-
To, czy Andrij będzie mógł kontynuować grę w następnej przygodzie, zależy tylko i wyłącznie od obecnych graczy. Od tego czy uda się Wam uratować miasto i czy będziecie się troszczyć o uśpionego. Jak na razie, po zbadaniu stanu Ardena, nie miałem żadnej tego deklaracji. Ot, zostawiliście nieprzytomnego pod ławą i nawet nie zatroszczyliście się o to, by zanieść go do jakiegokolwiek pokoju. Jedynie Anna w ogóle o nim wspomniała rano.
-
Zgodnie z ustaleniami z czatu w wypadku śmierci Alessio zgłaszam się na kolejną sesję w świecie WH.
-
Hmm - Chcesz mieć 5 osób w następnej sesji - Jeśli teraz następne osoby będą mogły wejść ot tak do nowej sesji bez rundy eleminacyjnej jaką jest Miralgino to ja tego nie rozumiem ;) - w wypadku gdy zostanie 2/3 BG możesz dodać ewentualnie graczy którzy odpadli jako ostatni w pbf eleminacyjnym.
-
A co z tymi, którzy chcą grać, a nie załapali się do rundy eliminacyjnej?
-
Limitu na 7 czy 6 nie można ustalić? Po prostu trochę nie sprawiedliwe to będzie i tyle.
-
7 to zdecydowanie za dużo, 6 już mi będzie ciężko prowadzić. Po prostu następna przygoda nie jest przeznaczona do tak dużej ilości graczy. Mi najlepiej prowadzi się 4, góra 5 aktywnych osób. Z mało aktywnymi jest ten problem, że blokują/spowalniają przygody.
Inne rozwiązanie, które można rozważyć następnym razem (bo Weronikaneska, Kot i Yourself - w razie śmierci obecnej postaci - już sobie zdążyli zaklepać dalszy udział w następnej przygodzie) - to nie dopuszczać w ogóle nowych graczy, dopóki wszyscy obecni nie odpadną. Dla dwóch osób też mogę prowadzić sesje...
Jeśli tego chcecie, to nie ma problemu - zamknę dalszą rekrutację do odwołania.
-
Chodziło mi o coś takiego co yuorself napisał. Taki eleminacyjny system jest obosieczny po prostu i tyle. Jak już mamy limit pięciu osób to można dodać tych którzy odpadli przy końcu plus jednego czy góra dwóch nowych do sesji ponieważ według założenia Miralgino miało być odsiewem.
-
Ok, oto moja decyzja:
Do następnej przygody trafiają Ci, którzy nie zrezygnowali z gry w trakcie i ich postacie przeżyły Miragliano (Arden jeszcze ma szanse przeżycia, ale jak pisałem, zależy to od reszty drużyny - jak na razie postać odpadła tylko z gry w obecnej przygodzie) + BG Weroniki + BG Kota + nowy BG Yourselfa, jeśli by się Alessio padło.
Dalszą rekrutację do Warhammera zamykam do odwołania.
-
Zmiany w dwóch pierwszych postach przygody, w drugim nawet dość znaczne - dodane obrazki BG oraz Dramatis Personae (głównie jako pomoc dla MG, ale graczom też się może przydać jakby zapomnieli - pod warunkiem, że o danym BN wiedzą ich BG). Juz dawno miałem to zrobić, ale lepiej późno niż wcale :mrgreen:
-
Wprowadzam nową zasadę:
Od teraz myśli oprócz tego, że piszemy kursywą, to by odróżnić je od mowy oznaczamy zielonym kolorem.
Druga ważna rzecz:
Pamiętajcie o swoich umiejętnościach i zdolnościach, ja jako MG mogę zapominać. Oczywiście nadal fabularnie trzeba odgrywać np przekonywanie czy gadaninę - ale oprócz tego dawajcie wpisy w technicznej części posta np "używam umiejętności przekonywanie ze zdolnością etykieta. Za dobry wpis fabularny, oczywiście będą bonusy do danego testu.