Co ma ślęczeć nad EBII? Nie wiem co masz na myśli.
Wersja do druku
Co ma ślęczeć nad EBII? Nie wiem co masz na myśli.
Miał chyba na myśli to ile ludzi gra w EB II. :lol: Lub jest też druga hipoteza (ale tajna więc nie mówcie nikomu), że ma poważne problemy z gramatyką i chodziło mu o to ilu ludzi "ślęczy NAD EBII" czyli ilu ludzi jest zaangażowanych w projekt. Ale pewny chyba może być tylko owy Sulejman, kimkolwiek czarnuch jest.
A przepraszam rzeczywiście pisałem szybko o się nie dopatrzyłem takiej blubry, chodziło mi o liczebność waszego zespołu;P
i druga kwestia jak wygląda sprawa stabilności moda, macie z nią duże problemy?, bo pewnie walka z tą niebywale upierdliwą kwestią nieco opóźni wydanie bety
Liczebność zespołu jest sprawą otwartą i płynną. Nad modem pracuje kilkanaście osób w porywach do dwudziestu kilku. Zależy to od wielu czynników.
Co do stabilności, to na tym etapie ciężko coś wyrokować. Jak wiesz szukaliśmy i dalej szukamy skrypterów, a to oznacza, że w tej dziedzinie musimy jeszcze trochę rzeczy zrobić, a to z kolei oznacza, że jak Ci wszyscy skrypterzy zaczną wrzucać do moda swoje nowe skrypty to dopiero wtedy, tak naprawdę będziemy wiedzieli co ze stabilnością moda.
Tak się zastanawiam nad skryptami w EB. Czy ekipa planuje wprowadzić najazdy, np. Cymbrów i Teutonów? Wiem że nie będzie frakcji niegrywalnych, ale można by to zrobić na zasadzie że w określonym roku (akurat w tym przypadku w 120 BC) dostajemy komunikat, że na dalekiej północy germańskie plemiona Cymbrów i Teutonów porzuciły swoje dotychczasowe siedziby i ruszyły na podbój Europy. Wtedy komp generowałby z 15-20 flag wojska na Jutlandii, a następnie taka horda ruszałaby najpierw na południe, potem w kierunku Galii i Półwyspu Iberyjskiego, a na koniec uderzyłaby na Italię niszcząc wszystko na swojej drodze. Żeby nie zabierać slota taka horda tworzona byłaby jako Eleutheroi.
Czy takie coś jest możliwe do zrobienia, a jeśli tak czy jest brane pod uwagę?
Ciężko mi na to odpowiedzieć. Za dużo tematów na forum i za dużo informacji do ogarnięcia. Poprzeglądam co nieco i może uda mi się coś znaleźć na ten temat.
Inna sprawa, że mieliśmy problemy ze skrypterami i niestety, ale bardziej rozbudowane skrypty kampanii będą dodawane przy okazji kolejnych wersji EBII. W tej chwili walczymy z innymi rzeczami, które trzeba wykonać w tym departamencie. Tworzony jest też skrypt kampanii dla Celtów.
no a jakies terminy w przyblizeniu pi x dzwi za miesiac dwa ?... a moze projekt poprostu umarł z braku Ludzi ?
Ręce mi opadają jak widzę takie posty. :/
Jak umarł jak ciągle Nazgool coś wstawia? ; P
Mod nie ma daty wydania i będzie jak zrobią. Ile razy można o to pytać? Chyba na każdej stronie tego tematu pada to pytanie kilka razy.
Apropo tych Celtów, a dokładniej Bojów. Nie myśleliście, żeby ta frakcja miała dwie prowincje na starcie? Jedną w Czechach, drugą w rejonie Bononi. W EB1 Eudowie mieli Mediolan aby stworzyć zagrożenie dla Rzymu. Teraz gdy będą Bojowie aż się prosi, żeby siedzieli w Bononi i trochę straszyli Rzymian od północy. Kiedyś już w tym wątku o tym dyskutowaliśmy. Teraz kiedy EB2 pomału wchodzi w finalny etap pomyślałem, że to ostatni moment, żeby wtrącić swoje trzy grosze.Cytat:
Zamieszczone przez nazgool