Nadal będzie ciekawie, mimo przerwy. A bardzo fajnie, że zapowiedział, choć tak późno. Można sobie spokojnie rozplanować dalszą rozgrywkę, bo naprawdę ruszyliśmy z kopyta i gnaliśmy jak na złamanie karku z tym pbf-em.
Wersja do druku
Nadal będzie ciekawie, mimo przerwy. A bardzo fajnie, że zapowiedział, choć tak późno. Można sobie spokojnie rozplanować dalszą rozgrywkę, bo naprawdę ruszyliśmy z kopyta i gnaliśmy jak na złamanie karku z tym pbf-em.
Aravenie odpuść Rae, może i późno dał znać, ale spokojnie klimat nie padnie xD
Ok odpuszczę mu, kary do PL dla trolla to był żart (co napisałem już we wczorajszym poście), ale nie było to jak należy, bo zataił fakt długiej nieobecności by sobie pograć w weekend. Ale niech będzie, w czasie przerwy ogarnę ten bałagan z Postaciami jaki mam obecnie. Na coś się to przyda.
w podręcznikach do których dałeś link znalazłam opisy talentów do Władcy Zwierząt ale nie wszystkie, a i tak nie wiem czy właściwe odpisałam... nigdzie nie widzę reszty...
Więź ze zwierzęciem ( 3/10) 2k8-To rozwinięcie pozwala adeptowi wykonać test więzi ze zwierzęciem, gdy spotka on zwierzę. Duży sukces poprawi nastawienie zwierzęcia ze standardowego na lepsze, a ogromny da jeszcze lepsze rezultaty. Test ten nie powodu*je większych długoterminowych efektów niż pojedyncze udane użycie więzi ze zwierzęciem
Pazury ( 3/12) 2k10 -Rozwinięcie to jest bardzo zbliżone do rozwinięcia żądło. Kosztem 1 obrażenia t’skrang (tylko skrzydlaty t’skrang (k’stulaami) może zostać Władcą Zwierząt) może zamienić koniec ogona w groźnie wyglądające żądło. Jeśli t’skrang zada obrażenia ogonem, ma możliwość zadania dodatko*wych obrażeń kosztem 1 punktu wyczerpania. Wykonuje wtedy test Żywotności o stopniu trudności równym obro*nie magicznej ofiary. Jeśli zakończy się on sukcesem, po*woduje przez trzy kolejne rundy obrażenia równe różnicy między wynikiem testu a obroną magiczną ofiary. Żaden pancerz nie chroni przed tymi dodatkowymi obrażeniami. Do testu Żywotności można dodać karmę.
Zapanowanie nad zwierzęciem ( 4/11) k10+k8 i 1 wyczerpania -Rozwinięcie to ma dwie postacie:
Po pierwsze, pozwala Władcy Zwierząt przywołać zwie*rzęta. Musi on określić, jakiego rodzaju i jak silne (np. ile powinno przybyć) zwierzęta chce przywołać. Uzyskanie ogromnego sukcesu oznacza, że wszystkie zwierzęta pożą pożą*danego rodzaju będące w odległości 10 metrów na poziom talentu natychmiast przybędą do władcy zwierząt. Zasięg może zostać zwiększony o 5 metrów na poziom kosztem każdych dodatkowych dwóch punktów wyczerpania.
Po drugie, rozwinięcie to pozwala Władcy Zwierząt przy*wołać zwierzę pojedyncze lub dokładnie określone. Uży*cie tego rozwinięcia w ten sposób zajmuje kilka godzin, ma taki sam zasięg, ale pozwala Władcy Zwierząt na podanie ogólnego lub szczegółowego opisu zwierzęcia, które chce przywołać. Może on na przykład przyzwać „największego niedźwiedzia w lesie”, „gryfa, który będzie chciał podró*żować ze mną”, lub nawet „potężną bestię, która będzie walczyć po mojej stronie”. Im bardziej szczegółowy opis, tym większy sukces trzeba będzie uzyskać w teście talen*tu. To czy opisane zwierzę znajduje się w zasięgu talentu i wymagany na użycie go czas zależy od mistrza gry.
Rytuał Karmiczny (Władca Zwierząt) ( 3)
Tropienie ( 4/11) k10+k8 -Rozwinięcie to pozwala wyśledzić przeciwnika po*przez podążanie za środkowym punktem jego masy, zamiast za śladami stóp. W miejscu w którym był śro*dek masy tropionego pojawia się jasnoniebieska linia i będzie wiodła wszędzie tam, gdzie był tropiony (w powietrzu, wodzie, drzwiach, ścianach, itd.). Aby użyć tego rozwinięcia bohater nadal potrzebuje tropu, tak jak w przypadku tropienia.
