II nie będzie zacinać na sprzęcie:
Procesor: Pentium(R) Dual Core CPU E6500 2.93GHz
2GB RAM
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 220 1GB
System Windows 7 SP1
Znów napiszesz w złym dziale to wstawię bana i skończy się zabawa
Sadam86
Mam pytanie do was drodzy forumowicze, czy Rome II będzie działał w miarę płynnie na niskich/średnich ustawieniach na takim laptopie??
intel core i7-4510u 2.00 ghz 2.6ghz
16GB RAM
nvidia geforce 840M
spokojnie pograsz, nie będzie to męczarnia
Witam , wczoraj zakupiłem Rome 2 total war , według ''you can run it '' mam sprzęt nico powyżej rekomendowanych.Gdy odpalam bitwę na niskich ustawieniach ( 1 średniego rozmiaru jednostka vs 1 ) nie mogę swobodnie poruszać kamerą , gdy wojska ruszą lub szarżują mam około 5-10 fps , również zacina się dźwięk .Podobny problem mam na mapie kampanii, podczas klikania na miasta lub armie.
Mój sprzęt :
-Intel core i5 3330 3,00GHz
-Gigabyte amd hd 7850 2GB OC
-Płyta główna ; Gigabyte H77-DS3H
-8 RAMu
-Windows 7 64bit
(Sterowniki aktualizowałem)
Nie wiem co powoduje taką słabą jakość :( , Jeżeli ktoś wie prosił bym o odpowiedzi.:help:
https://www.youtube.com/watch?v=Ok7qmd1gykw - Cz sprzęt na tym filmie jest dużo lepszy od mojego ? Nie znam się tak dobrze na tym.:help:
Proszę pisać w odpowiednim temacie, a nie zakładać temat o tej samej treści. Upomnienie słowne.
Arr.