Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
Mam nadzieję, że nie schodzę z tematu homoseksualizmu (Gospodarka Podkarpacia!?), bo się trochę zaczynam gubić. Wybaczcie, że nie odpisuje na wszystko... po prostu mi się nie chce. Prawdopodobnie mogą się w moich słowach pojawić objawy niezrozumienia i te pe, nie mam siły wracać do zamierzchłych słów
Eutyches mnie zaintrygował stosownym spojlerem.
"Po jednej z pijatyk Hefajstion zachorował. Wysoka gorączka wykluczyła go z dalszej zabawy. Przywołany lekarz zarządził ścisłą dietę. (...) Wkrótce Hefajstion poczuł się lepiej. Skorzystał z chwilowej nieobecności medyka i kazał sobie podać gotowaną kurę. Zjadł bardzo dużo i popił dwoma litrami chłodzonego wina. Skutek był natychmiastowy. (...) Kiedy doniesiono (Aleksandrowi) o ponownym zasłabnięciu Hefestiona zerwał się natychmiast i ruszył w stronę pałacu, najszybciej jak to było możliwe. Kiedy dotarł na miejsce, przyjaciel już nie żył.
Trudno opisać rozpacz, w jaką wpadł Aleksander. Dzień i noc czuwał przy zwłokach i płakał bez przerwy. Kazał ogłosić powszechną żałobę na całym Wschodzie. Zakazał gry na wszelkich instrumentach, obciąć włosy, naśladując żałobę Achillesa po śmierci Patrokla. Nawet swoim koniom kazał skrócić ogon i grzywy. Pechowy lekarz został natychmiast ukrzyżowany. Aleksander ufundował przyjacielowi wspaniały grobowiec. Ustanowił też kult herosa na jego cześć."
Jak już było pisane (przynajmniej w momencie gdy mi się film urwał) to mógł być równie dobrze gest... miłość braterska (sporo z nim przeszedł)? Męska przyjaźń? Może jakaś chęć zadośćuczynienia, poczucie winny jak u Klejstosa? A być może nie powinniśmy tego szufladkować zgodnie z obecnie przyjętymi standardami.
Plutarch, rzymski historyk żyjący I/II n.e.
Pisał człek jedzący zmutowane, produkowane sposobem przodków pomidory i ogórki. Czyli degenerat.
Naród Litewski zaczyna mi się podobać.
A normalne... skoro pomidory zmutowane stały się naturalne i normalne (i na odwrót) poprzez większość... khe khe...
Widzisz - podałeś przykład z popędem. Większość ludzi ma popęd, naturalne, ale pan gwałcący kobiety nie jest normalny... bo czy inni mężczyźni rzucają się na kobiety, aby się rozmnażać? Czy to generują?
Jeżeli to co pisałem jest off-topem (naprawdę się pogubiłem) - kładę swoją szyję na pień...
__________________________________________________ ___
Pozwoliłem sobie podbić stary, dobry temat o orientacji seksualnej.
dziwnie się czuję w towarzystwie homoseksualistów, ale jeśli tak chcą, tak im się podoba...ich życie ich sprawa, byleby tylko nie przesadzali w miejscach publicznych,
jednakże jestem całkowicie przeciw adoptowaniu przez nich dzieci, bo raz jakież miałoby wtedy życie? Dwa, dziecko otrzymuje wzorce homoseksualne od swoich "rodziców"(?) i nie wie, że tak na prawdę powinno ono się wiązać z osobnikiem przeciwnej płci w celu zapewnienia ciągłości gatunku.
http://fakty.interia.pl/polska/news/uwa ... st53070926
Czy tylko ja mam dość tej nagonki "tolerancji" na siłę? W naszym kraju takie kampanie odniosą skutek odwrotny od zamierzonego. Polacy nie lubią, gdy ktoś z zewnątrz poucza ich jak należy żyć i co jest dobre a co złe. Prawdziwym polskim homosiom (nie wliczam tu tfu- gejów) taki szajs robi więcej złego niż dobrego bo ci nie obnoszą się na ulicach ze swoją seksualnością.