Walka wręcz ( 5/12) 2k10
Tresura ( 3/10) 2k8 -Dzięki temu rozwinięciu adept pomaga zwierzęciu za*pamiętać polecenie na dłuższy okres czasu. Jego użycie wymaga podwojenia normalnego czasu tresury. Władca Zwierząt wykonuje test talentu. Jeśli uzyska co najmniej ogromny sukces, zwierzę zapamięta rozkaz na stałe i nie będzie trzeba go ponownie utrwalać.
Poznanie stworzenia ( 3/10) 2k8 i 1 wyczerpania -Rozwinięcie to wymaga poświęcenia 10 minut na uważną obserwację stworzenia. Po upływie tego czasu wykony*wany jest test poznania stworzenia. Jeśli będzie on udany, mistrz gry powinien podać graczowi ogólny opis stworze*nia i jego zwykłe współczynniki
Wytrzymałość (7/6) ( 5)
Zapożyczenie zmysłu ( 4/10) 2k8 -Kiedy rozwinięcie to zostaje użyte na zwierzęciu, Władca Zwierząt doświadcza tego, co ono czuło przez ostatnie po*ziom minut. Trzeba wybrać konkretny zmysł, ale można użyć tego rozwinięcia w kolejnych rundach, aby pożyczyć kilku zmysłów zwierzęcia i odczuwać je jednocześnie. Władca Zwierząt traci możliwość używania własnych zmysłów, gdy korzysta z tego rozwinięcia.
Koci chód ( 4/11) k10+k8
Dałoby radę by je uzupełnić i ewentualnie poprawić te które już mam? Jeśli nie Ty to może ktoś inny kto ogarnia
i jakiś przykład jak mam ich używać. może być na przykładzie tej zadymy z ptakami....
Pisałam wcześniej, że nie mam doświadczenia w pbf i dopóki nie napisałeś w grze w technicznych że mogłam zaplanować inaczej to nawet nie miałam pojęcia o czymś takim:o sorka za kłopot.......
W linku jaki dałem w poście 29 jest też podręcznik Talenty. Tam zaś w dziale Talenty alfabetycznie są wszystkie Talenty opisane. Się nie przejmuj to moja wina, bo Ci mogłem małe szkolenie zrobić. Wystarczy deklaracja używam Zapanowania nad zwierzęciem w celu jego np. odstraszenia. Nie trzymamy się sztywno opisu Talentu gramy narracyjnie.
Władca Zwierząt ma chronić je i przyrodę, ma z nimi niezwykły kontakt. W opisie postaci są tylko nazwy talentów nie mam ich w wordzie tylko w papierowym podręczniku i w PDF musiałbym przepisywać.
Stopniowo poprawię et co wpisałaś tutaj i uzupełnię, ale raczej nie jutro.
W poście 1 i 2 są Wasze Postaci, proszę sprawdzić. magom nie wypisywałem czarów, są w innym miejscu i sami ich pilnujecie.
Niektóre talenty mają napisane 1 wyczerpania, oznacza to, ze ich użycie wysysa z was energię osłabia Was i każda runda używania talentu powoduje -1 punkt życia.
Karma to dodatkowa kostka k6 do testu. Na 1 dzień macie Punkty Karmy jak niżej:
Wietrzniak 10
Troll 4
Elf 6
T`skrang 6
Człowiek 8
Kontrolujcie sami ich użycie w Technicznych na dany dzień.
Do każdego testu można dodać 1 punkt Karmy i premiowe k6 dzięki temu.
Pazury u Władczyni Zwierząt czy obrażenia bronią można dopalać karmą.
Tygrysi skok u Wojownika i Mistrza Miecza jak użyjecie i wasza inicjatywa będzie 2x wyższa jak wroga macie drugi darmowy atak pod koniec rundy.
Drewniana skóra zużywa 1 test zdrowienia ale daje nadżywotność pewną.
Testy zdrowienia taka regeneracja lekka. Też ich sami pilnujcie na dany dzień, złapę na oszukiwaniu koniec gry dla oszukującego.
Techniczny
Mnie nie będzie na jakieś 90% od 6 czerwca do 15, ciężka sytuacja życiowa że tak powiem, jak coś lećcie beze mnie i tak już długa przerwa w grze to nie chcę dokładać więcej.
U Elenweny sprawdziłem, w porządku jest.
Spoko raczej poczekamy, Kogoś tam też ma nie być, czekamy na Rhaegrima to i na Ciebie też poczekamy.
Dzięki. :)
Aravenie, przerwa szykuje się od 3 Czerwca do 28 (mnie nie będzie jakoś między 15 a 28 czerwca - nie wiem jeszcze tylko od kiedy konkretnie i jak długo w tym terminie).