Ja przestalem ogladac te gameplaye bo tylko spoileruje sobie i robie sie coraz bardziej smutny jak widze to AI :(
Wersja do druku
Ja przestalem ogladac te gameplaye bo tylko spoileruje sobie i robie sie coraz bardziej smutny jak widze to AI :(
Nawet nie widziałem że SI jest aż tak złe. W moich bitwach przy młocie1 jakoś lepiej się spisywało.
A tu YOLO generałem, nie potrafi flankować jeśli nie ma jazdy. Nie umie skorzystać z przewagi w liczbie oddziałów. I jest ślepe na magię, znaczy zbiera się w takie wielkie masy które tylko potęgują otrzymywane obrażenia.
Wydaje mi się czy te czary są mocniejsze przy tym młocie2? Pytam bo używam teraz dużo magii i jakoś takich efektów nie kojarzę, ale używam największego ustawienia na ilość ludzików?
Co do Lizaków to Krog spada trochę niżej w kolejce do gry, jego pozycja jest zbyt liniowa, a bonusy za silne.
Lord Mazdamudi ma o niebo lepszą miejscówkę, więcej możliwości. Ale z drugiej strony za szybko można tam zniszczyć Norskę i przybyszów ze starego świata. I teraz jak tak patrzę to trochę zmniejsza to szanse na flc/dlz z nimi (Skegi i konkwistadorzy) bo to byłoby za duże zagęszczenie nacji grywalnych.
Zaś wysokie elfy... Wyglądają jak największe przegrywy. Ja ich nie lubię, ale chce by byli silniejsi. Bo jak sobie pomyśle że długowieczne osoby które przez tak długi czas polepszały swoje umiejętności władania łukiem, włócznią czy mieczem. Nabierali dyscypliny i zgrania (w zasadzie są prawie jak zawodowa armia), a w walce są niczym...
Przecież podstawowe jednostki HE powinny być ciut mocniejsze niż ich odpowiedniki z innych nacji...
Tyczy się to zwłaszcza łuczników.
Odniosę się numerycznie do każdego akapitu:
1. AI jako tako nie widziałem, zobaczę za te 9 dni.
2. Obejrzałem sobie bitwę, którą CA niedawno dała:
No i te zaklęcia nie są takie złe, powiedziałbym nawet, że w końcu nabierają dużo większego znaczenia - zwłaszcza te od Niebios. Tylko czemu tak głupio użył Sieci Amyntoka i unikatowego zaklęcia Mazdamundiego? :hmm:
3. Kroq'Gara nie widziałem, choć szczerze zastanawiam się nad grą nim w bliskim czasie. Z kolei co do tego:
Cytat:
I teraz jak tak patrzę to trochę zmniejsza to szanse na flc/dlz z nimi (Skegi i konkwistadorzy) bo to byłoby za duże zagęszczenie nacji grywalnych
A to ciekawe, bo jakoś blisko siebie strasznie dali Wurrzagowi i Vladowi pola startowe.
Co do Wysokich Elfów to w niedługim czasie (również 28 września) zobaczę, jak mocne są Wysokie Elfy. Ot live'ów nie oglądam, bo niepotrzebnie mi spoilerują, co właściwie mnie czeka jako gracza.
Dzień minął, więc wrzucam:
https://www.totalwar.com/blog/mortal-empires
Szkoda, że ma brakować na początku DLC-Norska w tej łączonej kampanii - zdążyłem się do przyzwyczaić do pełnego rostera. Całość ogólnie jest obiecujące - zobaczymy jak wyjdzie w praktyce.
Koniec tekstu, to już poważne potwierdzenie przypuszczeń dotyczących Race-DLC ;)
Najpierw połączona mapa,potem frakcja Skavenów w Starym Świecie,potem LL HE i Lizaków. Tak to widzę. I wygląda to naprawdę ciekawie,choć ja najbardziej liczę na jakieś duże FLC w stylu Bretonni do jedynki. Nie wiem tylko czym może być ten eksperyment,może jakaś jednostka dla Skavenów?
PS: Tak,na końcu ewidentne potwierdzenie TK,innej trupiej nacji... Albo demonów :)
Niestety nie jestZnaczy lord szczurków, szkoda.Cytat:
THANQUOLhttps://www.reddit.com/r/totalwar/comments/71bfq1/total_war_warhammer_ii_freelc_array/dn9g0g2/
Literally all we're saying is that he's not the LL on the FLC array.
Ja próbowałem liczyć nacje i wychodzi mi że ktoś albo zostanie przeniesiony, albo dostaniemy nowych ll.
Więc albo Borysek i Red diuk awansują na pełnoprawnych LL, albo 2 będzie przeniesionych.
Jeśli chodzi o LL darmowego to tu jest napisane, że Thanquol nie jest LL z FLC, zatem może albo Throt, albo Ikit Szpon. To by w sumie miało sens. Pierwszy to gość z batem niczym Indiana Jones, a drugi to LL strzelec, zatem jest szansa na Wulfharta i Aralotha w DLC.
