@UP
W następnych turach dochód się nie pojawił?
Wersja do druku
@UP
W następnych turach dochód się nie pojawił?
A przypadkiem nie handlowałeś z tą frakcją wcześniej? U krasnali handel to spory dochód, a jak skonfederujesz frakcje to ci ten dochód znika.
Gram kampanie imperium i zmienia mi się dochód (około 1500) gdy imperator opuszcza Reikland... wie ktoś o co chodzi?
Obrazki?
1 W kraju.
http://images.akamai.steamuserconten...31105C3435B4F/
2 Poza krajem.
http://images.akamai.steamuserconten...0AFCA14F0D098/
Reikland ma aż 4 regiony, więc pewno przynosi Ci największe dochody. Sprawdź świtę/umiejętności i stanowisko cesarza... pewno ma wpływ na przychody z lokalnej prowincji.
Imperator dostał jakiś tytuł dający 10% dochodu i pomocnika mytnika dający aż 12% (nie aktywnego miał jeszcze jednego mytnika ale tylko 10%). Poddanego przekazałem innemu lordowi, tak że mogę ruszać się imperatorem i nie jest to tak druzgoczące dla gospodarki.
Czy w Altdorfie nie można budować murów? Czy tyczy się to też innych stolic?
Gram na modzie na unikalne pozycje startowe.
Stolice wszystkich 4 standardowo grywalnych frakcji mają wbudowane mury w główny budynek.
Dokładnie, jedynie co można zrobić to je ulepszać (lepsze wieżyczki i garnizon stolic).
Natrafiłem na pewną przedziwną sytuację i chciałbym zapytać, czy to normalna sprawa w grze.
Otóż w mojej kampanii Imperium spokojnie starałem się zjednoczyć wszystkie prowincje, właśnie kończyłem podbijać Ostland, gdzieś na północy dopiero zaczął pojawiać się Chaos i tak dalej. Nagle na południu wybuchło Łaaaa! Orków. Niby normalna sprawa, gdyby nie to, że w moich prowincjach, zupełnie z niczego zaczęły pojawiać się całkiem mocne armie secesjonistów imperium, wszystkie moje armie straciły od połowy do 3/4 swojego stanu osobowego i rozpoczęły wewnętrzne walki w wyniku których tracą sporo ludzi co turę. Kompletnie sparaliżowało to moje plany i odebrało przyjemność z gry. Myślałem, że gram Imperium a nie Orkami i walczakowatość to nie jest współczynnik przypisany mojej frakcji. W sumie wszystkie frakcje ponoszą teraz straty z powodu walk wewnętrznych a secesjonistów przybywa co turę, za każdym razem po nowej armii. Pełna armia Balthasara jest po dwóch turach praktycznie martwa.
Niestety najprawdopodobniej wyskoczył Ci jakiś błąd. Spróbuj wczytać jakiś wcześniejszy zapis gry.
Choć bardzo możliwe że będziesz musiał zagrać wszystko od nowa.
Gra czysta? Czy z modami?
A nie jest to przypadkiem skutek jakiegoś wydarzenia? Ja, co prawda, nic podobnego w kampanii Imperium nie miałem, ale starałem się mieć dobre stosunki z większością "imperialnych" frakcji.