Re: Patche - temat zbiorczy
Stawiam na to że sterowniki ci pomogły.
Drivery od amd 13.11 niby poprawiają wydajność w rtw2 o 10%.
Ogólnie po patchu 1.6 trochę osób informuje o pogorszeniu wydajności w trakcie bitew.
1.6 patch notes
Fix for terrain turning black during Campaign and Battles when changing the “Texture Quality” setting. This was listed as a “Known Issue” in the Patch 5, but is now fixed.
French and German campaign audio will no longer play very quietly (e.g. when selecting armies on the Campaign map).
Fix for the game failing to launch in some circumstances when running as a Windows Administrator.
U mnie nadal duże bitwy tną i nie da się normalnie pograć. Mapa kampanii chodzi mi naprawdę dobrze. Wam po 6 patchu też tną duże bitwy ?
Ostatnio sobie zrobiłem mały teścik - "Pożyczyłem" sobie z pracy na jeden dzień i7 4 rdzeniową ośmiowątkową i podmieniłem swój dwu rdzeniowy G860. Ustawiłem w rozdzielczości 1248x1024 ( taki monitor ) wszystko na maksa w swoim wysłużonym Radku 4890, odpaliłem grę i bajka - nic zero frezów, maks zbliżenie do jednostek - zero klatkowania - wszystko płynnie. Przymierzałem się do zmiany grafiki ale widzę że raczej pozbieram na procka :). U mnie płynności gry nie wynikała ze słabości grafiki tylko procka
No cóż, DonVega sprawdził to na własnej skórze a ja nadal czekam aż jakiś serwis wreszcie ruszy du*** i sprawdzi TW:R2 radzi sobie z wykorzystywaniem CPU i GPU różnych wielkości
AMD Phenom II X6 1075T 3.00Ghz
8 GB
GF GTX 660
Mam wszystko na wysokich i cos tam na bardzo wysokich i gra na mapie kampani chodzi bardzo dobrze , bitwy jeszcze lepiej .
Na takim sprzęcie powinno być spokojnie ultra/bardzo wysokie....ale cóż
A ja specjalnie kupiłem kompa pod Rome II total war z lepszą kartą graficzną a słabszym prockiem :shock:
Jutro pewnie będę miał kompa to zobaczymy jak se poradzi z romkiem ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Mateuc
A ja specjalnie kupiłem kompa pod Rome II total war z lepszą kartą graficzną a słabszym prockiem :shock:
:shock:
lol , skoro specjalnie pod romka ze słabszym prockiem to chyba nie za specjalnie recenzje poczytałeś :lol:
Tzn procek od karty graficznej dużo nie odstaje, ale mogłem wziąć i5 3570k (którego da się podkręcić nawet do 4,8Ghz) zamiast i5 3350p ;)
widzę , że sprzedawcy dużo na Nas zarobią : D
składam komputer i tak czytam i czytam i wychodzi na to , że
Intel Core i5-4570 BOX udźwignie te grę :P
choć teraz to sam już nie wiem czy nie polecieć na całość i zainwestować w I7
karta graf. bez zmian : Gigabyte GTX 660 2 GB
szaleństwo czyste szaleństwo :)