Super! :-)
Mam jeszcze jedno pytanie. Nie orientujecie się kiedy ma wyjść DeI 0.8? Bo ona nie będzie juz kompatybilna z saveami z 0.7 No i trzeba będzie zacząć od nowa.
Innymi słowy czy nie warto zaczekać z nową kampanią?
Wersja do druku
Super! :-)
Mam jeszcze jedno pytanie. Nie orientujecie się kiedy ma wyjść DeI 0.8? Bo ona nie będzie juz kompatybilna z saveami z 0.7 No i trzeba będzie zacząć od nowa.
Innymi słowy czy nie warto zaczekać z nową kampanią?
Ekipa potrzebuje czasu aby zaimplementować do gry wszystkie przewidziane zmiany, których zakres będzie ogromny. W międzyczasie pojawi się bliżej nieokreślona niespodzianka, dlatego też gracze powinni uzbroić się w cierpliwość, trzymając rękę na pulsie wydarzeń. Selea obiecał na bieżąco informować o swoich planach wydawniczych, więc każdy będzie miał dość czasu na sfinalizowanie kampanii w obecnej wersji moda.
Wg mnie powinni skupić się nad AI, a nie robić sztuczne utrudnienia, jak zwiększenie kosztów wznoszenia budynków dla gracza - dla mnie to bezsens, lubię spam, a teraz będę ograniczony. Gdyby całkowicie zlikwidowali wojnę domową to jeszcze nie było by źle, a tak mogę przegrać i tyle grania w P... pójdzie -_-'.
Jeśli dobrze widzę na steamie doszedł jeszcze jeden part modyfikacji, więc jeśli komuś coś nie działa niech go pobierze.
Na szybko spostrzeżenia odnosnie utrzymania wojska
na 0.6j - 12 legionów (prawie pełnych) -19964 (waluty)
na 0.7 - 12 legionów (prawie pełnych) - 30124 (waluty)
Ze względu na to, że miałem zachomikowane sporo pieniążków to po lekkim odchudzeniu wojska jakos dam radę ale granie od początku - to będzie wyzwanie szczególnie dużymi państwami.
Natomiast jako ciekawostkę wspomnę, że nie zwiększyły się koszty floty :?:
Pewnie w poprawce do 0.7 to zmienią ale jak dla mnie powinni usrednic wzrost kosztów floty i armii (czyli proponowałbym dla obu rodzaju wojsk 10% no góra 15%)
U mnie nowa łatka popsułą coś w plikach - w wyborze kampanii kilka państw zamiast herbów ma biały pusty kwadrat a wilele jednostek ma zamiast własnych kart postaci - karty postaci rzymskiej floty - bodajżę legionistów, bez względu na przynależność państwową. Są też przekłamania w postaci występowania kart innych nacji, inne kolory i oddziały. Łatka ma jakiś błąd.
Edit:
po przeczytaniu porady i ręcznym zasubskrybowaniu part 4 sytuacje wróciłą do normy - karty jednostek są ok.
Zasubskrybujcie ręcznie part 4 bo autom aktualizacja nie wystarcza.
U mnie wszystko działa jak należy, sprawdź, czy usunąłeś wszystkie pliki z poprzedniego DeI. To co powiedziałeś ewidentnie wskazuje na konflikt pomiędzy modami.Cytat:
U mnie nowa łatka popsułą coś w plikach - w wyborze kampanii kilka państw zamiast herbów ma biały pusty kwadrat a wilele jednostek ma zamiast własnych kart postaci - karty postaci rzymskiej floty - bodajżę legionistów, bez względu na przynależność państwową. Są też przekłamania w postaci występowania kart innych nacji, inne kolory i oddziały. Łatka ma jakiś błąd.
Gnejuszu nic sie nie popsuło. Musisz ściągnąć part 4 moda ze steama bo doszedł. Wszystko będzie działać.
Kurcze, faktycznie... może to brak tej 4 części powodował u mnie siupy z tłumaczeniem Rafkosa. Sprawdzę...Cytat:
Zamieszczone przez Shay Ruan
... no i niestety. Niezależnie czy mam 4, czy 3 części DeI, wgranie pliku z tłumaczeniem przynosi odwrotny efekt. Zangielszcza mi Polską wersję. Poczekam na najnowsze tłumaczenie :)
Takoż i u mnie wszystko w porządku. Mody najlepiej instalować własnoręcznie, nie przez steam; wiem co zainstalowałem, wiem co mam usunąć. W data Rome 2, mam trzy podfoldery, każdy z innym modem: DeI, Radious i AIO, a czekam jeszcze na najnowszego Magnara. Wyciągam je stamtąd stopień wyżej według aktualnego kaprysu i wszystko działa normalnie. Radious już zapowiedział opuszczenie steam'a, z powodu rosnących rozmiarów modyfikacji.