W razie czego uprzedzam 24-27 nie będę miał dostępu do Medieval'a.
Wersja do druku
W razie czego uprzedzam 24-27 nie będę miał dostępu do Medieval'a.
Anglik postawił w Lyonie 4 forty. W jednym ma balisty tuż przy granicy, inny blokuje drogę do niebronionych katapult i balist nad miastem. Wnoszę o co najmniej nie ruszanie balist (niżej) i balist z katapultami (wyżej) w przyszłej turze Anglii. Gdyby nie te dwa forty, nie mogły by one podejść tak blisko.
Nie wiedziałem że nie można mieć więcej niż 2 w jednej prowincji. Nie rób tury, zaraz to poprawię ;)
Soplica powtórzy po prostu turę. Ma przed tobą.
Oki, za chwilę będzie.
W takim razie czekam na info na pw, jak już wrzucisz. ;)
EDIT: Miało być za chwilę, a nie ma, a ja jestem już trochę zmęczony, więc idę spać. Jak wrzucisz dzisiaj, to jutro postaram się zrobić jak najprędzej.
A no i mam jeszcze jedno pytanie: czy księża papiescy pod Dijon znaleźli się przypadkiem czy to aby umyślna pomoc mg dla biednej Anglii?
Celowo są tam jeszcze od czasów francuskich. Nie jest to zabronione. Nie będzie zmienione. Księża będą katolizować katolickie prowincje i ścigać heretyków. ;)
Ta "biedna" Anglia chciała nadmienić że żadnych papieskich biskupów do swojego kraju nie zapraszała gdyż wiara w niej silna oraz posiada własnych biskupów którzy sami są w stanie tłumić wszelkie rodzaje herezji. Jednakże emisariusze naszych duchowych przewodników jako nadzorcy przestrzegania Prawa Boskiego zawsze będą mile widziani. Dziwne że katolicka Sycylia ma z tym jakiś problem. Czyżby ona sama słysząc śpiewy muezinów miała zamiar odstąpić od naszego Świętej Wiary? Zostawiam tę sprawę pod rozwagę całej naszej katolickiej rodzinie.
Chciałbym poinformować bardziej zainteresowanych, ze w wyniku nagłej prywatnej sytuacji będę musiał zrezygnować z KO. Do mojego wyjazdu zostało jednak trochę jeszcze czasu, dlatego pociągnę jeszcze maks 4 tury w zależności od tępa kolejki. Będę szukał kogoś na zastępstwo, jednak postaram się ustalić ostatecznie sytuację z Węgrami. O tyle jest dobrze, że teraz Węgry mają wóz albo przewóz.