No nie przesadzał bym,myślę że najlepsze jednostki rozniosą na mieczach piechotę imperium,swoją drogą zaskoczyło mnie to że wielkie miecze są tak drogie o.O(950 za taką jednostkę?!)
Wersja do druku
No nie przesadzał bym,myślę że najlepsze jednostki rozniosą na mieczach piechotę imperium,swoją drogą zaskoczyło mnie to że wielkie miecze są tak drogie o.O(950 za taką jednostkę?!)
Właśnie, Il Duce. Tym bardziej, że Wielkie Miecze ponoć w bitewniaku są bezużyteczni.
Może nie tyle bezużyteczni co za drodzy jak na oferowane możliwości ;). To twarda i solidna piechota ale w "specialach" były znacznie lepsze wybory :) (demigryfy,lekka jazda,działa,itd.)
Z racji że bitewniak jest grą turową to wszystkie jednostki z 2h bronią mają cięzko. W Total Warze jednak nie będzie to miało większego znaczenia więc na pewno Wielkie Miecze będą sie tutaj lepiej sprawować dlatego też pewnie tyle kosztują.
Jest to jednak ważne dla trybu multiplayer. Powód prosty - jeśli jednostka ma kosztować 950 złota, a kasy na dużych ustawieniach będzie 10 tysięcy to wątpię, by dało radę złożyć za to sensowną 20-stakową armię.
Ale to jest ich najsilniejsza piechota, u Wampirów też jednostki nie są tanie.
No dobrze, załóżmy, że elita przeciwnika rozniesie piechotę imperialną. Czy jazda- imperium, pokona potwory, np. trolle; bez pomocy piechoty?
Wątpię czy zrobi to nawet z pomocą piechoty. Na potwory to Imperium ma artylerię, pojazdy i magię.
No dobrze, ciekawe jak będą się spisywać czołgi w starciu z piechotą np. wybrańcami chaosu?
To co robisz w tym temacie to zwykły spam i to irytujący, bo niby skąd mamy znać odpowiedzi na równie bezsensowne pytania? wystarczyło by poczytać kilka artykułów o Fantasty warhammer, albo chociaż użyć wyobraźni (mamy pojazdy mechaniczne, grubo opancerzone kontra nawet najbardziej elitarna piechota- wynik jest oczywisty, przy pomocy konnicy czy piechoty wróg imperium straci całe mnóstwo wojowników zanim mieczami czy maczugami zdoła zniszczyć Steam tank'a).
Pamiętajcie że ta gra to nie odzwierciedlenie bitewniaka, a co do jednostek imperium jestem pewien że będzie ich znacznie więcej, np Carroburg greatsword's i im podobne elitarne odmiany jednostek. Ba być może pojawią się nawet spieszeni Raiksguard?