Re: Komputery,programy,sprzęt itd. - temat ogólny
Witam!
Mam wielki problem z javą. Problem jest taki, że ją mam i jednocześnie jej nie mam. Chciałem wgrać nową wersję, no to odinstalowuje starą. Patrze w "dodaj lub usuń programy(panel sterowania)". Jest... Ale podwójnie. No to usuwam pierwszą, non problemo. Przy drugiej jest problem, bo wyskakuje error. ("Błąd krytyczny podczas instalacji")
No, to skoro tak się nie da, no to wywalam pliki. Wywaliłem każdy plik, który w nazwie miał java lub jre. Nie pomogło. No to do rejestru. Wywaliłem wszystko. Nic, nadal to samo.
Próbuję zainstalować javę na nowo, nadal mi wykrywa, że mam, ale reinstalacja się nie udaje, ponieważ info o niej ciągle się powtarza aż instalator się wyłącza. I nic nie mogę zrobić... Więc co robić?
Bez javy raczej ciężko funkcjonować... (potrzebuje jej np. do Minecrafta)
Niepotrzebnie bawiłeś się w ręczne wywalanie javy. Zrób to http://support.microsoft.com/kb/310750/pl i spróbuj jeszcze raz zainstalowac jave. Jak nie zadziała to przywroc jakąś kopie systemu sprzed wałków i spróbuj wtedy :)
Niestety, ale ani pierwszy, ani drugi sposób nie pomogły. Przywróciłem system rzekomo do stanu z przed usunięcia javy, a jak jej nie było tak nie ma i nadal nie mogę zainstalować... :(
A dalej jest Java Runtime Enviroment w dodaj usuń programy ?
Poza tym po co odinstalowywać jave ? Sama się nie może updatować ? O_O
Cytat:
Zamieszczone przez Mac
A dalej jest Java Runtime Enviroment w dodaj usuń programy ?
Poza tym po co odinstalowywać jave ? Sama się nie może updatować ? O_O
W dodaj lub usuń programy mam wpis: "Java(TM) 6 update 27".
Najwyraźniej nie może, skoro niektóre strony czy gry mi jej nie wykrywały...
Nie będę udawał że pamiętam dokładnie :? , ale przychodzi mi na myśl taka oto kwestia:
NIEKTÓRE wpisy w rejestrze powtarzają się ("xero") w 2 kluczach/ulach/gałęziach głównych na podobnych "pod-pod-gałęziach"
Żeby faktycznie pozbyć się takiego wpisu trzeba go wymazać w obu miejscach, inaczej będzie się "odradzał"
Może o to biega?
==============================
poza tym informacje o "obecności" oprogramowania bywają brane z różnych źródeł / różnych części rejestru.
:? :roll: :roll:
Może gdzieś została stara gałązka której obecność powoduje ze komp "mysli" ze ma jave, a jak chcesz odinstalowac to program deinstalacyjny sprawdza obecnośc innej gałązki (wyciętej) no i przerywa deinstalkę skoro "nie ma czego deinstalować".
Problemem może też być istnienie (lub właśnie brak) pliku "podeinstalacyjnego" zawierającego odpowiedni raport (o tym że była deinstalacja, albo ze nie było)
--------------------
Sory że tak mało konkretów :( ale rejestru nowszych Windowsów nie znam (na razie) szczegółowo.
=================
A tak wogóle to podaj CO ZAWIERAŁA kopia zapasowa do której się cofnąłeś? - tylko rejestr? rejestr i jakieś pliki systemowe (jakie)? kilka folderów (jakie)?
Jeśli to się uda ustalić, to będzie można wskazać (z dużym prawdopodobieństwem) o którą kwestię chodzi (a przynajmniej niektóre wykluczyć)
-> będziesz miał 10 razy mniej szukania,
bo teraz to jest takie strzelanie "mniej więcej w kierunku"
Nie wiem co mogła zawierać ta kopia zapasowa. Włączyłem przywracanie systemu i był już utworzony punk przywracania "removed Java(TM) 6 update 20". Czyli powinno przywrócić wszystko z chwili przed deinstalacją, co się w gruncie rzeczy nie stało. Pliki nie wróciły.
Teraz ponownie zacząłem bawić się w rejestrze i niektóre wpisy z "java" w nich są niemożliwe do usunięcia. Przy próbie wyświetla się błąd...
W każdym razie w wyszukiwarce rejestrów usunąłem wszystko, co się dało, a miało w swojej nazwie "java" lub "jre". Nic to nie daje.
Bo zlamiłeś w momencie usuwania ręcznie plików od Javy. Nie mam pojęcia jak rozwiązać ten syf w tym momencie skoro przywrócenie kopi zapasowej SYSTEMU nie pomogło. Bo pliki od Javy itp nie są elementem punktu przywracania systemu. Pogooglaj może coś znajdziesz, jak nie to rozwiązanie uniwersalne format c: .
Gdy spróbowałem usunąc jave za pomocą "Revo unistaller pro" to dostałem nast. error:
[spoiler:1fv141k5]http://img853.imageshack.us/img853/94/errorzl.jpg[/spoiler:1fv141k5]
Może gdybym miał te pliki, to program dałby radę wywalić javę z pamięci komputera? Może mógłby ktoś upnąć ten folder ze screena? (zaczynając od \sun\java) oczywiście jeśli za dużo nie waży...
Wiecie czy na tej płycie głównej 880GMA-UD2HJ można ustawić w biosie ramy na 1600Mhz bo automatycznie mam ustawione na 1333Mhz a mam ramy 1600mhz ? dzieki za odpowiedz pozdro. Zamontowałem z boku obudowy nawieny wentylator na procku jest roznica 6 stopni ale na karacie graficznej nie wielka chodz z tyły wentylator wydmuchuje dużo chłodniejsze powietrze.
Jeszce takie pytanko mam procka AMD Phenom 4x 3.2 Ghz jak bym chciał go lekko podkręcic wystarczy ze w biose zmienie mnożnik i ustawie na 3.4Ghz czy coś jeszcze trzeba zmieniać ?