Witam, pewnie to nie jest temat na to pytanie za co przepraszam. Mam na komputerze zaczętą kampanie, za miesiąc kupuje nowy komputer i czy zapis z gry mi zostanie czy usunie, a może jest sposób by go zachować ?
Wersja do druku
Witam, pewnie to nie jest temat na to pytanie za co przepraszam. Mam na komputerze zaczętą kampanie, za miesiąc kupuje nowy komputer i czy zapis z gry mi zostanie czy usunie, a może jest sposób by go zachować ?
Zapis się usunie ;)
Jak przerzucisz go na nowy komputer owszem. Jeszcze zapis w chmurze pozostał.
Skopiuj sobie zapis kampanii na zewnętrzny dysk z folderu save_games w AppData i jeżeli do czasu kupna nowego komputera i ponownej instalacji gry, nie zostanie ona spatchowana w sposób uniemożliwiający kontynuację kampanii, a także nie używasz modów, to wkleisz ocalony save do wskazanego/odtworzonego folderu, dzięki czemu zaoszczędzisz czas.
A zapiski nie są zapisywane w steam cloud?
O tym właśnie pisał Samick
Tylko musisz to ustawić, by save'y były w steamcloud.
Mam być może dziwne/głupie pytanie jednak nie jest to dla mnie jednoznaczne więc:
"Czy mini kampania Cezar w Galii także pozwala (tak jak główna kampania) odblokowywać osiągnięcia steam dla Rome 2?"
"Czy np. jeżeli wygram Rzymem (Cezarem) to także otrzymam osiągnięcie "Roma invicta" (ukończ kampanię jako Rzym)?"
Ktoś wie? Będę wdzięczny za odpowiedź.
Czy wiecie dlaczego czasem podczas bitwy wśród moich jednostek nie ma generała (rzymski legatus)? Nie zostaje on przed bitwą zamordowany/zraniony itp. Czasem jest, a czasem nie ma :(
Jaka jest różnica w bitwie pomiędzy onagerami a balistami? Które lepiej mieć w swojej armii?