Damn, tego mi brakuje.
A wiesz może jakie frakcje jeszcze daje Hannibal?
Btw. mam Gniew Sparty, ale nie mogę wybrać Koryntu czy Związku Beockiego w trybie multiplayer. Tak po prostu jest, czy coś u mnie nie działa?
Wersja do druku
Damn, tego mi brakuje.
A wiesz może jakie frakcje jeszcze daje Hannibal?
Btw. mam Gniew Sparty, ale nie mogę wybrać Koryntu czy Związku Beockiego w trybie multiplayer. Tak po prostu jest, czy coś u mnie nie działa?
Nie to normalne - Gniew Sparty nic nie wnosi do multi.
Cezar w Galii: Bojwie,Nerwiowie,galacja
Hannibal u bram:Luzytanie,Arewakowie,Syrakuzy,kilku najemników dla Kartaginy
Piraci i najeźdźcy: Tylis, Odrysowie, Ardiajowie
Kolonie Czarnomorskie: Kolchida,Kimeria,Pergamon
Państwa greckie: Sparta,Ateny,Epir
A wystarczy wejść na steam w dlc i przeczytać ale nie będę już taki i wypisze ;)
Z nacjami mocarnymi stanęło na:Cytat:
W danym sezonie gracz może wybrać jako pierwszy nację Mocarną najwyżej 1 raz. Jednak w przypadku wyboru przez przeciwnika (jako pierwszego) nacji Mocarnej, gracz może odpowiedzieć również nacją Mocarną (której do tej pory nie wykorzystał, po wykorzystaniu wszystkich dostępnych nacji Mocarny - następuje reset i możliwość ponownego wykorzystywania nacji Mocarnych jako kontr).
a) tylko raz w sezonie (bez z znaczenia czy w ataku czy obronie)?
b) raz w obronie i raz w ataku?
c) nie limitowane w obronie?
Źle sobie radzę z zdaniami warunkowanymi.
Jako kontra można stosować zawsze kiedy przeciwnik wybiera nację mocarną. Tylko meczy będzie 7 a nacji jest 4 więc jak zagrasz juz wszystkimi mocarnymi to nastepuje reset i znowu mozesz wybrac do obrony nacje mocarna ktora juz grales.
Dokładnie. Plus można 1 raz wykorzystać nację Mocarną wybierając jako pierwszy.
Podwójny post.
Czy ktoś ma dobry pomysł, jak postąpić z frakcjami w meczach, które nie zostały rozegrane. Np. jeżeli jedna ze stron ma przyznanego walkowera z racji mniejszej aktywności drugiej strony - jak zadziałać z frakcjami:
- Sędziowie wskazują 2 nacje wyeliminowane za ten mecz,
- Sędziowie wskazują 1 nację, a 1 nację gracz,
- 2 nacje eliminowane są na innej podstawie - jakiej?,
- żadne nacje nie są eliminowane?
Prośba o opinie i pomysły, bo jest z tym problem. Trudno tutaj o jakieś szczególnie sprawiedliwe rozwiązanie. Jak o tym myślimy, to każde ma swoje wady.
Piterus - jak to wyglądało na medku?
Gracz powinien wytypować 1 silną i 1 zrównoważoną frakcję. Według mnie to by było najlepsze rozwiązanie, bo jak 2 nacje gracz ma wyeliminować to wiadomo że da 2zrównoważone do eliminacji.
Jeden głos w dyskusji. Żeby potem nie było zdziwień jak Sędziowie przyjmą stanowisko co do nacji, które kogoś nie będzie satysfakcjonowało.
Jestem za pomysłem Defungora. Zwłaszcza z jednego powodu - 2 nacje zrównoważone zablokowane to już praktycznie po lidze dla gracza ;)