eee... to temat o patchach czy o sprzęcie...?
Wersja do druku
eee... to temat o patchach czy o sprzęcie...?
Też mnie to irytuje. Teraz jest o sprzęcie, wcześniej było o modach :D Z serii "ludzie posty piszą". Swoją drogą od tego mini-patcha 1.6 mam sporadycznie freezy w grze. Chyba pierwszy raz jak coś gorzej u mnie działa po nowym patchu 8-)
Uciąłem sobie właśnie godzinkę w kampanii - nie wiem w czym rzecz - teraz mi się nic nie zwiesiło - co prawda zapisuję co chwila, co nie zmienia faktu że zwisu nie było.
Mam nadzieję, że kolejny patch wyeliminuje takie problemy zamiast na przykład dodatkowych dźwięków, które tak naprawdę nikomu potrzebne nie były...
Co do artylerii zgadzam się w 100% - jest zbyt celna jeżeli potrafi dokładnie trafić rozproszoną konnicę w galopie - tak niestety jest.Cytat:
Zamieszczone przez {{B-S}}Dziab
Co do łuczników i procarzy to tu mógłbym podyskutować. Przed tym patchem byli zupełnie bezużyteczni - po długotrwałym ostrzale potrafili zabić np 10 pikinierów... teraz to się zmieniło.
Być może za bardzo w drugą stronę i potrzeba jeszcze zbalansowania oddziałów strzeleckich ale jednak moim zdaniem krok naprzód ponieważ gracze zaczynają grać zróżnicowanymi armiami (do tej pory nie brali za często miotaczy).
Zbalansowanie miotaczy jest niezbędne: podchodzę elitarnymi pikinierami i nim dochodzę wrogiej jednostki to 80% stanu koszą mi 3 oddziały procarzy - przyznacie że to gruba przesada...Cytat:
Zamieszczone przez LVEX_mackoff
Zabawniej jest jeszcze na sp gdzie mając do dyspozycji 4 oddziały peltastów i 5 procarzy z miasta wykosiłem całą armie egipską zanim doszła to mojej falangi
o arcie na srebrnym doświadczeniu mi się nawet nie chce gadać
Na nowym patchu gram Egiptem na v.hard. Gdzieś tu czytałem, że trudno bo wszyscy atakują. Nic podobnego, ta frakcja jest banalna. Kończę grę na turze nr. 100 - wojny domowej nie było ( obecnie 51% mój ród ), 8 sojuszy wojskowych, praktycznie zero wrogów. Piszecie powyżej o procarzach i łucznikach - proponuję słonie afrykańskie! :)
3 ( słownie trzy ) oddziały słoników rozgromiło 4000 murzynów z dzidami a reszta mojej armii się tylko przyglądała. Tutaj dodam, że straciłem 4 słonie. Obecnie to są słonie pancerne.
Dziab to wybij najpierw procarzy swoimi jednostkami miotającymi i dopiero później podchodź.Cytat:
Zamieszczone przez {{B-S}}Dziab
Procarze mają ten zasadniczy minus że mają b. mało pancerza - zazwyczaj zaledwie 10 (np. Rodyjscy). Max. bodajże 20 armor mają Balearscy procarze ale także pod krótkotrwałym ostrzałem byle jakich łuczników łamią się momentalnie i uciekają.
W bitwach które gram po tym patchu to działa b. dobrze.
Co do jeszcze lepszego balansu to nie dyskutuje - zgadzam się że się przyda.
Jednak wg. mnie i tak jest dużo lepiej niż wcześniej gdzie jednostki miotające nie nadawały się absolutnie do niczego...
Takie rzeczy tylko w sp :)Cytat:
Zamieszczone przez ac3...
Oczywiście że tak robię, ale w tej bitwie akurat nie miałem żadnych oddziałów miotających.Cytat:
Zamieszczone przez LVEX_mackoff
właśnie ściąga mi się jakiś nowy patch 153 mb :) może 6?