Re: Komputery,programy,sprzęt itd. - temat ogólny
Moze sie myle ale wydaje mi sie ze zuzycie baterii rowniez zalezy od tego kiedy lapek byl produkowany ( zapewne wprowadzaka caly czas nowe technologie) i od systemu operacyjnego. IMO Vista lepiej sobie radzi z zazadzaniem energia niz Xp ale to jest moje subiektywne zdanie ;)
witam
mam taki zestaw
GIGABYTE GA-EP43T-UD3L Intel P43 (DDR3)
KINGSTON HyperX KHX1600C9D3K2/4G
XFX GF GTS 250 1024MB DDR3/256b D/H PCi Lite
HDD SAMSUNG 250GB 7200 SATAII 16MB
ZASILACZ CHIEFTEC GPS-450AA-101A ATX 450 Watt
Procesor Intel Core 2 Duo E6550 2,33GHz SLA9X BOX
pamięci są na 1600 mhz a w biosie widoczne są na 1333mhz????
CPU-Z pokazuje 666,6 mhz x2 czyli 1333.
bios zaktualizowany,plyta napewno obsluguje 1600 mhz.
o co kaman?
A może takie naprawdę są (tzn 1333mHz) :?: ;) :lol:
Albo Bios przekłamuje czasem się to zdarza wtedy trzeba ręcznie się bawić w ustawianie taktowania pamięci. Lub Faktycznie masz inna Pamięć niż ci się wydaje ;)
zobacz jakiego napiecia wymagaja twoje pamieci a jakie masz ustawione oraz timingi jakie powinny miec. Dane powinienes znalesc na stronie producenta.
Cytat:
1. wyłącz przywracanie systemu.
2. w folderze windows - wyczyść folder temp.
3. w program files usuń folder InstallShields
4. usuń kopie updatów z microsoft update z folderu windows
5. w document and settings - folder z twoim imieniem - ustawienia lokalne - i w folderze tem usuń też wszystko.
6. w folderze windows - SoftwareDistribution - Downoads: tu usuń też wszystko
Bezpieczne porady czy ktoś mnie wkręca żebym reinstalował Windows?
Jesli chcesz wyczyscic kompa ze smiecia to polecam program CCleaner :)
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... leaner.php
W przypadku windowsa każda, nawet mała zmiana w systemie jest niebezpieczna :lol: ale tu przynajmniej punkt 5 pozbawi cię ustawień i profili większości, jeśli nie wszystkich programów, więc to kompletnie bez sensu ;) Zawsze jak coś usuwasz istotnego, rób backupy
Witam co powiecie o procesorach Intel core 2 duo ?? czy intel to lepsze rozwiązanie dla gracza niz athlon ??
Cytat:
Zamieszczone przez Kuklinowski
Witam co powiecie o procesorach Intel core 2 duo ?? czy intel to lepsze rozwiązanie dla gracza niz athlon ??
Wiesz są ludzie, którzy preferują intele i bluzgają na AMD no i są tacy ludzie co kochają AMD i bluzgają na Intela :) Ja osobiście używam C2D e6750 2,6 Ghz i powiem Ci, że jestem w pełni zadowolony. Bardziej też polecałbym Intele choć są droższe to na pewno są mocniejsze. Procki AMD są alternatywą dla niskobudżetowych kompów bo się dobrze je podkręca, a do gier to raczej średnio.