Cytat:
Koncern planuje przeprowadzić zakrojoną na szeroką skalę kampanię przeciwko homofobii. I zamierza zacząć od krajów, które uznał za wyjątkowo nieprzyjazne związkom jednopłciowym. Na pierwszy ogień idą więc... Polska i Singapur.
Takie plany przedstawił "przewodniczący ds. różnorodności" firmy Google Mark Palmer-Edgecumbe na światowym szczycie społeczności homoseksualnej. Poinformował tam, że nowa inicjatywa pt. "Legalizacja Miłości" zadebiutuje w Polsce. Dlatego, że nasz kraj nie uznaje układów homoseksualnych. Akcja ma się odbyć też w Singapurze, gdzie sodomia (w rozumieniu jęz. angielskiego - red.) jest przestępstwem.
Czy w Polsce homoseksualizm jest karany? Czy w Polsce homoseksualizm jest zabroniony? Czy w Polsce homoseksualizm stanowi barierę prawną w jakichś czynnościach? Więc o co chodzi z tą homofobią w Polsce? Czy tolerancja ma polegac na propagowaniu homoseksualizmu? Homoseksualizm jest zjawiskiem społecznie niepożadanym i jako taki nie powinien być propagowany.
Swoją drogą co za Sodoma w tym Google, mają nawet takie śmieszne i bardzo potrzebne stanowiska pracy jak "przewodniczący ds. różnorodności". :shock: Ciekawe kto to sponsoruje...
Cytat:
Czy w Polsce homoseksualizm stanowi barierę prawną w jakichś czynnościach?
no chyba, że tak.
czy para homoseksualna ma takie sama prawa jak para hetero? NIE.
Cytat:
Czy tolerancja ma polegac na propagowaniu homoseksualizmu?
ma polegać na uświadomieniu ludziom, że bycie homo jest jak najbardziej normalne i nieszkodliwe dla otoczenia.
Cytat:
Homoseksualizm jest zjawiskiem społecznie niepożadanym i jako taki nie powinien być propagowany.
wtf? niepożądanym ponieważ..?
i gdzie Zakapior znika cała ta kons-liberalna gadka o wolności tak typowa prawaków? w czym przeszkadza ci, że twoj sąsiad może być gejem? nie ogranicza on tym twojej wolności więc nie powinienes i ty żądać ograniczeń dla jego wolności.
Cytat:
Ciekawe kto to sponsoruje...
no jak to kto ;)
Żydzi :lol:
ehh i tu też nie widzę jakoś konsekwencji. Prywatna firma, nie utrzymywana z podatków a z zysków na wolnym rynku może zajmować się czym chce i tworzyć takie stanowiska jakie chce, nieprawdaż?
Cytat:
czy para homoseksualna ma takie sama prawa jak para hetero? NIE
We wszystkim mają takie same prawa oprócz kwestii zarezerwowanych dla (że się posłużę Twoją terminologią) "par hetero" czyli kwestii dotyczących prokreacji. I co w tym dziwnego? Przecież homoś nie może zapłodnić homosia.
Cytat:
ma polegać na uświadomieniu ludziom, że bycie homo jest jak najbardziej normalne i nieszkodliwe dla otoczenia.
Skąd masz taką socjalistyczną naleciałość "uświadamiania" ciemnemu ludowi tego co jest "normalne"? Jeśli coś jest pożyteczne lub co najmniej nieszkodliwe to lud sam do tego dojdzie prędzej czy później. Przepisami prawa czy nagonką medialną nie zmnieni się myślenia ludzi. Wynik będzie wręcz odwrotny- postawy się zradykalizują. Z homosiami jest tak jak ostatnio z rowerzystami- jak się o tym nie mówi to nie ma problemu. Gdzieś zawsze byli, są i będą tak jak inne mniejszości wszelakiego typu.
Cytat:
wtf? niepożądanym ponieważ..?
Ponieważ promowanie homosiów to cios w podstawową komórkę społeczną warunkującą harmonijny rozwój człowieka i państwa. Tak ogólnie bo wszystkie inne argumenty znasz (nie wiem po co wogóle pytasz).