Pamiętajcie, że to 1/2, jeśli nie 1/3 listy FLC. Zatem może być tego dużo więcej.
Zaktualizowano listę FLC.
Arroyo Warhammer 2 to nie DLC ;). To pełnoprawna gra działająca bez Młota 1, z własną kampanią, rasami, listą osiągnięć i zapewne FLC i DLC do nich.
Dla mnie jest to zwykłe DLC, więc nie zmieniam. Wspominałem już o tym wielokrotnie ;) Zresztą temat obowiązuje wobec całej trylogii, a rozdzielenie na DLC i FLC na W1 i W2 spowodowałoby to, że nie byłoby miejsca na większe rozpisanie tego.
Ale techniczne to nie jest DLC i kwestia osobistych odczuć nie ma tu nic do rzeczy. Możesz uważać nawet że jest to FLC :P. DLC to dodatek do gry i nie pograsz sobie w DLC bez podstawki. A do grania w W2 nie potrzebujesz W1. Możesz olać W1 i w przyszłości W3 i zatrzymać się tylko na części nr 2. No więc o jakim DLC mówimy? A to że CA podzieliła sobie świat Warhammera na 3 części i daje tylko po kilka ras w jednej to już osobna sprawa.
Chodzi mi o to, że wprowadzasz tym wpisem ludzi w błąd. Trafi tu jakiś świeżak i będzie zadawał pytani czy potrzebuje W1 żeby zagrać w W2. No nie potrzebuje, więc to nie jest DLC tylko pełnoprawny dodatek. I tak moim zdaniem powinno być to opisane.
Technicznie rzecz biorąc Warhammer II jest samodzielnym rozszerzeniem, tak samo jak Fall of the Samurai w przypadku Shoguna 2, tak więc jest dodatkiem, a nie pełnoprawną odsłoną (choć sprzedawany w cenie pełnoprawnej części, ale to inna sprawa).
Mogę jedynie dopisać, że Warhammer II to osobna gra, ale DLC, jakie będą pojawiać się w ramach Warha 2 będą nadal w DLC.
A jeśli już chodzi o dyskusję - jestem zdania, że Warhammer II jest tylko samodzielnym dodatkiem, nie pełnoprawną częścią. Podstawą jest Warhammer 1, który zawiera najważniejsze nacje, a te z dwójki z kolei są dużym add-onem, ale jednak traktowanym przeze mnie jako DLC za cenę zwykłej gry. To, co kto kupi, to już nie jest ode mnie zależne.
Wiadomo już jak będzie wyglądać zajmowanie i rozwijanie osad Leśnymi elfami na połączonej mapie? Oprócz Athel Loren i tej prowincji w Southlands nie ma innych miejsc, w których będzie można zbudować coś innego niż posterunek.
Jeszcze nie wiadomo co z leśnymi.
Wygląda na to że wszyscy startowi LL będą zaczynać w 3 regionowej prowincji, tak jak to miało miejsce w młocie1 (imperium miało czwarty region, ale nie mieli kopalni złota/diamentów). Czyli na ciekawsze miejscówki trzeba będzie poczekać do pierwszego dlc/flc.
- - - - - - - - -
Po dokładniejszym policzeniu wychodzi na to że Ungrim zostaje w Karak a Karak.
Jak dla mnnie bomba :). Dzięki.
A samodzielny dodatek to nie DLC ;).
@Ituriel32 Teraz tak, ale mają wprowadzać osobne prowincje dla starych LL'ów więc i Ungrim trafi w końcu tam gdzie trzeba. Było o tym we wczorajszej notce.
Oby tylko Imperium aktualnemu nie pozmieniali, bo nie wyobrażam sobie Volkmara i Gelta w innym miejscu niż Altdorf. Natomiast ucieszyłbym się, gdyby zadbali też o miejsce dla Grombrindala i co najważniejsze - podział Zwierzoludzi na zbrojne stada, bo aktualnie to i tak jest jedna i ta sama frakcja bez znaczenia, kim zaczniemy, a to mi przeszkadza. Ponadto nadal liczę na to, że będą do ras z jedynki dochodzić jednostki z bitewniaka i to bez znaczenia, czy to rzekoma zmiana kolorków, czy nie.
Po dokładnym policzeniu lordów i lokacji, to nie ma miejsca na przeniesienie LL z jedynki. 35 LL i 25 pozycji. Imperium 3, Krasnoludy 3, zieloni 2, chaos 3. wampiry 2, wampiry 3. Czyli 16 - 6 oczek i wychodzi że ani jeden nie zostanie przeniesiony. Aby wydzielić miejsca dla nich trzeba by połączyć innych np. Bliźniaków lub czarodziejkę z Leosiem.
Ale wolałbym się mylić.
Mam nadzieję, że umożliwią granie Chaosem w coopie na dużej mapie, tak samo zwierzoludzmi.
Na grę Chaosem w co-op to chyba do trójki poczekamy, gdy podzielą Wojaków na danych bogów.
