Ci Brytyjczycy na tym trailerze zamierzali w końcu oddać salwę? :D
Incepcja podobno jest bardzo dobra, a rzadko się zdarza żeby nowy film był dobry.
I ocena 8.8/10 na Filmwebie na 9000 głosów - nieźle.
Wersja do druku
Ci Brytyjczycy na tym trailerze zamierzali w końcu oddać salwę? :D
Incepcja podobno jest bardzo dobra, a rzadko się zdarza żeby nowy film był dobry.
I ocena 8.8/10 na Filmwebie na 9000 głosów - nieźle.
Rzadko się zdarza by nowy film był dobry? Kiedyś było tak samo. Dobry film wychodził na jakiś czas. Niedawno wyszła też Wyspa Tajemnic, porównywalna do Incepcji a także pełno filmów które pewni nie były wyświetlane w naszych kinach. ;)
Owszem, rzadko się to zdarza. Ostatnim filmem, który tak porwał ludzi był Avatar, a przed nim to nic nie pamietam.
Co jak co, ale "Wyspę Tajemnic" uważam za genialny film. No i Leonardo zaczął lepiej grać... może zatrze w mojej pamięci trwały uraz po zobaczeniu go w "Titanicu"
Zamierzam właśnie obejrzeć Wyspę tajemnic, bo już zwiastun mnie napalił, a kolejne informacje, jakie o nim przeczytałem, tylko jeszcze bardziej mnie zajarały. Na Inception również czekałem i z tego co przeczytałem, nie zawiedzie mnie, tylko na razie nie mam do niego dostępu. Muszę też obejrzeć inne filmy Nolana, przede wszystkim Memento ;) I na rozluźnienie Kac Vegas, bo wszyscy, których znam polecają.
Oglądałem, dawno się tak nie uśmiałem, mają stworzyć drugą część, ale szykuje się niewypał, inna obsada, podobno nie będzie miało żadnego związku z jedynką.Cytat:
na rozluźnienie Kac Vegas
Słuchajcie, tego wieczora zacząłem szukać po necie i zauważyłem, że nie obejrzałem jeszcze wielu filmów, które trzeba obejrzeć... przed śmiercią. :P
Kto może mi coś powiedzieć o filmach:
Szeregowiec Ryan
Kompania Braci
Lista Schindlera - nie wiem czemu jeszcze nie obejrzałem.
Zielona Mila
Pulp Fiction
Póki co, to są filmy, których nie obejrzałem, a wręcz nakazuje się ich obejrzenie.
Na filmwebie pewien użytkownik rozpoczął długi temat o wpisaniu własnego rankingu 10 filmów/produkcji, które trzeba obejrzeć przed śmiercią. :P Myślę, że jak rozpoczniemy to tutaj, to wielu dowie się na czym stoją i z czym zalegają.
U mnie to tak by wyglądało:
1. Saga Starwars
2. Gladiator
3. LOTR
4. Piraci z Karaibów
5. Skazani na Shawshank
6. Forrest Gump
7. Trylogia Powrót do Przyszłości
8. Jak rozpętałem II WŚ
9. Rybki z Ferajny
10. Potwory i Spółka
Żarcik, ostatnie dwa to było by Seria "Rocky" i "Titanic". Jakbym miał dalej wymieniać to znalazło by się jeszcze z 30.
Oczywiście kolejność jest losowa, porównywanie tak bardzo różnych filmów było by głupie.
Szeregowiec Ryan to dobry film wojenny, świetny klimat, efekty i realizm robią wrażenie. Kompania Braci podobnie, List Schindlera to dobry film, chodź nie gustuję w takich klimatach, robi wrażenie. Zielona Mila i Pulp Fiction to już klasyki, nie trzeba zachęcać do ich obejrzenia :DCytat:
Szeregowiec Ryan
Kompania Braci
Zielona Mila
Pulp Fiction
Szeregowiec Ryan - bardzo dobry realistyczny film, niezłe efekty i wciągająca fabuła
Kompania Braci - także podobny do Ryana, 10-odcinkowy serial, ale wolę "The Pacific" :D
Lista Schindlera - niezły, choć można w nim dostrzec antypolskość (co mnie trochę drazni)
Zielona Mila - klasyk
Pulp Fiction - klasyk
Za te slowa niektórzy pożarli by cie żywcem :lol: :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Lena
I do tego nie potrzeba zbyt wiele czasu na jego oglądanie - po 10 minutach spokojnie można wyłączyć... :PCytat:
Zamieszczone przez Dragonit
Z tym, że z "Pulp Fiction" jest jak z każdym filmem Tarantino - trzeba lubić jego specyficzny styl, bo inaczej fim nie przypadnie do gustu ;)Cytat:
Zamieszczone przez Dragonit
Mam tylko wątpliwości co do Szeregowca Ryana. Film może i nakręcony fajnie, ale sam motyw, fabuła, jest totalną fantastyką... Armia wysyła ( poświęca ) drużynę piechoty po to, żeby jakieś Kowalskiej w USA został po wojnie choć jeden syn ;) Nie - dziękuję.
;) Bingo. Ale reasumując, moim zdaniem film oglądnąć warto, no chyba, że ktoś ma naprawdę uczulenie na fabuły wzięte z ....Cytat:
Dragonit napisał(a):
Szeregowiec Ryan to dobry film wojenny, świetny klimat, efekty i realizm robią wrażenie.
I do tego nie potrzeba zbyt wiele czasu na jego oglądanie - po 10 minutach spokojnie można wyłączyć... :P
Za nie oglądnięcie Pulp Fiction powinienem Ci teraz wstawić bana ;) Już piszę petycję do administratorów ;)Cytat:
Kto może mi coś powiedzieć o filmach:
Szeregowiec Ryan
Kompania Braci
Zielona Mila
Pulp Fiction
Póki co, to są filmy, których nie obejrzałem, a wręcz nakazuje się ich obejrzenie.
A tak na poważnie, to jest jeden z największych majstersztyków naszych czasów. Film 'o niczym', który wciąga jak cholera.