Mam pytanie
Czy kiedykolwiek w epoce napoleońskiej istniała bitwa w której jako wsparcia dla armii lądowej używano dział okrętowych?
Lub odwrotnie czy atakowano kiedyś statki z lądu?
Wersja do druku
Mam pytanie
Czy kiedykolwiek w epoce napoleońskiej istniała bitwa w której jako wsparcia dla armii lądowej używano dział okrętowych?
Lub odwrotnie czy atakowano kiedyś statki z lądu?
Napoleon to nie moja działka ale bodajże kariera Napoleona rozpoczęła się od czegoś w tym stylu.
Bitwa pod Kopenhagą.Cytat:
Zamieszczone przez maxcezar5
Wiadomo, że w Tulonie Napoleon ostrzelał flotę brytyjską.
Czy w grze jest taka możliwość?
Chodzi mi o ostrzał jednostek morskich z np. miasta czy zaatakowanie ich z lądu?
Niestety nie ma takiej możliwości w grze.
Smutne.Bardzo smutne.
A w jakimś modzie?
A tak ogólnie czy Napoleon Total war jest historyczny?
Jesli o historycznosc chodzi to wydarzenia sa raczej historyczne,jak w kazdej czesci Total War chociaz specem nie jestem. Ale co innego mozna powiedziec o Technologiach np. Parowce te najlepsze mozemy juz rekrutowac nawet w 1810 roku jak ktos dobrze gra, a w opisie tych parowcow pisze ze takie pojawily sie dopiero w 1840-1860 (Dokladnej daty nie pamietam) No i jeszcze to ze widac jak leca kule. Razej watpie ze Napoleon kiedys patrzyl swoja lornetka gdzie leci dana kula od armaty, nawet by jej nie wychwycil. I jeszcze troche tej ahistorycznosci by sie uzbieralo. No ale mi jak narazie tylko te rzeczy do glowy przyszly.
ale tragedii nie ma?
Nie zadnej tragedi nie ma. Ale jezeli historycznosc z Napoleona ci nie odpowiada to mozna siegnac po Mody.
A ja mam takie pytanie co prawda gram na DM 1.7 ale może to wina ustawień grafiki bo jak strzelają z armat to widać taki ogień natomiast jak strzelają z muszkietów to widać tylko dym i nie ma tego efektu z ogniem. I teraz pytanie co muszę ustawić żeby ten ogień był?
Sprawa druga jak pozbyć się tego efektu gdzie widać jak lecą kulę do ETW wiem że był taki mod natomiast do NTW nie mogę go znaleźć :/
I sprawa trzecia na TWC jakiś czas temu widziałem jak zorganizowano ankietę na temat DLC do NTW z większą ilością prowincji i z tego co zrozumiałem jest też szansa na to że dodadzą do niego edytor map. I tu moje pytanie orientuje się ktoś czy coś z tego będzie?