Cytat:
i gdzie Zakapior znika cała ta kons-liberalna gadka o wolności tak typowa prawaków? w czym przeszkadza ci, że twoj sąsiad może być gejem? nie ogranicza on tym twojej wolności więc nie powinienes i ty żądać ograniczeń dla jego wolności.
Może się powtórzę ale... homosie mi nie przeszkadzają, zawsze byli, są i będą. Przeszkadzają mi tzw. geje. Wiesz gdzie różnica więc się nie bedę rozpisywał.
Cytat:
ehh i tu też nie widzę jakoś konsekwencji. Prywatna firma, nie utrzymywana z podatków a z zysków na wolnym rynku może zajmować się czym chce i tworzyć takie stanowiska jakie chce, nieprawdaż?
Ależ może, może... Tylko co łączy przeglądarkę internetową z prawami (tfu) gejów? To jest paranoja, zgodna z prawem, wolnością słowa itd ale wciąż paranoja.
Cytat:
We wszystkim mają takie same prawa oprócz kwestii zarezerwowanych dla (że się posłużę Twoją terminologią) "par hetero" czyli kwestii dotyczących prokreacji. I co w tym dziwnego? Przecież homoś nie może zapłodnić homosia.
chora logika. zgodnie z nią odbierzmy prawa bezpłodnym parom hetero lub kobietom po menopauzie. ''homoś'' (kuuuwa jkm krul tfurca neologizmów- korwinowa nowomowa) nie musi nikogo zapładniać aby mieć dziecko...
Cytat:
Skąd masz taką socjalistyczną naleciałość "uświadamiania" ciemnemu ludowi tego co jest "normalne"? Jeśli coś jest pożyteczne lub co najmniej nieszkodliwe to lud sam do tego dojdzie prędzej czy później. Przepisami prawa czy nagonką medialną nie zmnieni się myślenia ludzi. Wynik będzie wręcz odwrotny- postawy się zradykalizują. Z homosiami jest tak jak ostatnio z rowerzystami- jak się o tym nie mówi to nie ma problemu. Gdzieś zawsze byli, są i będą tak jak inne mniejszości wszelakiego typu.
tak samo nie mają sensu wszelkie akcje społeczne?
Cytat:
Ależ może, może... Tylko co łączy przeglądarkę internetową z prawami (tfu) gejów? To jest paranoja, zgodna z prawem, wolnością słowa itd ale wciąż paranoja.
bo nowoczesne internetowe społeczeństwo powinno być otwarte na odmienność..? a homofobia w internecie to niestety norma. oczywiście nie płakałbyś jakby np. promowali konserwatyzm czy szerszy dostęp do broni.
co się więc dziwić, że lewica ma monopol na walkę o prawa gejów, chociaż to właśnie liberałowie powinni domagać się równości wobec prawa.
Cytat:
Przeszkadzają mi tzw. geje. Wiesz gdzie różnica więc się nie bedę rozpisywał.
no tak. czyli ci, którzy przyznali się do swojej orientacji i głośno mówią o nierówności. rzeczywiście popełnili zbrodnię.
Niech mówią o nierówności,. Ale kurde, niech robioą to jak normalni ludzie. Gdyby nie chodzili w czasie parady w skórzanych gaciach, lateksie i innych takich, to ludzie prędzej by ich uszanowali. Póki co homoseksualizm jest często uważany za zboczenie. Przy wizytówce, którą robią gejom "pedały" to ja się temu nie dziwie...
Byłeś na paradzie w Polsce? Widziałeś takie rzeczy?
Poza tym- taki właśnie dobór strojów, muzyki, kolorów itd to normalna rzecz na paradzie, która jest świętem, manifestacją. Ale dla konserw najlepiej jakby maszerowali kanałami przebrani w worki...
I dlaczego względy estetyczne mają przeważyć czy ktoś ma rację czy nie?
Oczywiście że w worki i to pokutne.
http://torrenty.org/torrent/582792
Na innym serwerze nie znalazłem.
To jest uleczalne.
Cytat:
bo nowoczesne internetowe społeczeństwo powinno być otwarte na odmienność..?
Co to znaczy "powinno"? I skąd takie przeświadczenie?