Nie :D Doszedłem do tego wczoraj właśnie :p. Wszedzie były 3 party i plik ktore je wszystkie instaluje, wiec potrakowalem to jak pewnik tutaj. No i pewnikiem to nie bylo :PCytat:
Zamieszczone przez Samick
Wersja do druku
Nie :D Doszedłem do tego wczoraj właśnie :p. Wszedzie były 3 party i plik ktore je wszystkie instaluje, wiec potrakowalem to jak pewnik tutaj. No i pewnikiem to nie bylo :PCytat:
Zamieszczone przez Samick
Hm. Czyli w końcu zainstalowałeś jak należy i działa???? 8-)Cytat:
Zamieszczone przez tiomor
Mongołowie rozwalili Ruś H-W warto próbować zdobyć miast Włodzimierz żeby zdobyć tytuł wlk. ks. Rusi? Gram Polską, a króla mam z dynastii Juriewiczów. Czytałem w poradniku, że tylko ten tytuł mogą zdobyć Nowogród i Połowcy. Ktoś próbował grając innymi nacjami zdobyć tytuł ks. Rusi?
Na stronie 33 oraz w poradnikach do Bellum to opisałem (bazując na anglojęzycznej instrukcji) tylko Nowogród, Połowcy lub Ruś Suzdalsko-Włodzimierska może zdobyć ten tytuł i tylko Lider Frakcji po koronacji w Moskwie może go dostać. ja go miałem, fajny taki dwugłowy orzeł (carski). Warto daje spore bonusy i satysfakcję ze zjednoczenia lub podbicia całej Rusi.Cytat:
Zamieszczone przez ordenus22
Czy jest kod na zamianę frakcję w czasie kampanii, z tego co pamiętam było coś takiego w Medieval 1. Jestem po prostu ciekaw jakie mają drzewko genealogiczne moi rywale.
Jak u mojego generała dostaje cechę głębokie kieszenie czy przez to że nie buduję ratusza "pałacu " 10% od podatków to trochę boli :D
To raczej nie przez to.
Witam!
Czy to normalne, że w tym modzie rzadko rodzą się dzieci? Gram oczywiście Polską, a piastowie kujawsko-mazowieccy są u mnie na wymarciu. Henryk miał 1 syna (faktycznie to były 3 dzieci, ale 1 córka, a 1. synalek umarł na jakieś choróbsko), który na razie dorasta i może uda mu się przedłużyć dynastię. Pomorscy mają 1 syna na 4 generałów, natomiast ten ród z którego jest 1. król ma 2... ale córki. Jedynie mazowieccy się jako tako trzymają, bo Kaziu ma całą czwóreczkę. Dlatego też pytam jeszcze raz. Czy to normalne, a może to tylko jakiś bug? Nie gram długo w tego moda, ale bardzo mi się spodobał. Jedynie te dzieci moim zdaniem są całkowicie skopane. Dziękuję z góry za pomoc :)
PS. Zapomniałem dodać, że gram w 6.2, a 6.3 nie pobrałem z powodu dosyć wolnego łącza, a nie chce mi się czekać. Piszę tutaj, bo ten dział wydaje się być bardziej aktywny, a nie chcę odkopywać wcześniejszych. Mam nadzieję, że nie będziecie mieć tego za złe.
No u mnie w 6.3 dzieci rodzą się bez problemu. Czasem jakiś generał ma cechy, które ograniczają szanse na potomstwo lub np. kochankę, co tez obniża szanse na potomstwo z małżonką. Ja pilnuję swego drzewka genealogicznego. A co do 6.3 to jednak pobierz, albo poproś znajomego by Ci pobrał, ja tak zrobiłem bo mialem też wolne łącze. 6.3 jest o wiele lepszy, lepiej zbalansowany, zmiany w budynkach i jednostkach, koronacje, lepsze i ciągle poprawiane spolszczenie. Pozdrawiam.
Edit:
Ja jak widzę, że jakiś generał dobry nie ma żony, wysyłam do niego swoją księżniczkę, jak on jest jeszcze młody, by ród jego zachować. Jak malo podbijasz to jest mniej propozycji małżeństw.
Dzięki za odpowiedź. Może nie podbijam tak bardzo dużo, ale jest koło 50 tury, a ja mam 13 prowincji więc myślę, że strasznie źle nie jest. No trudno, albo temu zaradzę, albo zagram czymś innym. 6.3 postaram się pobrać, ale jeszcze nie teraz.