Zostało 5 dni do zakończenia głosowania, a wyniki póki co są następujące:
Siła Lasu - 22%
Równowaga Ziemi - 38%
Furia Sylanny - 40%.
Wersja do druku
Zostało 5 dni do zakończenia głosowania, a wyniki póki co są następujące:
Siła Lasu - 22%
Równowaga Ziemi - 38%
Furia Sylanny - 40%.
Dziś ostatni dzień na głosowanie. Aktualny stan głosów to:
Siła Lasu: 27%
Równowaga Ziemi: 30%
Furia Sylanny: 43%
Przypominam jeszcze o liście jednostek u każdej z tych armii:
Siła Lasu:
Łowca/Mistrz Łowców
Korzenny Wąż/Korzenny Pyton
Driada/Dębowa Driada
Elita:
Druid/Starszy Druid
Srebrny/Złoty Jednorożec
Kryształowy Wojownik/Kryształowy Rycerz
Czempioni (w każdym z zamków wybieramy po 1 z 2 możliwych - jeśli jeden budynek dla czempiona wybierzemy = drugi w tym mieście jest zablokowany):
Zielony Smok/Kryształowy Smok
Drzewiec/Starożytny Drzewiec
Równowaga Ziemi:
Łowca/Mistrz Łowców
Korzenny Wąż/Korzenny Pyton
Nimfy/Rusałki
Elita:
Druid/Starszy Druid
Kryształowy Wojownik/Kryształowy Rycerz
Czempioni:
Feniks/Większy Feniks
Furia Sylanny:
Łowca/Mistrz Łowców
Driada/Dębowa Driada
Nimfa/Rusałka
Elita:
Tancerz Ostrzy/? (nie znamy jeszcze jego ulepszenia)
Druid/Starszy Druid
Łania Księżyca/Słoneczny Jeleń (strzał w dziesiątkę dla fanów Clash of Heroes)
Czempioni:
Oby furia dotrwała do końca, ponieważ Feniksom mówię nie. Niech wygra wściekłość natury, niosąc zgubę wszystkim którzy odważą się naruszyć porządek przyrody/świata.
Nowe wiadomości odnośnie Heroes VII:
Surowce znane w grze:Cytat:
W dalszej części newsa zobaczycie również bardzo dokładne szkice, które przedstawiają trzy podstawowe jednostki Przystani i ich ulepszenia. Serwis Heroes Community udostępnił zaś wywiad, z którego dowiadujemy się:
- Drzewko rozbudowy miast ma być bardziej rozbudowane niż w H6.
- Powrócą znane z HoMM I-V parametry bohaterów (atak, obrona, siła magiczna, wiedza).
- "Szczęście" zapewni dodatkowe obrażenia, a "Morale" wydłużą turę, wrócą też zapomniane w H6 ujemne szczęście i morale, które przeszkodzą nam (lub przeciwnikowi) w osiągnięciu sukcesu.
- System umiejętności będzie połączeniem rozwiązań z Heroes V i VI - powróci koło umiejętności, ale brak będzie losowości.
- Maszyny wojenne ("warfare units") będzie można kupić, zniszczyć i ulepszyć.
- Twórcy pamiętają o turach jednoczesnych, ale na chwilę obecną nie mogą powiedzieć nic więcej.
Na koniec smutna informacja - podczas głosowania na "lineup" Sylvanu, doszło do licznych oszustw. Fałszywe głosy zostaną usunięte, a informacja o wynikach głosowania pojawi się 30 września.
Drewno
Żelazo
Złoto
Kryształy Smoczej Krwi
Gwiezdne Srebro
Stal Cienia
Smocza Stal
Swoją drogą Gwiezdne Srebro coś za bardzo mi podchodzi pod Gwiezdny Pył (:D)
Ciekawe, o jakie oszustwa przy głosowaniu chodzi.
Głosowanie zwyciężyła armia Furii Sylanny, a tu prozę - głosowanie i na frakcję (Mroczne Elfy vs Demony - lepiej wg mnie tych nazw używać, a nie jakieś lochy, inferna itp.) https://mmh7.ubi.com/pl/blog/post/vi...rno-you-choose
I uwaga - teraz jest też głosowanie na figurkę do pre-ordera
https://mmh7.ubi.com/pl/blog/post/vi...van-s-figurine
Załącznik 347Furia jest nasza!!Jetem zadowolony z wyników głosowania,nareszcie jakieś nowości.Przekonał mnie ten jeleń.
Zagłosowałem na elfy.Demony już mi się lekko przejadły.Oby tylko znowu nie było stu odcieni purpury.
Ja skłaniam się ku mrocznym elfom, ale tylko dlatego iż w ostatnich częściach mają lepsze jednostki. Diabłami dobrze grało mi się tylko w H3.
Aha, to dopiero początek, niedługo powinny ukazać się nowe screeny z jednostkami frakcji.Cytat:
W kwestii przypomnienia - dzięki Furii w grze będziemy mogli dowodzić: Myśliwymi/Łowcami, Driadami/Dębowymi Driadami, Rusałkami/Duszkami (Podstawa), Tancerzami Ostrzy, Druidami/Starszymi Druidami, Łaniami Księżyca/Słonecznymi Jeleniami (Elita Jednostek) oraz Zielonymi/Szmaragodowymi Smokami i Drzewcami/Starożytnymi Drzewcami (Czempioni).
Uwaga! Kolejne wiadomości odnośnie rozwoju miast w Heroes VII:
Cytat:
To, co zmieniło się względem szóstej części, to ponowna możliwość budowy gildii magów. Tak więc mechanika rozwoju postaci także zostanie zmieniona. Do tego, twórcy zrezygnowali z możliwości przebudowy zdobytych miast na własne, co jest także ukłonem w stronę piątej części. Natomiast do postawienia budowli poza wymaganymi strukturami potrzebny będzie także odpowiedni poziom miasta. Brzmi znajomo.
W większości części każde frakcje różnią się od siebie, chociażby pod względem mechanik, co wpływa na sam gameplay daną frakcją. W nadchodzącej produkcji twórcy chcą wprowadzić tę różnorodność także w sferę miast. Spowoduje to, że na przykład Przystań dostanie możliwość szybszej rozbudowy fortyfikacji. Akademia natomiast będzie miała wcześniejszy dostęp do gildii magów i odpowiednich budynków ulepszających gildię. Z kolei Twierdza bardzo szybko oferuje siedliska. Możliwe więc, że twórcy wrócą do koncepcji tego zamku z Heroes III.
Kolejne głosowanie zakończone: Mroczne Elfy wygrały głosowanie, a wraz z nimi ich line'up:
http://mmh7.ubi.com/en/blog/post/vie...ungeon-line-up
Pora zatem zagłosować na wygląd miasta Sylvanu:
https://mmh7.ubi.com/pl/blog/post/vi...nscreen-vote-1