Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Nie wiem czy to bug ale od dłuższego czasu po żadnej wygranej bitwie nie mam żadnych jeńców. Tofików dobijałem, jak i też puszczałem i dalej nie wiem co się stało. W statach bitwy często jednostkom zalicza kille, którzy w ogóle nie brali udziału w bitwie. Opcji wyboru czy zniewolić,puścić albo zabić po bitwie nie mam. Ciągle mam zero jeńców. Ktoś tak miał?
Cytat:
Zamieszczone przez Scorpi80
Nie wiem czy to bug ale od dłuższego czasu po żadnej wygranej bitwie nie mam żadnych jeńców. Tofików dobijałem, jak i też puszczałem i dalej nie wiem co się stało. W statach bitwy często jednostkom zalicza kille, którzy w ogóle nie brali udziału w bitwie. Opcji wyboru czy zniewolić,puścić albo zabić po bitwie nie mam. Ciągle mam zero jeńców. Ktoś tak miał?
A kim grasz? Moze Twoja nacja nie moze ich brac heh. MOze iceanami?Maja jedyni ten bug niby;
http://forums.totalwar.com/showthread.p ... =prisoners
P.S. Mod Ai nie poprawia ale piszesz,ze staje sie agresywniejsze. Polecasz mod radious Ai. Mod zwie sie Ai. Daj sobie spokoj chlopie. Zreszta nie chodzilo mi o glownie o to ,ze Ai mod poprawia tylko opisywalem cala sytuacje(bo wspominacie,jaka to gra robi sie fantastyczna po tym modzie). SKoro AI staje sie agresywniejsze, to powinno atakowac a nie stac;)K A M 2150 komentujesz moje posty nie na temat i na sile; o czym innym ja a o czym innym Ty byle mi dopiec :D Odpowiedzi na moje pytanmia jak nie ma tak nie ma. I gdzie niby drogi KAM 2150 wprowadzam w blad? Moze bys chociaz podal argument a nie .
Cytat:
P.S. Zrobilem test i jesli nie gonilem rozbitych jednostek , i nie zabilem ich to nie byli zaliczani do strat. Czyli co mam , to rozumiec,ze jak zaczne gonic i zabijac rozbite jednostki , to beda wliczane do strat a jak nie bede gonil, to beda moimi jencami. W Szogunie 2 nie bylo brania jencow wiec logicnzie rzecz biorac zabijani zwiekszali straty. Wiec co wprowdzacie w blad , o ile wprowadzacie heh.
Przecież to jest dokładnie to co powiedziałem, więc gdzie wprowadzanie w błąd?
Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Jednostki, które nie mają flagi są już rozbite i nie wrócą do gry, po bitwie możesz zdecydować, co z nimi zrobić. Status jednostek "rozbitych" (shattered) jest już bodaj od Empire, nie wiem nad czym tu rozmyślać i dlaczego uważasz za błąd, że ciężko się je dobija - jest tak dlatego, że nie powinno się tego robić! To są jeńcy. ;) Nie działa tutaj system z Medievala II, że łapiemy uciekających. Jednostki z migającą flagą uciekają, ale mogą wrócić do walki, jak ich rozbijesz, to się poddają i są jeńcami.
To napisales(ze uciekajace jednostki bez flagi sa juz naszymi jencami ) A z tego co napisalem wychodzi mi,ze niekoniecznie.Wedlug mnie jednostki, ktore uciekaja trzeba gonic i lapac/zabijac bo wtedy dopiero staja sie naszymi niewolnikami(czy tam mozemy decydowac o ich losie) a jesli tego nie robimy to dalej beda na mapie kampy w armii.Czekam az jakis ekspert da jednoznaczna odpowiedz:D
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Wrzucilem zachwalanego przez Was moda na stary sejw i nie zauwazylem zmian w zachowaniu AI . Ale dopiero pierwsza bitwa obronna miasta z murami. Niestety ten sam bug zostal czyli Ai nic nie robilo jak zaatakowalo stolice prowincji od morza(Sardynia).
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
To poświęć chociaż tą minutę na przeczytanie opisu moda, żeby dowiedzieć się że jeszcze nie ma żadnych zmian w zachowywaniu się AI na polu bitwy.
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Wiec co wprowdzacie w blad , o ile wprowadzacie heh.
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Sam co chwilę wprowadzasz w błąd, my Ci próbujemy to wyjaśnić i pomóc. Zarzucasz innym brak czytania ze zrozumieniem, chociaż z tego co widzę sam tej umiejętności nie posiadłeś. Nie zarzucaj innym czegoś co jest Twoją własną cechą ;)
@K A M 2150
Ty też nie potrafisz czytać ze zrozumieniem postów użytkownika "Adi"? Witaj w klubie! Mi już pisał, że nie widzi zmian w AI, choć mod przez niego komentowany nie miał w opisie nawet słowa o Ai...
Cóż można zrobić w takiej sytuacji? Chyba tylko spuścić zasłonę milczenia...
Przeprowadzilem dla siebie symulacje i wyszlo z niej tak jak pisaliscie,ze nie trzeba scigac uciekajacych bo juz sa zaliczeni do strat. Nie wiem jak komp liczy niewolnikow a zabitych bo uciekajacych bylo z ponad 120(tofikow) a 80 tylko mialem zlapanych w podsumowaniu. W kazdym razie te sciganie i problemy z nim zwiazane sa dla mnie i tak dziwne. CA rozwiazalo, to jak i reszte w Romie 2; malo grywalnie. Skoro juz sa naszymi jencami po co mozemy dalej kontynuuowac bitwe i ich dobijac? Zeby pozniej nie narazac sie frakcji wroga gdy ich wymordujemy po bitwie? SLaby powod.I jak gra liczy , zalicza jednostki do tych co przezyli? Wszyscy byli tofikami wiec teoretycznie powinni wszyscy byc zlapani przeze mnie. A 7 przezylo wedlug statystyk. Czyli,ze wszystkie jedsnotki, ktore uciekly jako tofiki zanim sie pokazalo menu z informacja,ze zwyciezylismy, to sa te co "przezyly?"
P.S. Promulgacja nie przezywaj tak. Twoje zycie nadal ma sens;)
Ubolewam wyłącznie nad poziomem kształcenia młodzieży w tych czasach. Wprowadzenie gimnazjum było jednak poważnym błędem Ministerstwa Edukacji Narodowej...
Cytat:
Zamieszczone przez Promulgacja
Ubolewam wyłącznie nad poziomem kształcenia młodzieży w tych czasach. Wprowadzenie gimnazjum było jednak poważnym błędem Ministerstwa Edukacji Narodowej...
Mi sie wydaje,ze obojetnie do jakiej szkoly bys poszedl, to Ci to za duzo nie pomoze;)
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Cytat:
Zamieszczone przez Promulgacja
Mi sie wydaje,ze obojetnie do jakiej szkoly bys poszedl, to Ci to za duzo nie pomoze;)
Niestety dla Ciebie, ale skończyłem dwa kierunki już dawno temu :) W czasach kiedy do ukończenia trzeba było jednak coś się uczyć/czytać, a nie tylko płacić co miesiąc czesne. :-D Próbuj dalej!
Prom z adim nikt nie ma szans :lol:
Ja jestem fanem postów adiego i jestem zdania, że powinniśmy doceniać jego twórczość na tym forum.
Bardzo zajmująca oraz kształcąca była ta wypowiedź o tofikach. Ja sam czekam na więcej.