Ituriel, z nowymi miejscami to mogą z czasem zrobić. Pamiętaj, że początkowe zasady zawsze się zmieniają i nie minie rok, a pewnie zmienią coś u Ungrima, wydzielą każdego z wodzów Zwierzaków i dadzą ich jako osobne zbrojne stada, dadzą coś dla Azhaga i Grombrindala i już by był to spory skok naprzód ze strony CA. Ino jeszcze by dali Norskę z DLC do połączonej kampanii.
Tylko nadal czekam na nowych LL i jednostki, no i może w końcu zajmą się Borysem i Diukiem, bo Sarthoraelem się nie przejmuję - wolę dostać rasę Demonów Chaosu niż tego jegomościa.
apollo jak zawsze szaleje :D macie bitwe 4 ;p
https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=P4_ILDCf9zU
O lol.
Każdy generał może być nieśmiertelny jak LL. Wystarczy że dożyje do 20 poziomu i wybierze specjalny skill.
https://www.facebook.com/TotalWar/ph...type=3&theater
Jest nowa rozpiska streamów. Możemy liczyć, że jutro znowu podzielą się z nami jakąś nowością :D Ostatnio na "Total War Live" dali nam duże info o łączonej kampani, co tym razem? :D
nowa bitwa :
https://www.youtube.com/watch?v=cQPjA-qfKsQ
sweitne sa te akcje, fajnie widac plus tego jak duzo pkt daje ostatnim zywym
Kup pudełko, po pierwszym szoku na widok 4 płyt DVD (jedynka miała tylko dwie), przekonaj się, że i tak 30% musisz pobrać z sieci. Jak żyć? :P
Dlatego ja już od 3 lat jade tylko na wersjach digital :D
No wiesz, ja to jadę bardziej na sentymencie, bo od kilkunastu lat kupuję głównie pudełka(większych tytułów oczywiście), ale przy zakupie trójki na pewno jeszcze raz to przemyślę. :P
Norsca nie powinna być za darmo, jeśli kupiłem WH2?
Też mam ten problem i nie wiem co robić dalej. Jest klucz tylko do dwójki w pudełku. :(
Edit: Dzwoniłem na infolinię Empiku(tam kupowałem grę) i mają mi dosłać kod mailem. Jeśli ktoś z Was ma podobny problem, kontaktujcie się ze swoim sprzedawcą.
Pora zatem na spekulację DLC najbliższych (dwóch). U mnie wygląda to tak:
1. Tomb Kings - mus!
2. Lord Pack na 2 LL (okazuje się, że jednak 2 LL) - pierwszy pewnie będzie Alarielle i parę jednostek dla Avelornu i Hellebron z paroma jednostkami dla Dark Elfów.
Nadal nie wiem, co z jednostkami do jedynki - na Reddicie nic nie pisali o tym.
Z FLC to 2 najbliższe:
1. Mortal Empires (100% potwierdzone)
2. Skaveński Legendarny Lord. I teraz tak - Thanquol będzie Legendarnym Lordem, może w sumie być zamiast Orkowego LL'a, ale w DLC. Zostają zatem Ikit Pazur (Klan Skryre) lub Throt Nieczysty (Klan Moulder). Drugi z LL'ów wymaga stworzenia miejscówki, zwanej Piekielną Otchłanią.
Ja bym chciał zobaczyć Kislev jako nową grywalną frakcje do kampanii w jedynce ale wskutek świetnego debiutu dwójki szanse na to nieco zmalały. Ale skoro pracują jeszcze na contentem do Rome 2 (chociaż tutaj chodzi przede wszystkim podtrzymanie zainteresowania zawartością historyczną) to i stary świat może co nieco otrzyma prędzej czy później.
Spokojnie, poczekaj do premiery trójki. Wówczas Kislev w jakiejkolwiek formie - flc/dlc/podstawowa nacja - to mus :)
W jedynce nadal smoki nie zieją ogniem, więc pewno jakiekolwiek nowe jednostki dopiero przy połączeniu map (a że ta wielka kampania będzie działać tylko z menu dwójeczki, to w kampaniach czystej jedynki można ich nie uświadczyć).
Nie wymaga. Moulder w dwójce jest? Jest. Skoro więc jest frakcja, to można i dać jej LL-a. Kto by się przejmował, że startuje ze złego miejsca? Na pewno nie CA - vide Ungrim Żelazna Pięść czy Azhag Rzeźnik w jedynce...
Ciekawostka - na honga.net są już jako tako miejsca, gdzie mogą (ale nie muszą) startować poszczególni LL. Tak jak myślałem, Teclis w Saphery, ale dalej z nazwą z kampanii II. Kroq'Gar w Itzy, ale Morathi w... Har Ganeth? Dlaczego? Skoro to miejsce bardziej przeznaczone dla niejakiej Hellebron.
EDIT: Jest jeszcze zaznaczona nacja... Srebrnej Iglicy. Czyżby darmowo miała zawitać... Neferata?
W którym miejscu to wrzucili? Nie mogę tego u nich namierzyć.